Öğrencilerin karne heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin karne heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 12:13

Bugün okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 17 milyon 535 bin 236 öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen, yarıyıl tatiline başladı. Birinci sınıf öğrencileri ilk kez karne aldıkları için heyecanlıydı. Bazı okullarda ise çocuklar karnelerini bakanların elinden aldı. İşte Türkiye’nin dört bir yanında öğrencilerin yaşadıkları karne sevinci:

Haberin Devamı

İstanbul:

Öğrencilerin karne heyecanı

Beşiktaş’ta 2015-2016 Eğitim Öğretim 1. Yarıyıl resmi  kapanış töreni Hüseyin Aycibin İlkokulunda yapıldı. Tören sırasında Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar çocuklarla birlikte sahnede şarkı söylerken, gösterilerin ardından Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ile, öğrencilere karnelerini verdi. Törenlerin sonunda ise bahçeye çıkan öğrenciler, öğretmenleri ve veliler tarafından şişirilen 1800 balonu patlatarak sömestre tatiline merhaba dediler.

Törende konuşan Murat Hazinedar, öğrencilere başarılar ve iyi bir tatil geçirmelerini diledi. Daha sonra öğrencilerin hazırladıkları dans gösterileri ilgiyle izlendi. Bu arada ilk defa karne alan 1.sınıf öğrencilerinin sahnedeki heyecanlarını fark eden Murat Hazinedar, sahneye çıkarak onların arasında şarkılar söyledi. Daha sonra sınıflara çıkarak heyecan içinde bekleyen çocuklara tek tek karne dağıtıldı.

Haberin Devamı

Balon sürprizi

Törenin sonunda ise minik öğrencileri bir sürpriz bekliyordu. Öğretmenler ve veliler tarafından şişirilen 1800 balon pencerelerden aşağı atılırken öğrenciler neşe içinde balonları patlamaya başladı. Neşeli anların yaşandığı etkinlik sırasında öğrenciler balonları patlattı.

Adana:

Adana Valisi Mustafa Büyük, kent merkezindeki Yunus Emre İlkokulu’nda karne dağıtırken bir öğrencinin  ’Vali nasıl olunur?’ sorusuna, "Her alanda başarılı olmak gerekir" dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve beraberindekilerle öğrencilere karne vermek için merkez Seyhan İlçesi’nde Yunus Emre İlkokulu’na geldi. Vali Büyük’ün okula gelişini görüntülemek isteyen veliler cep telefonuyla görüntü çekmek için birbiriyle yarışırken, halk oyunu gösterileri ve öğrenci korosuyla karşılanan Vali Büyük, 3’üncü sınıf öğrencilerine karne dağıttı. Karnesini alan bazı öğrencilerin sevinçleri yüzlerine yansırken, notları düşük olan bazı öğrenciler ise üzüldü. Vali Büyük’ten karnesini alan 3’üncü sınıf öğrencisi Gamze Çıracı, "Vali nasıl olunur?" diye sordu. Bunun üzerine öğrenciyi yanına alan Vali Büyük, Vali olabilmek için her alanda kendisini yetiştirmesini isteyip, notlarının yüksek olması gerektiğini belirterek derslerine daha çok çalışmasını istedi.

Haberin Devamı

Adana’da 1642 okulda 23 bin 746 öğretmenin eğitim verdiği 13 bin 634 derslikte 473 bin öğrenci karne aldı.

Ordu:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Çok şükür Türkiye öğretim bakımından belli bir seviyeye geldi. Üniversitelerimiz, liselerimiz ve ilköğretim kurumlarımız artık Türkiye'de belli bir seviyenin üzerinde" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya giden Kurtulmuş, Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi'nde karne dağıtım törenine katıldı. Kurtulmuş, öğrencilerin mezun olduktan sonra çok iyi meslekler yapacaklarına inancını dile getirdi. "Öğrencilerimizde bu cevherin, bu mayanın olduğunu biliyorum" diyen Kurtulmuş şöyle devam etti:
"Öğretmen ve ailelerinizin desteğiyle inşallah eğitim hayatınızı başarıyla tamamlayacak, ondan sonra da üniversite hayatında çok güzel yerlere geleceksiniz. İnşallah kader karşınıza güzel sonuçlar çıkaracaktır. Öğretimi kitaptan öğrenirsiniz. Öğrenim hayatınızda size rehberlik gösterecek olan öğretmenleriniz var. Bilginin bizatihi kendisini onlardan öğreneceksiniz. Ama dünyada bu bilgiye ulaşabilenler var, ulaşamayanlar var. Bilgi çağındayız ama bugün maalesef çok temel bilgilere dahi ulaşamayan, hatta temel okuma yazma yetenekleri bile olmayan milyonlarca insanın olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Çok şükür Türkiye öğretim bakımından belli bir seviyeye geldi. Üniversitelerimiz, liselerimiz ve ilköğretim kurumlarımız artık Türkiye'de belli bir seviyenin üzerinde. Nitelik olarak çok ciddi bir gelişme oldu. Ancak bu yetmez. Türkiye'nin daha ileriye gidebilmesi için öğretim alanımızdaki bütün eksikleri tamamlayacak her türlü hamleyi, her türlü çalışmaları yapıyoruz. Öğrenmenizi kolaylaştıracak başta FATİH Projesi olmak üzere size destek verecek, sizin bilim dünyasıyla, bilgi dünyasıyla daha içli dışlı olmanızı sağlayacak her türlü altyapıyı sağlamayı gayret ediyoruz. Ancak mesele sadece öğrenimden ibaret değil. Bir de eğitim kısmı var. Eğitim kısmı kitapların dışında size bazı şeyler öğretmektir.”

Isparta:

Haberin Devamı

Hastalığı nedeniyle karnesini almaya gidemeyen yürüme ve zihinsel engelli Gülten Çelik'in karnesini, eve gelen arkadaşları ve öğretmenleri verdi.

IYAŞ Ortakokulu özel eğitim sınıfında eğitim gören yürüme ve zihinsel engelli Çelik, soğuk algınlığı nedeniyle okula gelemedi. Çelik'in karne alamamasına üzülen öğrencinin öğretmenleri ve sınıf arkadaşları, Çelik'i ziyaret ederek, karnesini evinde vermeye karar verdi.     

Çelik'in Fatih Mahallesi'ndeki evine giden öğretmen ve öğrenciler, Çelik'e karnesini verdi. Büyük sevinç yaşayan Çelik, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının bu ziyareti nedeniyle gözyaşlarını tutamadı.     

Çelik'in babası Yaşar Musa Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretten dolayı kızının öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarına teşekkür etti. Ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini anlatan Çelik, böyle öğretmenler ve idareciler olduğu sürece kızının hiçbir zaman mağdur olmayacağına inandığını söyledi.   

Haberin Devamı

Öğretmenlerinin, Gülten ile kendi çocuklarıymış gibi ilgilendiğini bildiğini dile getiren Çelik, bugünkü sürprizin bu düşüncelerinde ne kadar da haklı olduğunu gösterdiğini belirtti.     

Okul Müdürü Ramazan Tezcan ise Gülten'in okuldaki özel eğitim sınıfında eğitim gören 10 öğrenciden biri olduğunu söyledi.     

Gülten'in bugün okula gelemeyeceğini öğrenince üzüntü yaşadıklarını ve Gülten'in karnesini evine getirmeye karar verdiklerini anlatan Tezcan,"Burada olmaktan, Gülten'i görmekten, karnesini kendisine vermekten dolayı çok mutluyuz. Gülten'in mutlu olması, bizi daha mutlu ediyor. Gülten gibi özel öğrencilerimizi, evlerinde ziyaret edilmesinin rutin olarak devam etmesi görüşündeyim" dedi.     

Bayburt:

Haberin Devamı


Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ümit ediyorum ki eğitimde yapmış olduğumuz atılımlar, önümüzdeki dönemde ülkemizin kalkınması için çok önemli itici güç olacaktır" dedi.

Ağbal, Kaleardı 75. Yıl İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen törende, öğrencilere karne ve hediye dağıttı.      

İlkokul birinci sınıf öğrencilerine, "İstiklal Marşı'nı ezbere bilen var mı" diye soran Bakan Ağbal, bildiğini belirten öğrencilerden birinden okumasını istedi. Küçük öğrenci, Ağbal'ın isteği üzerine, İstiklal Marşı'nı okudu.      

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Ağbal, hangi mesleği tercih edeceklerini sordu. Öğrencilerden birinden polis olmak istediği cevabını alan Ağbal, "Bu milleti, devleti her türlü şer güçlere karşı koruyacaksın. Vatanımızın, milletimizin birliğine, beraberliğine sonuna kadar, canın pahasına katkı vereceksin" diye konuştu.      

Doktor, polis, asker, iç mimar, bale öğretmeni, uçak mühendisi olmak istediklerini ifade eden öğrencilere çeşitli sorular yönelten Bakan Naci Ağbal'ın, çocuklardan aldığı yanıtlar zaman zaman gülümsemelere neden oldu.      

Öğrencilere fizik, kimya eğitimi almaları tavsiyesinde bulunan Ağbal, "Bizim ülke olarak daha neye ihtiyacımız var? Fizik, kimya, biyoloji ve matematikçiye ihtiyacımız var. Biz hep diyoruz ki ülkemiz kalkınsın, büyüsün, ekonomimiz dönüşsün sanayi olsun. Sanayi demek, araştırma, geliştirme demek. Bunu kim yapacak? Fizikçiler, kimyagerler, biyologlar, matematikçiler yapacak. Dolayısıyla çocuklarımızın çok daha fazla temel bilimlerde eğitim almasını, bu alanda kendilerini geliştirmelerini desteklememiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.     

Meclise sevk ettikleri yeni bir kanun olduğunu anımsatan Naci Ağbal, şunları söyledi:
"Orada fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimlerden mezun olanlara, araştırma geliştirme merkezlerinde çalışmaları halinde ücretlerinin önemlice bir kısmını devlet olarak biz karşılayacağız. Böylelikle istiyoruz ki temel bilimlerde yetişmiş insan kaynağı sayımız artsın, çocuklarımız daha fazla bu bölümleri tercih etsinler. Dolayısıyla bizim bu alanlarda daha fazla inşallah desteklerimiz olacak. Gerek TÜBİTAK'ın, gerek YÖK'ün temel bilimler konusunda son dönemde önemli adımlar atmakta ve bu adımlar gerçekten bizi ümitlendiriyor. Bu anlamda hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."      

Bir öğrencinin kendi hazırladığı kitap ayracını hediye ettiği Bakan Ağbal, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan'dan, öğrencilerle çektirdiği hatıra fotoğrafı çerçeveleterek, çocuklara vermesini istedi.     

"Çocuklarımız bizim geleceğimiz, her şeyimiz"      

Ağbal, çocukların karne heyecanını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, çocukların, yarınlar, gelecek olduğunu söyledi.  

Bakan Ağbal, "Özellikle ekonomik olarak ülkemizin değişimini, dönüşümünü arzuladığımız bir noktada çocuklarımıza daha iyi ortamda eğitim vermek istiyoruz, eğitim kalitesini artırmak istiyoruz" dedi.     

Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Ağbal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hem okul sayılarını artırdık hem çocuklarımızın eğitime erişimini sağladık hem de özellikle eğitim ortamında teknolojiyi daha fazla kullanır hale geldik. Ümit ediyorum ki eğitimde yapmış olduğumuz atılımlar, önümüzdeki dönemde ülkemizin kalkınması için çok önemli itici güç olacaktır. Böyle bir günde çocuklarımızın karne sevincini paylaşmak benim için ayrı bir heyecan, her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, her şeyimiz."     

Törene, Vali Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer ilgililer de katıldı.      

İzmir:

Öğrencilerin karne heyecanı

İlk ve orta dereceli okullarda öğretim gören 678 bin 130 öğrenci, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

İl genelinde 2 bin 942 okulda öğrenim gören toplam 678 bin 130 öğrenci ile 40 bin 817 öğretmen için yarı yıl tatili başladı. 8 Şubat’a kadar sürecek yarıyıl tatili öncesi 22 Ocak'ta okullarda karneler dağıtıldı. Bu yıl ilk kez karne alan birinci sınıf öğrencileri büyük heyecan yaşadı. Veliler de çocuklarının bu mutluluğuna ortak olup, onları bu ilk karne alma anlarını cep telefonlarının kameraları ile görüntüledi.

İzmir’in Konak İlçesi Alsancak semtindeki Salih İşgören İlkokulu’nda okuyan öğrenciler de karnelerini öğretmenlerinin ellerinden aldı. Burada da özellikle birinci sınıf öğrencileri büyük sevinç ve heyecan yaşadı. Okul Müdürü Öznur Yılmaz ve sınıf öğretmeni Deniz Apaydın’ın karnelerini verdiği çocuklar, sevinçlerini birbirlerine sarılarak gösterdi.

Hakkari:

Öğrencilerin karne heyecanı

Hakkari’de eğitim gören öğrenciler karne heyecanı yaşarken, kentteki 23 Nisan İlkokulu’nun 32 mevcutlu 4-F sınıfının 30 öğrencisi, takdir alarak okulun en başarılı sınıfı seçildi.

Tüm ülkede olduğu gibi Hakkari’de de 74 bin öğrenci karne heyecanı yaşayarak yarıyıl tatiline girdi. Hakkari 23 Nisan ilk ve Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da katıldı. 32 mevcutlu 4-F sınıfının 30 öğrencisi takdir alarak okulun en başarılı sınıfı seçildi. Öğrencilerin karneleriyle birlikte takdir belgelerini de veren Kurtaran, sınıf öğretmeni Reyhan Akdoğan’ı tebrik etti.

Bu yıl öğrencilere ödev verilmeyeceğini de belirten Kurtaran, "Bakanlığın yarıyıl tatili nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği genelgede öğrencilerin yarıyıl tatillerinde bol bol dinlenmeleri istendi. O yüzden bizler de size ödev vermedik. Ancak tatiililinizi hem dinlenerek , hem de bol bol kitap okuyarak geçirmenizi istiyoruz" diye konuştu. Sınıf Öğretmeni Reyhan Akdoğan de törenin ardından öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektikten sonra öğrencilerine çikolata dağıttı.

Şanlıurfa:

Öğrencilerin karne heyecanı

2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde 603 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Şanlıurfa’da yarıyıl tatili dolayısıyla Veysel Karani İmam Hatip Orta Okulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile öğrencilerin velileri katıldı. Karnelerini dağıttığı öğrencilere tatilde okumaları için kitap hediye eden Vali İzzettin Küçük, çocuklara ders çalışmak yerine kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerin daha rahat eğitim alması için yoğun şekilde çalıştıklarını anlatan Vali Küçük şöyle dedi:

"Yeni yapılan dersliklerle birlikte artık öğrencilerimiz tek kişilik sıralarda eğitim görüyor. Son 2 yıldır 360 okul açtık, bu yıl içerisinde de 100 okul yapılacak. Gelecek yıl sınıf mevcut sayısı 30’a yaklaşacak. Öğrencilere ödev yok ve öğrencilerimiz tatillerini yaşasınlar. Öğrencilerimizin karnesi aynı zamanda velilerin ve bizlerinde karnesidir."

24 bin 500 öğretmenin görev yaptığı Şanlıurfa genelinde 603 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Trabzon:

Öğrencilerin karne heyecanı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde öğrencilere karne dağıttı.

Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eğitim öğretim yılına ara verilmesi sebebiyle öğrencilere karne dağıtmak için Ortahisar ilçesindeki Yeşiltepe İlkokulu'na geldi.     

Soylu'yu öğrenciler çiçekle karşıladı. Daha sonra bir sınıfa geçen Soylu, öğrencilere karnelerini dağıtarak tebrik etti.     

Öğrencilerle sohbet eden Soylu, bir öğrenciye ne olmak istediğini sordu. "Doktor" yanıtı alınca Soylu, "Hasta olup sana geldiğimde benden para alacak mısın" diye espri yaptı. Öğrencinin "Evet" demesi gülüşmelere neden oldu.     

"Bu sınıftan çok doktor çıkacak gibi" diyen Soylu, ardından öğretmenlerle sohbet etti.     

Öğretmenlerin sorunlarını dinleyen ve emekli olacak olan bir öğretmeni tebrik eden Soylu, daha sonra okuldan ayrıldı.     

Kırklareli:

Öğrencilerin karne heyecanı


Kırklareli'ndeki Gökkuşağı Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde okuyan zihinsel engelli öğrencilere törenle karneleri verildi. Okul binasında düzenlenen törende okul müdürü Şahin Değer, 15 öğrenciye karnelerini dağıttı. Karnelerini aldıktan sonra öğretmenlerinin elini öpen öğrenciler, mutluluklarını aileleriyle paylaştı. Değer, tören sonrası öğrencilerin iki haftalık yarıyıl tatiline girdiğini söyledi. Karne dağıtım töreninde öğrencilerin heyecanlandığını belirten Değer, engelli öğrencilere gereken sevgi ve saygının gösterilmesini istedi. Değer, başarılı bir dönem geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

Engelli öğrencilerden Hasan Can Moran da karne aldığı ve tatile gireceği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Hatay:

Öğrencilerin karne heyecanı


Suriye'deki iç savaştan aileleriyle kaçan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki geçici eğitim merkezlerinde okullarına devam eden öğrenciler karnelerini aldı.

İlçede 800 öğretmenin görev yaptığı 32 geçici eğitim merkezindeki 13 bin 640 öğrenci karnelerini alırken sevinç yaşadı.     

Suriye'nin Hama kentinden gelen 7 yaşındaki Halit Yusuf, birinci sınıfa gittiğini ve karne aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.     

Okul heyecanını ilk kez Türkiye'de yaşadığını belirten Yusuf, "Okulumu en iyi şekilde bitirip, doktor olmak istiyorum. Ülkeme dönerek oradaki insanlara hizmet etmek istiyorum” dedi.     

Suriye'nin İdlib kentinden gelen 1’inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Muhammed Cubara ise ilk karne heyecanını yaşadığı için duygulu olduğunu anlattı. Cubara, avukat olmak istediğini belirtti.     

Malatya:

Öğrencilerin karne heyecanı


Darende ilçesinde bir grup ilkokul öğrencisi, genetik "kistik fibrozis" hastalığı nedeniyle 4 yıldır eğitiminin bir bölümünü hastanede alan sınıf arkadaşları Hatice Zehra Bişgin'i karne gününde yalnız bırakmadı. Hacı ve Emine Bişgin çiftinin 3 çocuğundan Hatice Zehra Bişgin'e (10), akciğer rahatsızlığı nedeniyle henüz 2 aylıkken "kistik fibrozis" teşhisi konuldu. O tarihten bu yana Malatya ve Ankara'da tedavi gören Bişgin, 2012'de Irmaklı İlkokuluna başladı.

Rahatsızlığı nedeniyle sınıf arkadaşlarından uzak kalan Bişgin, 4 yıldır eğitiminin bir bölümünü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kararıyla Darende Hulusi Devlet Hastanesinde alıyor. Kendisine tahsis edilen özel odada eğitim gören Bişgin'i annesi hiç yalnız bırakmıyor.

Bişgin, eğitim saatlerinin dışındaki zamanını kitap okuyarak ve oyun oynayarak değerlendiriyor.

Sınıf arkadaşlarından sürpriz

Hayatını oksijen cihazına bağlı sürdüren Bişgin'i hastanedeki odasında ziyaret eden sınıf arkadaşları da yarıyılın son günü ona sürpriz yaptı. Kaymakam Ali Türk, okul müdürü ve öğretmenleriyle hastaneye gelen öğrenciler, karnelerini Hatice Zehra Bişgin ile beraber aldı. Zehra Bişgin, sınıf arkadaşlarını görmenin ve onlarla beraber karne almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.Rahatsız olmasına rağmen eğitimine ara vermek istemediğini dile getiren Bişgin, "Tedavim devam ettiği içim eğitimime hastanede devam ediyorum. Okula gidemediğim için arkadaşlarımla vakit geçiremiyorum, bunun için çok üzülüyorum. Bugün bana sürpriz yaptılar ve karnelerimizi hep beraber aldık" dedi. Ressam olmak istediğini belirten Zehra Bişgin, hastane odasında hiç gitmediği sınıfının birincisi olarak eğitimine devam ettiğini söyledi.

Takdir aldı

Kaymakam Türk de Hatice Zehra'nın Bişgin'in 4 yıldır hastane odasında eğitim aldığını ifade etti. Yarıyıl tatili öncesi kendisiyle beraber olmak istediklerini anlatan Türk, "Bugün onun yanında olup karnesini verelim istedik, maşallah kendisi de zaten takdir belgesi aldı. İnşallah hastalığını en kısa sürede yenmesi için dua ediyoruz. Biz de Kaymakamlık olarak elimizden geldiğince kendisine bütün imkanlarımızı sunmaya çalışıyoruz. İnşallah hedefine ulaşır ve ressam olur" diye konuştu. Irmaklı Ortaokulu Müdürü Hasan Gazi Şentürk, Hatice Zehra'ya haftada 25 saat branş öğretmenlerince eğitim verildiğini dile getirerek, "Başarılı bir öğrenci. Rahatsızlığından dolayı arkadaşlarını göremiyor ama öğretmen arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor" ifadelerini kullandı.

Öğretmeni Hasan Cesur da her gün bir öğretmen arkadaşının hastaneye gelerek Zehra'ya ders verdiğini hatırlattı. Öğrencisinin  hastalığı nedeniyle okula gelemediği için sosyal faaliyetlere sınıf arkadaşlarıyla katılamadığını aktaran Cesur, şunları söyledi: "Öğretmenleri olarak bunu kendisine hissettirmemeye çalışıyoruz. Kendisi, okulumuzda uzaktan eğitim gören başarılı bir öğrencimiz. Antibiyotik tedavisi gördüğü için ay içerisinde 15-20 gün hastanede kalıyor. Bizde o evdeyken eve, hastanedeyken hastaneye eğitim vermeye gidiyoruz. Eğitiminin aksamaması için elimizden geleni yapıyoruz." Anne Bişgin, kızının solunum problemi yaşadığını belirterek, "Sık sık enfeksiyon geçirdiği için hastanede yatırmamız gerekiyor. Devletimizden Allah razı olsun. Kızım ilkokul birinci sınıfın başından itibaren eğitim öğretimine hastanede devam ediyor" sözlerine yer verdi. Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Celal Alandağ da Hatice Zehra Bişgin'in hastalığı nedeniyle sık sık akciğer enfeksiyonu geçirdiğini ifade ederek, "Burada antibiyotik tedavisi verirken bir yandan da eğitim almasını sağlıyoruz" sözlerine yer verdi.      

Kayseri:

Öğrencilerin karne heyecanı


Kayseri’de 2015- 2016 eğitim- öğretim yılının ilk yarısı, 286 bin 105 öğrenciye karne dağıtımıyla sona erdi. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrencileri, velileri de yalnız bırakmadı.

Eğitim- öğretim yılının ilk yarısının sona ermesinin ardından, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kayseri’de de öğrenciler karne almanın heyecanını yaşadı. İlk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrenciler, karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. Sabah saatlerinde okullarda başlayan karne dağıtımlarında, öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı oldukları gözlendi. Kent genelindeki bin 14 okulda 286 bin 105 öğrenci karnesini alırken, onlarla birlikte 18 bin 367 öğretmen de yarıyıl tatiline girdi.

15 gün sürecek olan yarıyıl tatilinin ardından, okullarda ders zili 8 Şubat 2016 Pazartesi günü çalacak.

Yarı yıl tatilinin başlamasıyla birlikte, Develi Belediyesi de ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin, okuma becerileri ve alışkanlığı kazanması için, ’Haydi 1. Sınıflar karneni getir, kitabını götür’ kampanyası başlattı. 25 Ocak’ta başlayacak olan kampanya, 5 Şubat’a kadar devam edecek.

Bursa:

Türkiye'nin ilk ve tek spastik çocuklar hastanesi Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören çocuklar karne heyecanı yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında imzalanan "Eğitim Sanat Spor Engel Tanımaz" projesi kapsamında açılan spastik engelli hastane sınıfında eğitim alan çocuklar için karne töreni düzenlendi.     

Hastane sınıfında düzenlenen törende, tedavi gördükleri sırada eğitimlerine devam eden öğrencilere karneleri dağıtıldı.     

Hastanede tedavi gören hasta Ayşenur Kılıç'ın annesi Funda Kılıç, çocuğunun ilk karnesini aldığı için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "İlk harflerini burada öğrendi. Buna katkısı olan hastane yönetimi ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.     

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise "Eğitim Sanat Spor Engel Tanımaz" sloganıyla başlattıkları projenin, çocukların tedavi süresince eğitimlerinden geri kalmamaları için devam edeceğini bildirdi.     

Balıkesir:

Dağlıca'da, geçen yıl eylül ayında terör saldırısında şehit olan astsubay Deniz Göçkün'ün, mezun olduğu ve adının verildiği Balıkesir'deki ilkokulda düzenlenen karne dağıtım törenine şehidin ailesi de katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen karne dağıtım töreni Adnan Menderes Mahallesi'ndeki 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Törene katılan Göçkün'ün annesi Ayfer, babası Ferhat ve kardeşi Ulaş Göçkün, öğrencilere karne ve karne hediyesi verdi.       

Karne dağıtım töreninde konuşurken gözyaşlarını tutamayan Ayfer Göçkün, hem mutlu hem de hüzünlü bir gün yaşadığını dile getirdi.     

Okulda eğitim gören 3 görme engelliye de karneleri verildi.     

Vali Mustafa Yaman, Balıkesir'de 185 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirtti. Karne dağıtım töreni yapılan okulun önemine değinen Yaman, şunları söyledi:     

"Geçtiğimiz aylarda bir evladımız, hemşehrimiz, delikanlımız şehit oldu. Bu okul mezunuydu ve bu okula da Deniz kardeşimizin ismini verdik. O nedenle de aile ile beraber öğrenci kardeşlerimize hediye ve karnelerini verdik. Öğrencilerimizin dinlenmesini arzu ediyoruz. Bakanlığımız da öğrencilerimizin dinlenmesini arzu ediyor. O nedenle öğretmen arkadaşlarımız öğrencilerimize ödev vermediler. Tatile gitsin ve dinlensin istediler. İkinci döneme dinlenmiş bir şekilde gelsin istediler."      

Törene ayrıca Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı.

Erzurum:

Yarıyıl tatili dolayısıyla Erzurum'da 173 bin öğrenciye karne verildi.

Erzurum Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu ve Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Palandöken ilçesindeki Polis Amca İlkokulunda karne dağıttı.     

Gökçekuyu, kentte 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sorunsuz şekilde tamamlandığını dile getirerek, "Erzurum, kış memleketi olduğu için ister istemez soğuk hava şartları etkili oldu. Birinci dönem itibariyle bir gün eğitime ara verdik" dedi.     

Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da Erzurum genelinde bin 275 okulda, 173 bin öğrencinin karne aldığını ifade ederek, okullarda 11 bin öğretmenin görev yaptığını söyledi.     

Karnelerin bir gözden geçirme ve velileri haberdar etme olduğunu belirten Arslan, şunları ifade etti:  
"Bu bir başarı ya da başarısızlık tescili değildir. Karne alan öğrencilere verilerimizin pozitif yaklaşmalarını, desteklemelerini ve teşvik edici olmalarını istiyoruz. Çocukların spor ve sosyal aktivite yönlendirilmeleri kaliteli zaman geçirmeleri açısından önemli. Başarılı bir dönem geçirdik. Merkezi sistem sınavlarımızda Erzurum geçen yıla göre kendisini daha iyi bir yere taşıdı. Bu öğrencilerimizi hafta sonları daha önce yaşadığımız dersane baskısı gibi tüm zamanları kapsayan çalışmalar yerine daha planlı çalışmalar sayesinde başarı geldi."     

Kars:    

Kars Valisi Günay Özdemir, Mehmetçik İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde il genelinde 68 bin öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini söyledi.     

Eğitim anlamında ciddi bir sıkıntının olmadığını belirten Özdemir, "Derslik ve öğretmen anlamında Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir imkana sahibiz. Bazı okullarımızda sıkıntılar var. Özellikle Mehmetçik ilkokulumuz ikili eğitim yapan bir ilkokulumuz. Mehmetçik İlkokulunu normal eğitime geçirecek projeyi gelecek yıl uygulamaya koyacağız" diye konuştu.

Özdemir, öğrencilerle ilgilenen ailelere de teşekkür etti. Sınıfları dolaşan Vali Özdemir, öğrencilerin karnelerini vererek okuma kitabı hediye etti.     

2015-2016 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatili ile Iğdır'da 52 bin öğrenci karne aldı.     

Merkeze bağlı İnönü İlk ve Ortaokulu'ndaki törene katılan Vali Davut Haner ve Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt öğrencilerin karnelerini dağıttı.     

Karne töreninin ardından öğrencilerle sohbet eden Haner, TEOG sınavında birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.     

Öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmelerini, bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye eden Haner, geride bırakılan yarıyıl döneminin eğitim açısından verimli geçtiğini söyledi.     

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da "Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna geldik. Öğrencilerimizi, öz değerlerine sahip eğitimli bireyler olarak yetiştirmek uğrunda eğitimcilerimiz dönem boyunca büyük çaba sarf ederek çalıştılar. Emeklerinin karşılığını da sizin gibi başarılı öğrencileri yetiştirdiler" dedi.     

Erzincan:

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilere karnelerini verdi.     

Kahraman, Valilik tarafından eğitimde kalitenin yükseltilmesini, modern eğitim politikaları ile araç ve yöntemlerinin benimsenmesini amaçlayan çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti. .     

Eğitim yatırım programı kapsamında 2015 yılında 29 milyon 745 bin lira proje bedeliyle 11 proje hayata geçirildiğini hatırlatan Kahraman, "2016 yılı içerisinde eğitim alanında yapılması planlanan proje tutarı 58 milyon 620 bin liradır" sözlerine yer verdi.     

Ardahan:

Merkez bağlı Sulakyurt 100. Yıl İlk Okulundaki karne dağıtım törenine katılan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, karnelerde çocukların önemli bir başarı sağladığını tespit ettiklerini aktardı. Bunun kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Deniz, şu değerlendirmede bulundu:  
"Bugün bu köyümüzde karne heyecanını birlikte yaşayalım istedik. Şu an görünen genel itibariyle güzel bir başarı sağlanmış. Ancak bu yeterli bizim için yeterli değil. Önümüzde uzun bir zaman var, iyiyi daha da iyi bir noktaya taşımamız gerek. Performansı ve başarıyı biraz daha arttırmak gerek. Bizler de bu yüzden buradayız. Sizinle, sizin sevincinizi paylaşmak istedik."     

İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, sorunsuz bir dönem kapattıklarını belirterek, 1450 öğretmen ve 20 bin 550 öğrenci yarı yıl tatilini resmet başlattıklarını anlattı.     

Tunceli: 

10 bin 107 öğrencinin karne alarak iki haftalık tatile başladığı Tunceli’de, Şehit Nurgül-Bayram Aladağ İlkokulunda gönüllü bir grup tarafından düzenlenen etkinlikte karne alan öğrencilere pasta ikram edildi. Grup adına konuşan Öznur Karaboğa, Tunceli’de gönüllü olarak 4 yıl önce başlattıkları proje ile topladıkları çeşitli eğitim ve giyecek malzemelerini öğrencilerle buluşturduklarını ifade etti. Öğrencilere destek olmak için çalışma yürüttüklerini ifade eden Karaboğa, şunları aktardı: "Biz gönüllülük temelinde topladıklarımızı sizler ulaştırarak görevimizi yerine getiriyor sizlerin mutluluğuna ortak oluyoruz. Bu günde farklı bir etkinlik yaparak sizlerin karne heyecanını pasta keserek kutlamak istedik. Hepinize iyi tatiller diliyoruz. Hep mutlu, umutlu ve başarılı olun."     

Ağrı:

Alpaslan İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Ağrı Valisi Musa Işın, öğrencilere karnelerini verdi.     

Işın, törende yaptığı konuşmada,  Ağrı'da  öğretmen açığının branş bazında yok denilecek az olduğunu belirtti. Okullardaki kalite standartlarının büyükşehirdekilerle aynı olduğunu ifade eden Işın, şöyle konuştu:

"İnşallah şu anda inşaat halindeki okullarımız bittiği taktirde  bizim derslik başına öğrenci sayımız 24'e düşecek ve bu manada büyükşehirlerden daha iyi bir duruma geleceğiz. Şu anda 47 okulumuzun inşaatı devam etmektedir. Ağrı'da eğitim çeşitliliğine ve kalitesine uygun eğitim verilmektedir. Her türlü niteliğe göre okulumuz vardır. Hiç kimse eğitim alanında Ağrı'da yapılanları inkar edemez. İnkar eden haksızlık ve vicdansızlık yapar. Bunun idrakinde olalım ve inkar edenlere de bütün bunları söyleyelim."     

Işın, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ile öğrencilere kitap hediye etti.     

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!