Eğlencede bir marka

Haberin Devamı

Dile kolay, tam çeyrek asırdır İzmir ve Kuşadası’nda eğlenceye yön veren isimlerin başında geliyor. Şimdi bunlara bir de Antalya’yı ekledi. 25 yılı geride bıraktığı mesleki yolculuğunda çok sayıda mekanı hayata geçirdi. Çalıştırdığı işletmelerde her zaman başarıyı yakaladı. Hepsini çocuğu gibi gördü. O, eğlence dünyasının kaliteli ve modern yüzlerinden. İnanılmaz hoşgörülü, sabırlı, güleç, ilkeli, öngörülü, işine bağlı ve saygılı bir insan. Aynı zamanda inanılmaz çalışkan, disiplinli, yenilikçi, meraklı ve detaycı. Öyle ki, mekanlarının iç tasarımını bile kendisi yapıyor. Zaten başarısının sırrını da bu prensiplerine bağlıyor. Mesleki değerlere de son derece sadık. Hala ilk günkü gibi heyecanlı ve hevesli. “Sektör yeniliklere her zaman gebe. Mimari yapınızdan iç dekorunuza, çaldığınız müzikten konseptinize kadar sürekli yeniliklere açık olmanız gerekiyor. Sıradan olmadığınız sürece karşılığını mutlaka alıyorsunuz” diyor. Her şeyin tek başına başarılmadığının farkında. “Benimde arkamda yıllardır birlikte çalıştığım ve çok güvendiğim, artık aile gibi olduğumuz bir ekibim var” diyebilecek kadar da özgüvenli. Mesleği zirvedeyken bırakmak istiyor. “Bu en büyük hayalim ama zamanını bilemem” diye de ekliyor. İşte karşınızda Tibet Özer...

Haberin Devamı

KİMDİR?
Adı: Tibet Özer
Doğum yeri ve yılı: Nazilli, 1970
Eğitimi: Miami FIU Üniversitesi
İşi: Eğlence sektörü. Kuşadası Jade Beach Club ve Nicci Port, İzmir Vertigo ve Nicci Lounge, Kumrucu Şevki, Antalya Nicci’nin sahibi.
Medeni durumu: Mina Creative Studio’nun ortağı Seda Özer’le evli. 8 yaşında, ‘Dünyalar güzeli’ dediği ‘Bekter Duru’ isimli bir kızı var.

Eğlencede bir marka

HAYAT FELSEFESİ
Benim hayat felsefem yenilik ve merak üzerine kurulu. Hangi meslekte olursak olalım içimizdeki araştırmacı ruhu her zaman ön planda tutmak gerektiğine inanıyorum. Mesleğime yenilikler katmak için hem kendi sektörümdeki, hem de diğer sektörlerdeki gelişmeleri takip ediyorum. Sonra bu keşifleri müşterilerimle buluşturuyorum. Her şeyden önemlisi, maddi-manevi ne kadar iyi bir noktaya gelmiş olsak da ‘Ben oldum’ dememek, egomuza yenik düşmemek ve ilk günkü heyecan ve hevesle yolumuza devam etmek.

Haberin Devamı

OTOMOBİL
Adını ‘Balım’ koymuştum

* İlk arabam 1990 model 3.15 BMW’ydi. Kendi paramla aldığım ilk otomobil olduğundan benim için yeri çok ayrıydı. Renginden dolayı adını ‘Balım’ koymuştum.
* Beş yıldır 2008 model beyaz renkte bir Cadillac Escalade’m var.
* Arabamı özel durumlar olmadığı sürece kendim kullanıyorum. Direksiyonda olmayı sevdiğim için şoföre ihtiyaç duymuyorum.
* Çok sık seyahat ettiğim için ailecek rahat edeceğimiz geniş otomobilleri tercih ediyorum. Çok hız tutkum olmasa da seri ve güçlü araçları seviyorum.
* Baba olduğumdan olsa gerek trafikte temkinli ve sakin bir sürücüyüm.

BESLENME
Vazgeçemediğim tek şey tatlı

* Günümün çoğunluğu işletmelerimde geçtiği için gündüz öğünlerimi buralarda çözüyorum.
* Yıllardır gece sektöründe olmanın verdiği alışkanlıkla sabahları güne çok erken başlayamıyorum ve kahvaltıyla öğle yemeğini birleştiriyorum.
* Öğün sayıma özen gösteremesem de içeriğine olabildiğince dikkat ediyorum. Sebze ve beyaz et ağırlıklı besleniyorum. Çok sevsem de asitli içeceklerden uzak duruyorum.
* Ara öğünlerimi küçük atıştırmalıklar veya meyveyle yapıyorum.
* Seyahatlerimde olabildiğince farklı tatlar denemeye çalışıyorum ve asla yemek seçmiyorum. Eşimin mutfağına bayılırım, bu yüzden akşamları evde onunla olmaya özen gösteriyorum. Zaten günün en güzel öğünü bu oluyor.
* Eşim beni mutfağa pek sokmaz. Zaten soksa da bu konuda tecrübeli değilim. Yapmaktansa yemeyi daha çok seviyorum.
* Vazgeçemediğim tek şey tatlı... Hiç ayrım yapmam ve kendimi ne kadar frenlemeye çalışsamda sık tüketirim.

Haberin Devamı

Eğlencede bir marka

MEKAN
Öncelikle tuvaletine bakarım

* İzmir, Kuşadası ve Antalya’da olmak üzere toplam altı işletmem var. Bu mekanlarla ilgilenmekten gezmek için çok vaktim olmuyor. Çok sevdiğim meslektaşlarımın mekanlarını dahi iş yoğunluğumdan ziyaret edemiyorum. Mesleğimiz hizmet sektörü olduğu için mekanlarımıza gelen misafirlerimiz işletme sahibini orada görmek istiyor. Bundan keyif alıyorum. Zaten mekan yaparken de öncelikle kendimin keyif alacağı, güzel yemek yiyip, iyi vakit geçireceğim yerler oluşturmaya özen gösteriyorum. Meslek takıntısı olarak bir mekana ilk gittiğimde dekor ve menüsünü incelerim. Ne derece kaliteli olduğunu tuvalet dekorasyonu ve hijyenine göre belirlerim.

Haberin Devamı

SPOR
Koyu Fenerbahçe taraftarıyım

* Aynı zamanda Kuşadası Fenerbahçeliler Derneği Başkanı’yım. Kendimi bildim bileli gerek maçları takip ederek, gerek lisanslı ürünlerini satın alarak taraftar olarak üzerime düşeni yapıyorum. Düzenli spor hayatım olmasada gün içinde mümkün olduğunca yürüyüş yapmayı tercih ediyorum. Yazları da yüzüyorum.

Eğlencede bir marka

TATİL
Dinlenmek ve ilham almak demek

* Yılda iki defa yurtdışı seyahatim oluyor. Uzun süreli kaçamaklar yapamadığım için mümkün olduğunca Avrupa’yı tercih ediyorum. İki yıl önce eşim ve yakın arkadaş grubumuzla gittiğimiz Uzakdoğu tatili benim favori tatilim diyebilirim. Ko Samui Adası’nı görmeyenlere mutlaka tavsiye ediyorum.
* Tatil benim için hem dinlenmek, hem de ilham almak demek. Gezdiğim yerlerin yemek ve eğlence kültürleri her zaman benim için ilgi odağı olmuştur.

Haberin Devamı

HOBİ
Atları ve at binmeyi seviyorum

* Yazları eşimin annesine ait Antalya’daki binicilik kulübünde at biniyorum. Atları ve at binmeyi çok seviyorum.
* İşim gereği müzikle aram çok iyi ve her türünü sevdiğimi söyleyebilirim. Çalabildiğim bir enstrüman yok ancak Nicci Meyhane’de hafta sonları fasıl ekibini severek dinliyorum. Özellikle kanun benim için çok ozel bir enstrüman. Eğer bir seçim yapmam gerekseydi bu kanun olabilirdi.
* Kitap tercihimi polisiye romanlardan yana kullanıyorum.

Eğlencede bir marka

KARİYER
Anneme çamaşır makinesi almıştım

* İlk, orta ve lise oğrenimimi Nazilli’de tamamladim. 1987’de babamın işi sebebiyle Kuşadası’na taşındık. O yıllarda dil eğitimi almak için Amerika’nın Miami kentindeki FIU Üniversitesi’ne gittim.
* Küçükken birçok çocuk gibi bende pilot olmak isterdim.
* Kazandığım ilk parayı (bugün de yaptığım gibi) işletmelerime yatırım olarak kullanmış ve rahmetli anneme bir çamaşır makinesi almıştım.
* Mesleki değerlerime olan sadakatimle yıllarca bu sektörde ipi başarıyla göğüslediğime inanıyorum. Kaçıncı mekanımı açarsam açayım her seferinde sanki ilk açılışımmış gibi heyecanlanıp hevesleniyorum. Bunu da işime olan bağlılığıma ve saygıma veriyorum. Neticede 25 senedir farklı şehirlerde farklı yaş gruplarına en iyi eğlenceyi sunmaya çalışıyorum. Tabiki her şey tek başına olmuyor. Benimde arkamda yıllardır birlikte çalıştığım ve çok güvendiğim, artık aile gibi olduğumuz bir ekibim var.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Günümü uyuyarak oldürmeyi sevmem

* Mesleğim gereği hafta sonları çok geç saatlerde yatıyorum. Hafta içleri bu durumu biraz daha dengelemeye çalışıyorum. Ancak ne kadar geç yatarsam yatayım hiçbir zaman öğlenlere kadar uyuyan biri olmadım. Günümü uyuyarak öldürmeyi sevmiyorum. Kendimi yorgun hissettiğim zamanlarda akşamüstü 1-2 saatlik uykularla dinleniyorum. Gündüzleri işletmemde ya da varsa toplantıda oluyorum. Akşamüstü kızımın okul çıkış zamanı, onunla gezme saatlerimizdir. Fuar’da veya Kordon’da birlikte yürüyüş yapıyoruz. Duru’yla geçirdiğim saatler üzerimden iş yükünü attığım ve keyiflendiğim anlar. Onun enerjisi beni her zaman güçlendirir.

MODA
Herkesin bildiği üzere renkliyim

* Modayı takip ederim ve alışveriş benim için gerçek bir tutkudur. Özellikle ayakkabı almayı çok severim. Birlikte çalıştığım modacım yok. Farklı yerlerden değişik ürünler bulmaya özen gösteririm. Herkesin iyi bildiği üzere renkli kıyafetleri severim. Canlı renklerin karakterim üzerinde pozitif etkisi olduğuna inanırım.

Eğlencede bir marka

TEKNOLOJİ
Sevgili eşim neyi uygun görürse

* Bizim evimizin teknoloji uzmanı eşimdir. Yeni ürünleri yakından takip edip keşif yapmayı sevdiğinden ona pek karışmam ve uygun gördüğü ürünleri kullanırım. Sosyal paylaşım hesaplarında her işletmemin ayrı ayrı Facebbok, Twitter ve Youtube hesapları ve bunları takip eden profesyonel kadromuz var. Gençlerin teknoloji konusunda daha yetenekli olduğuna inanıyorum. O yüzden hesaplarımın takibini ekibime bırakıyorum. İşimden kalan vaktimi daha sakin geçirmeyi hedeflediğimden Facebook’ta şahsi hesap açmıyorum. Bunun beni yoracağını düşünüyorum. Zaten her hafta ekibimizden gelen raporları takip etmek zorunda kalıyorum.

ASTROLOJİ
İnandığım halde takip etmiyorum

* İkizler burcuyum. Astrolojiye bilimsel ve dinsel olarak inandığım halde pek takip etmiyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Eve girdiğim andan itibaren paçamda

* 7 yaşında, bembeyaz yoğun tüyleri olduğu için ‘Pamuk’ ismini verdiğimiz İran kedimiz var. İlk aldığımda oyuncak gibi küçücük bir şeydi. İlk yıllar miyavladığını bile duymadık. Eve girdiğim andan itibaren paçamdan ayrılmayan, kendini zorla sevdiren, kıskanç bir şey. Aynı zamanda yıllardır sahiplendiğim birçok köpek mevcut.

Eğlencede bir marka

Yazarın Tüm Yazıları