10 ilde okullar 1 Mart'a kadar kapalı

Güncelleme Tarihi:

10 ilde okullar 1 Marta kadar kapalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2023 14:10

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ilimizde eğitime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 1 Mart itibarıyla 10 ilimizde bölgesel eğitime açma kararı vermeyeceğiz. Aynı COVİD'de olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  “eğitim-öğretim” süreçlerine ilişkin Ankara’da açıklamalarda bulundu. Bakan Özer’in açıklamaları şöyle:

KARARLARIMIZI 1 MART’TA PAYLAŞACAĞIZ
“Bölgede 10 ilimizde 20 bin 868 binamız var. Sadece okul değil pansiyonlar, öğretmen evleri gibi… Bu 20 bin 868 binamızın 24’ü yıkıldı 83 bina da ağır hasarlı. Bölgedeki tüm binaların hasar tespitini şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz. Dolayısıyla 10 ilimizde 1 Mart’a kadar ara veriyoruz. 1 Mart itibarıyla 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretimi açma kararı vermeyeceğiz. Aynı COVİD’de olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız. Bazı ilerimizin ilçelerinde hiç hasar yok. O ilçelerde eğitim öğretime başlatacağız bunun kararlarını 1 Mart itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız.

Haberin Devamı

TAM BURSLU ÖĞRENCİ KAPASİTESİNİ YÜZDE 10’A ÇIKARIYORUZ
Öğrencilerimiz diğer illerde nakillerini aldırdılar. Bakanlık olarak 71 ildeki okullarımızın kapasitesini artırmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Diğer 10 ildeki öğrencilerimizden gelen tüm talepleri karşılayabilelim. Diğer taraftan özel eğitim kurumlarımızla görüşmelerimizi nihayetlendirdik. Özel öğretim kurumlarımız kapasitesinin yüzde 3’ü kadar şehit ve gazi yakınları, ihtiyaç sahipleriyle ilgili tam burslu olarak öğrencileri yararlandırma imkanına sahipler. Bu kapsamda tüm özel öğretim kurumlarımız bu kapasiteyi kullanıyorlar. Özel öğretim kurumlarımızla da gerekli görüşmeleri yaptık. Bu yüzde 3’ü yüzde 10’a artırma yetkisi bakanda ve bu yüzde 3’lük kapasiteyi yüzde 10’a çıkarıyoruz. Ve yüzde 7’yi sadece 10 ilden gelen öğrenciler için kullanacağız.

İKİLİ EĞİTİM ÖĞRETİME GEÇECEĞİZ
İhtiyaç olan 10 ilimizde ikili eğitim öğretime geçeceğiz. Yani kapasiteyi maksimumum ve verimli bir şekilde kullanacağız. Tüm toplanma yerleri ve çadır merkezlerine çocuklarımızın öğrenmelerini desteklemek, psikososyal gelişimlerini desteklemek, etkinlikler yapılmasını sağlamak ve oyun etkinliklerini desteklemek için ilave çadırlar kuruyoruz. Şu ana kadar 141 çadır kurduk.

PSİKOLOJİK VE REHBERLİK DANIŞANLARIMIZIN SAYISINI ARTIRACAĞIZ
Psikolojik ve rehberlik danışmanlarımız sahada aktif olarak destek hizmetleri vermeye çalışıyor. 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren bu sayıyı 2 binden 4 bine çıkaracağız. Hem eğitim öğretim süreçlerini tüm paydaşlarımızla birlikte istişare halinde değerlendirerek bugünleri birlik ve beraberliğin fırsatı olarak değerlendirmek üzere çalışıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!