Açık uçlu soru nedir?

Güncelleme Tarihi:

Açık uçlu soru nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 13:15

Bu yıl ilk defa LYS testlerinde kısa cevaplı açık uçlu sorular yer alacak. Peki açık uçlu sorular nedir ve nasıl cevaplanır? Dört yanlış cevap bir doğruyu götürecek mi?

Haberin Devamı

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 10-11 ve 17-18 Haziran’da yapılacak. Bu yıl birçok değişiklik oldu. Bunların arasında bazı bölümlere getirilen barajlar, sınav binalarına giriş saatlerinin erkene alınması, geometri testinin matematiğin içine yerleştirilmesinin yanı sıra her LYS’de çıkacak 3 kısa cevaplı açık uçlu sorular yer alıyor. Açık uçlu soruların ne olduğunu, nasıl cevaplayacaklarını bilmeyen adaylar tedirginlik yaşayabiliyor. Uzmanlar ise adayların bu konuda korkmamasını, doğru yaparlarsa puan alacaklarını ama soruyu yanlış yanıtlarlarsa herhangi bir etkisinin olmayacağını söylüyor. Bu yüzden uzmanlar soruların boş bırakılmayıp yanıtlanması gerektiğini belirtiyor.

Açık uçlu soru nedir
AÇIK UÇLU SORU NEDİR?

Haberin Devamı

Kısa cevaplı sorular da denilebilir. Bu sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılıyor ve/veya kodlanıyor.

Açık uçlu soru nedir
BU SORULAR NASIL CEVAPLANACAK?

Adaylar, sorunun cevabını cevap kağıdının ilgili alanında yazacak ve kodlayacak. Bu soruların optik cevap alanları, cevap kağıtlarının arka yüzünde de yer alacak. Kısa cevaplı sorularda cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacak. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış kodlanan cevaplar işleme alınmayacak.

Açık uçlu soru nedir
AÇIK UÇLU SORULARIN DAĞILIMI

LYS-1 (Matematik): Matematik testi (3)
LYS-2 (Fen Bilimleri): Fizik (1), Kimya (1), Biyoloji (1)
LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): Coğrafya (1), Türk Dili ve Edebiyatı (2)
LYS-4 (Sosyal Bilimler): Tarih (1), Coğrafya (1) ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (1)
LYS-5 (Yabancı Dil): Yabancı Dil (3) 

Haberin Devamı

Açık uçlu soru nedir

Açık uçlu soru nedir

Açık uçlu soru nedir

Açık uçlu soru nedir

Açık uçlu soru nedir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!