Eller yüzün aynasıdır

Bugünü “el, yüz çevresi ve boyun” gibi cildinizin pek de ciddiye almadığınız, daha doğrusu, -genellikle- ihmal ettiğiniz üç önemli bölgesine ayırdık. Bu üç bölgeye dikkatinizi çekmeye ve bakımları konusunda sizi bilgilendirmeye çalıştık. Umarız faydalanırsınız.

Haberin Devamı

Göz şişmeleri nasıl azaltılabilir?

Gözaltındaki şişlikler bazen abartılı hale gelip can sıkıcı bir görüntü yaratabilir. Şişmelerin en önemli nedeni genetik eğilimdir. Kalp ve böbrek yetmezliği, protein eksikliği, alerjik nedenler de şişmelere yol açabilir. Bazı ilaçların da şişme nedeni olabileceği aklınızda olsun.
Şişmeleri azaltmanın kolay bir yolu ne yazık ki yoktur. Yeteri kadar uyumaya özen göstermeniz, alerjen besinlerden uzak durmanız, alerjiniz varsa tedavi ettirmeniz, altta yatan bir sağlık sorunu varsa (hipotiroidi, nefrit, nefrotik sendrom) tedavi ettirmeniz sorunu ortadan kaldırabilir.
Başınızı biraz yükselterek yatmanız faydalı olabilir. Özellikle sabah uyandığınızda soğuk su veya buz kompreslerinden, soğuk ve ıslak yeşil çay poşeti tatbiklerinden faydalanabilirsiniz.

Taze doğranmış salatalık dilimlerinin de faydalı olması mümkündür. Şişlikleri azaltmak için kullanılan kremler de mevcut. Bu kremlerin içinde büzücü, şişlik giderici maddeler yer alıyor. Hemoroit kremlerinin göz çevresindeki şişlikleri azaltmak amacıyla kullanılması tahriş edici, kurutucu hatta yangıya neden olucu etkileri nedeniyle pek tavsiye edilmiyor. Çok ağır şişliklerin tedavisinde cerrahi yöntemlerinden istifade etmek de mümkün olabiliyor.

Haberin Devamı

Ellerinize özen gösterin!

Çoğu kadın pek farkına varmaz ama yaşlarının en kolay belirlendiği yer elleridir. Elleri yaşlanma sürecinden korumak neredeyse yüzü korumaktan daha güçtür. Ellerimiz dış ortamdaki soğuk, sıcak, güneş, toz, kireçli sular, deterjanlar gibi kimyasallar ve mikroorganizmalarla çok sıkı temas halindedirler. Bu nedenle çabuk yıpranırlar. Eller kişilerle iletişimimizde en önemli organımızdır. Her zaman bakımlı ve temiz olmaları gereklidir. Eğer cilt yaşlanmasına karşı korunma arzuluyorsanız ellerinize de özen gösterin.

El sırtı ve bilek bölgesini koruyan, nemlendiren, yenileyen ürünlerden istifade edin. Bu ürünlerde en çok etkili olan kimyasal maddeler glikolik asid, azelaic asid, salisilik asid, kojik asid, koenzim Q10’dur. Glikolik asid muhteşem bir cilt yenileme ajanıdır. Kırışıklık ve çizgilerin iyileşmesini, yumuşaklığın geri dönmesini sağlar. Azelaic asid güneş ışınlarına bağlı olsun olmasın kahverengi lekeleri azaltabilen bir kimyasaldır. Ayrıca cilde esneklikte kazandırabilir. Kojik asit de güçlü bir pigment hafifleticisi olarak kahverengi lekeleri yok etme becerisindedir. Bazı ürünlerde pigment azaltıcı olarak kojik asid yerine hidrokinon ürünleri kullanılınır. KoenzimQ10 güçlü bir antioksidan olarak el losyonlarının ve kremlerinin çoğunda yer alır. 
 
Boyun kırışıkları nasıl azaltılır

Boyun kırışmaları sadece kadınların değil erkeklerin de canını sıkan bir yaşlılık işaretidir. Eğer bu doğal yaşlanma işaretlerinin daha az gelişmesini istiyorsanız;
* Yüzünüzü nemlendirirken boynunuza da nemlendirici sürmeyi unutmayın.
* Yüzünüze yaptığınız dermokozmetik bakımları boynunuza da yapın.
* Boynunuzu düzgün ve dik tutmaya, etrafınıza vücutta dik açı oluşturacak şekilde bakmaya gayret edin.
* Fırsat buldukça boyun egzersizleri yapmaya, boyun bölgenize özellikle çene altınıza aşağıdan yukarıya doğru masaj uygulamaya gayret edin.
* Alçak bir yastıkta yatmaya çalışın.
* Yüzme ve diğer boyun kaslarını geliştiren egzersizlerin koruyucu etkisinden yararlanın.
* Kırışıklıkları azaltmada faydalı olduğu kabul edilen başlıca teknolojik yöntemlerden biri olan radyo frekansı dalgalarından ( Thermage, Titan ve benzeri teknolojiler) yararlanın.
* Boyundaki çizgiler ve bant şeklindeki sarkmalara bu konuda uzman bir doktora mezobotoks yaptırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Göz çevresi için tavsiyeler

* 20’li yaşlardan itibaren göz çevresine özel cilt ürünleri kullanın.
* Görme kusurunuz varsa göz doktorunuzun vereceği gözlük veya lensi kullanın. Böylece daha iyi görebilmek için gözlerinizi kısmazsınız.
* Çok mimikli konuşmayın. Doğal olun. Ayna karşısında konuşurken nasıl mimikler yaptığınıza bakarak buna çözüm bulabilirsiniz.
* Yaz-kış güneş gözlüğü kullanın. Hem gözünüzü ve etrafını ışınlardan korumuş hem de güneşten dolayı gözünüzü kısmamış olursunuz.
* Göz makyajı yapmışsanız silmeden yatmayın.
* Göz çevresine ürün sürerken yumuşak davranın.
* Göz çevresine yüzünüze sürdüğünüz nemlendirici her zaman uygun olmayabilir. İçindeki bilgiyi okuyun.
* Uykunuzu alın.
* Bilgisayara veya televizyona uzun süreli bakmak gözü yorar, dikkat edin.
* Haftada bir göz etraflarına bakım yapan, gözü dinlendiren maskeler yapabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları