Eğlence sonunda start aldı Çeşme Bodrum’a fark attı

Benim Köyüm Alaçatı. Tatil beldem Çeşme. Ha bu yıl kaç kez gideceğime gelince, ayıp olmasın diye üç-dört kez ancak. Zaten evi de kiraya verdim. Hoş satıyorum da... Otel konforu bana daha uygun.

Haberin Devamı

Neyse bu kez soluksuz bir tur attım. Bana göre Çeşme, Bodruma fark atacak. Eğlence start aldı. Plajlar, gece kulüpleri, barlar ve restoranlar. Çooook yeni yerler açıldı. Bu günlük Marina’dan başlayıp, şöyle bir tur atacağım. Ama çok yakında, sevgili Emre Ergani ve 7800’den, artık Alaçatı’da bir klasik olan Lavanta’dan, yeni açılan kahvaltı ve brunch bahçelerinden, dedikodulardan söz edeceğim...

Marina hareketlendi

Çeşme’yi, yerli ve yabancı yat sahipleri için çekim merkezi haline getiren, Çeşme Marina, bu yıl daha da canlandırılacak. 14 milyon dolara mal olduğu iddia edilen Marina’da, bu yıl iventler, etkinlikler artacak. Türkiye’nin önde gelen yatırımcılarından, IC İbrahim Çeçen Holding ve dünya marinacılık sektöründe, köklü bir geçmişe sahip, Camper& Nicholsons Marinas İnternational ortaklığında kurulan, marinada pek çok işletme var. Port Balık, Tuval, Furun, Kumrucu Şevki, Room Marine, Mado, Sir Winston House, Rouge gibi... Geçen yaz, 12 ay boyunca açık kalan Marina Rouge, Çeşme Marina’nın tam ortasında, denizle iç içe... Çok şık bir Cafe & Restoran. Geçen yaz gördüğü yoğun ilgi nedeniyle, bu yaz kapasitesini arttırdı. Marina Rouge ayrıca, leziz yemekleri ve uygun fiyat politikasıyla da göze çarpıyor. Kışın Alsancak’ta, Rox Bar’ı da işleten, Rouge’un ortakları, Murat Alpiskender ve Ümit Özgünter, Çeşme’de açmayı düşündükleri, Rox Bar için de hala mekan arayışı içindeler. İzmir’in önemli yiyecek ve içecek markaları, bu yılda iddialılar. Yalnız bütün kış, buradaki esnafın büyük çoğunluğu, tabiri caiz ise kan ağladı. O nedenle bu sene ramazan da var. Bir de Çeşme’de sezon kısa. Bence Marina’nın kışı da düşünülmeli. Hatta burası, özellikle Amerika’da olduğu gibi bir outlet cenneti haline getirilmeli.

Kalite Sole Mare

Haberin Devamı

Çeşme’de yedi yıldır, adeta eğlencenin başkenti gibi, eğlenceyi zirveye taşıyan,  Sole&Mare Beach&Club, bu sezon baştan aşağı yenilenmiş. İşletme sahibi Selim Kaptan, İzmir elitlerinin çok sevdiği ve başarılı bulduğu bir isim. Geçen yıl İzmir’in favori restoranlarından olan ve yine kendi bünyelerinde yer alan Mia-Casa Restoranı, Alsancak ve Alaçatı’ dan sonra, 3. şubesi ile Sole&Mare’nin içinde. 150 kişilik kapasiteli. Cumartesi günleri, perküsyoncu Erkut eşliğinde beach partiler devam. Ayrıca voleybol ve futbol sahaları da yenilenmiş.

Bir klasik Paparazzi

Haberin Devamı

27 yıldır, Çeşme Ayayorgi koyunda hizmet veren, Bülent-Özlem Gülcen çiftinin sahibi olduğu Paparazzi artık bir klasik. Beach club ve restoran olarak hizmet veren Paparazzi, bu yılda oldukça iddialı. İşletme Müdürü Ersin Bombatepe, 3 bin kişilik kapasiteli kulübün, haftanın 7 günü açık olduğunu ve her pazar gecesi de, Grup Yol’un sahne alacağını söyledi. Restoranın dekoru yenilenmiş bu arada. Mönü İtalyan ve Dünya mutfaklarından oluşuyor. Yemek de de oldukça iddialılar. Özellikle peynir soslu dil şiş, morel mantarlı bonfile ve fener balığı ızgarası favori çeşitler.

Müziğin adresi Babylon

Çeşme Marina’da, geçtiğimiz yaz hizmete giren Babylon Monk, 19 Mayıs’ta sezonu açtı. Babylon’un sorumlusu, Canan Zehir, haziran sonuna kadar, hafta sonları, havana salsa ile canlı müzik eşliğinde, devam ettikleri söyledi. Artık Burhan Öcal, Della Mais, Michel Woods ve Orkestrası, Ayhan Sicimoğlu ile yaz sezonu sonuna kadar, eğlence severleri, kaliteli müziğe doyuracaklarını açıkladı. Babylon Ayayorgi Beach Club’da ise bu sezon, yalnızca cuma ve cumartesi geceleri konserler düzenlenecek. Duman, Athena, Burhan Öcal ve İlhan Erşahin gibi, bir çok ünlü sanatçı sahne alacak.

Sea Side

Haberin Devamı

15 yıldır Çeşme’de, eğlencenin nabzını tutan, Sea Side’nın başarılı ve genç patronu Murat Cehreli ile ortağı Altuğ Peker, bu yıl da çok iddialılar. Özellikle, Türkiye’nin önemli starlarının, konser vereceği Sea Side’de, ilk konserde Sıla sahne aldı. Fakat İzmir’e çok sık gelmesinden sanırım, 5 bin kişilik alanda ancak 500 kişiye şarkı söyledi. Büyük hayal kırıklığı yaşattı. Çeşme’nin önemli markalarından olan, Sea Side Beach Clup olarak, yalnızca İzmirlilerin değil, Çeşme’ye gelen yerli, yabancı, ünlü, ünsüz pek çok ismin de gözde yerlerinden. Jet Ski, banana, hamburger, su kayağı, çocuk oyun parkı ile de gündüz, plaj eğlencesinde de hayli başarılılar. Karnı acıkanlar için ise odun fırınında pizza çeşitleri enfes.

Tike farkı

Haberin Devamı

Bu yaz Çeşme Alaçatı’da, eski Safahathane Restoran’ın yerinde, hizmete giren Tike’de, ön ve arka bahçesi nedeniyle, araba park sorununu da ortadan kaldırmış. İşletme,  İzmir Bornova Forum’daki yerlerini, kapatmanın ardından, ağırlığı Swiss Hotel Grand Efes bünyesinde yer alan Tike ile Alaçatı’daki yerlerine vermiş. Etleri, özel olarak kendi çiftliklerinden getirdiklerini söyleyen yetkililer, “Özellikle balığın ve balık restoranlarının zengin olduğu Çeşme’de kebabın da Tike farkıyla farkını ortaya çıkardık” diyorlar...


Biraz da sanat
Bir sergi

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi, yaz sergilerine, İzmirli Ressam Filiz Pelit ile Çeşme Altın Yunus Sanat Galerisi’nde, devam ediyor. Resimlerinde kurguladığı masallar gibi, paletindeki canlı renkleri, kimi zaman yağlı boya, kimi zaman akrilikle oluşturan Filiz Pelit, Altın Yunus Sanat Galerisi’nde izleyici ile buluşuyor. 17. Kişisel Sergisini açan Pelit, resimlerinde masalsı bir tema üzerinde duruyor. İnsanların büyüdükçe, hayal güçlerinin fakirleştiğini, ancak insanların yeniden masallarda ve hayallerde yer alması ve kendi masalını yaratması fikirleriyle, eserler yarattığını belirterek, resimlerini “umudun resimleri” olarak tanımlıyor.


 

Yazarın Tüm Yazıları