Elektrik komplosu

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

BİR dedikodu var: Halk, Akkuyu Nükleer Santrali'ni kabul etsin diye yapılıyormuş elektrik kesintileri. Böylece halk enerji darboğazına inanacak, illallah diyecek, nükleer enerjiyi onaylayacakmış.

Bu ülke, komplo üretimi için bereketli topraklara sahip.

Ama inanmakta zorlanıyorum. Bir yönetim, nükleer santral yapmak uğruna, seçmenlerinin nefretini kazandıracak böyle bir uygulamaya gider, hain hain gülen bir Drakula gibi elektrik olduğu halde şalteri indirir mi?

Ama elektrik kesintileri konusunda hükümet o kadar az bilgi veriyor, öyle garip davranıyor ki, insan ister istemez komplo teorilerini dinliyor.

Belediyelerden köpek fıkraları

KUDUZDAN yerel yönetimler sorumlu olduğu için Vali, bütün belediye başkanlarını uyardı.

Belediyeler de telaş içinde. Hangi belediyeyle konuşsanız, size komşu belediyelerden şikayet ediyor: Köpeklerini toplayıp gelip bizim ilçeye bırakıyorlar! Köpek bu, ilçe sınırı diye de bir şey tanımıyor. Sabit bir ikametgahı yok.

Belediyeler de bu şikayetin bazen anlamsız kaçtığını farketmiş olacak ki, bu konuda şakalar yapılmaya başlandı.

Örneğin Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu ‘‘en fazla köpek göçü alan ilçe benim ilçem’’ diyor. Çünkü çöpüne kadar zengin ilçe Beşiktaş!

Eminönü Belediyesi'nden bir görevli (belki de şakayı seven belediye başkanı Lütfi Kibiroğlu'nun kendisi), Fatih Belediyesi'ni arar: ‘‘Sizin köpekler bizim ilçeye giriyor!’’ Fatih Belediyesi'ndeki görevli şaşırır: ‘‘Nasıl anladınız köpeklerin Fatihli olduğunu?!’’ Eminönü cevap verir: ‘‘Bir omuzları düşük de ondan!’’

Şaka bir yana, belediyelerin işi zor. Çünkü sokak köpeklerinin bakımı önemli yatırım istiyor. Öldürerek kurtulma refleksi bazı belediyelerde olsa bile, sorun böyle çözülmez. Çünkü kökten çözüm için, şehirdeki BÜTÜN köpekleri öldürmek gerekir ki, bu teknik olarak bile zor!

Zahmetli ama doğru olan yolu tercih edeceklerini umut ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları