Okullarda hasar tespiti yapılmadan eğitime başlamayacağız

Güncelleme Tarihi:

Okullarda hasar tespiti yapılmadan eğitime başlamayacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2023 15:18

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “1 Mart’ta eğitim başlayacak demiyoruz. 1 Mart’a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Hasarımız diğer binalara göre çok az. Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin normalleşebilmesi için eğitimin normalleştirilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Özer CNN TÜRK canlı yayınında şöyle konuştu: “Ana itici güç eğitim. 71 ildeki eğitimi 20 Şubat’ta başlatacağımızı açıklamıştık. Depremden etkilenen illerimizde okulların 24 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. Şubat ayının sonuna kadar tüm okullardaki hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz.

EĞİTİMİ EN GÜVENLİ ŞEKİLDE BAŞLATACAĞIZ
Deprem bölgesinde 1 Mart’ta eğitim başlayacak demedik. 1 Mart’a kadar bu 10 ilde eğitim öğretime ara veriyoruz. Duruma bakılacak. 1 Mart tarihini öteleyebiliriz de.
Şu anda bizim hasarımız diğer binalara göre çok az. 20 bin 868 binamızın 24’ü yıkıldı. Sadece hasarlı binaların değil, tüm okulların hasar tespit raporunu almadan eğitim öğretimi başlatmayacağız. Bu hafta içinde tüm okulların hasar tespitini yapacağız. Çocuklarımızı ne olursa olsun değil, en güvenli şekilde eğitime başlatacağız.

Haberin Devamı

2 BİN NAKİL ALDIK
10 ildeki öğrencilerde ikinci dönem devam zorunluluğu aramıyoruz. Bunu daha önce açıklamıştık. Başka illere gitmek isteyen öğrencilerimizden şu ana kadar 71 ilde 2 bin nakil başvurusu aldık. Bunun artacağını düşünüyoruz.
İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmenler de atayacağız. Eğitim ve öğretimle ilgili neye ihtiyaç varsa atama yoluyla görevlendirme yoluyla çözeceğiz.

AİLESİNİ KAYBEDEN ÖĞRETMENLER İDARİ İZİNLİ
Ailesini kaybeden öğretmenleri idari izinli sayıyoruz. Aynı zamanda psikososyal destekleri de veriyoruz.

LGS TARİHİNİ İLERLEYEN GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ
Dikkat edersiniz sınav tarihini açıklamadık. Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının ne zaman yapılacağını inşallah ileri tarihte açıklayacağız.

Mümkün olduğu kadar çocuklarımızın bu travmayı atlatabilmeleri için koşullar oluşturuyoruz. Deprem bölgelerinde çocuklarının oynayarak öğretmenlerimiz tarafından psikolojik destek alabileceği merkezler kurduk. Bir an önce normalleşebilmek için çalışıyoruz.

Depremin ilk gününden itibaren bizden talimat almadan bölgede çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Meslek liselerinde soba üreten fedakar cefakar öğretmenlerimize, arama kurtarmaya destek veren tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum.”

Haberin Devamı

OKULDA KALAN DEPREMZEDELERE ZİYARET
Canlı yayında yaptığı açıklamanın ardından bölgedeki çalışmalarına devam eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da lise binasında kalan depremzedeleri ziyaret etti.

Okullarda hasar tespiti yapılmadan eğitime başlamayacağız

Bakan Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Deprem bölgesindeki okullarımızda binlerce vatandaşımızı misafir ediyoruz. Malatya Erman Ilıcak Fen Lisemizde konaklayan 1000'e yakın vatandaşımızı ziyaret ettik. Devletimizin yardım eli her bir vatandaşımıza uzanıyor. Beraberiz Türkiye" dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!