Belirleyici yine Türkçe olacak

Güncelleme Tarihi:

Belirleyici yine Türkçe olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 21:16

TEOG Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavında uzmanlara göre belirleyici Türkçe olacak. Yorumlar şöyle:

Haberin Devamı

TÜRKÇE: Anlam bilgisi soruları yine ağırlıktaydı. Sorular 8’inci sınıf öğrencilerinin yorum güçlerinin üstünde olduğundan, analiz ve doğru cevabı bulmada adaylar çok zorlandı.

MATEMATİK: Müfredata uygun ama seçici bir sınav oldu. Yeni müfredatla eklenen çarpanlar ve katlar konusundan gelen sorular sınavın belirleyicisi.

DİN VE AHLAK: Orta düzeyde bir sınavdı. Akıl ve iradeyle ilgili soruda anlatılan hikâyenin yanlış yorumlamaya müsait olduğu söylenebilir. 15 Temmuz süreciyle ilgili güncel bir sorunun da yer aldığı sınavda, “Babaannesinin Merve’ye verdiği cevap” sorusu belirleyici olabilir. 

TEOG İLK GÜN TAMAM, FEN İNKILAP, YABANCI DİL BUGÜN
Ortaokul 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 190 bin 826 öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarının ilk oturumunda dün ter döktü. Dün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi soruları yöneltildi. İlk gün için öğrencilerin genel görüşü, Türkçe ile din ve ahlak sorularının kolay olduğu yönündeydi.Matematik testindeki kareköklü bir sorunun öğrencileri epey zorladığı anlaşıldı. TEOG, bugün 3 oturumda yapılacak fen bilimleri, inkılap ve Atatürkçülük ile yabancı dil  sınavıyla sona erecek. / Esra ÜLKAR - Gülseven ÖZKAN

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!