Ege'yi Dinliyorum

Muhtardan su kesintisi isyanı

ÜÇKUYULAR’da oturan vatandaşlar, temel hizmetlerin aksamasından yakınıyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Üçkuyular Muhtarı Fevzi Günaydın, semtte yaşanan su kesintilerinden haberdar edilmediklerini belirtti. Semtte yapılan kazıların ardından, molozların temizlenmediğini dile getiren Günaydın, hem ilçeden hem de Büyükşehir’den yeterince hizmet alamadıklarını, vatandaşın bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi. Günaydın, "Su kesintileri hakkında ne yetkililerden bir açıklama bize ulaşıyor ne de basın yoluyla bilgi verilmiyor. Vatandaş habersiz yakalandığı için hazırlık yapamadığından mağdur oluyor. Ayrıca, yapılan kazı çalışmalarının ardından ortaya çıkan molozlar öylece bırakılıyor. Bildirmemize rağmen uzun süre ortada kalıyor" dedi. Günaydın, sorunun Üçkuyular’a ait işlemlerin Karabağlar'a bağlanmasından kaynaklandığını da söyledi.

------------------

Atık su tesisi doğayı kirletiyor

MUĞLA-Milas'a bağlı Meşelik Köyü Muhtarı Tahir Saylak, köylerine yapılan atık su arıtma tesisinden sızan suyun çevreye ve denize zarar verdiğini belirterek, tesisin onarımının bir an önce yapılmasını istiyor. "Bu bir çevre katliamıdır" diyen muhtar Saylak, "Bu tesis köy atıklarını temizlesin diye 2004 yılında yapıldı. Ancak, bu tesis atıkları temizlemek bir yana, tesisten sızan atık sular önce ormana akıyor, oradan da denize ulaşıyor. Yani çevreye ve insanlara zarar veriyor. Yetkililerin bu tesisi derhal ele almalarını, onarımlarının yapıldıktan sonra devreye sokulmasını istiyoruz" dedi.

------------------

Kanalet kapakların çalınıyor

İZMİR'de yağmur suyu kanalet kapaklarının çalınarak hurdacılara satılmasını önleyecek projeler geliştirilmesini isteyen Ahmet Cankuş adlı okuyucumuz, "İZSU'nun eski Genel Müdürü Hasan Fehmi Mani döneminde yapılan döküm kanalet kapakları sürekli çalınıyor ve hurdacılara satılıyor. Acaba bu kapaklar yerine sabit ve çalınamayacak bir proje uygulanamaz mı? Şu anda birçok sokakta kanalet kapakları bulunmuyor. Araçlarımızı parketmek için yanaştığımızda lastiğimiz içine düşüyor ve zarar görüyor. Ayrıca kanalların içi kağıt ve çöp dolu. Bir yanık izmarit akla gelmeyecek olaylara neden olabilir. Bu kanalların temizlenmesini ve bu kapaklar yerine daha güvenli ve çıkarılmayacak bir proje uygulanmasını istiyoruz" diyor.

------------------
Sürekli boru patlıyor

İZSU'ya ulaşamıyoruz

Susuzluğun pençesindeki İzmir'de tasarruf kampanyaları düzenlenip, kaçak ve kayıp su ile mücedele çalışmaları yapılırken, kentte patlayan şehir şebekesi su borularından tonlarca su boşa akıyor. Su patlaklarına müdahalede gecikilmesi vatandaşların tepkisini çekiyor.
İzmir'in Basmane semtinde, beş gün önce yetkililere su patlağını bildirmelerine rağmen hiçbir görevlinin tamir için gelmediğini belirten sokak esnafından Mehmet Büyükdeveci, “Her gün boşa akan tonlarca suyu gördükçe içimiz yanıyor. Evlerin ve otellerin bodrum katları akan su nedeniyle adeta gölete döndü, temelleri çürümeye başladı. Diğer taraftan bir damla su için düzenlenen kampanyalar var. Yaptığımız ihbarımıza rağmen duyarsızlığı anlamak mümkün değil” diyor.

Urla'ya bağlı Çeşmealtı'nda arayan Murat Akın adlı okuyucumuz da, su borularının sık sık patladığına dikkat çekerek, ''Su boşa akıp gidiyor. Her defasında Büyükşehir Belediyesi'nin su arızaları için bildirdiği İZSU'ya ait 185 numaralı telefonu arıyoruz, ancak operatör cevap vermiyor. Sorun üstüne sorunla karşılaşıyoruz ve ne yazık ki çaresiz kalıyoruz. Susuzluk riskinin giderek arttığı bu dönemde suyun boşuna akmasına engel olunması gerekiyor.''

Aynı sorunla Bornova'dan arayan bir başka okuyucumuz Halit Güven ise, ''Geçtiğimiz günlerde 175 Sokak'ta boru patladı. Büyükşehir Belediyesi'ne haber verdik. İZSU ekipleri gerekli çalışmayı yaptı, ancak aynı yerde aynı sorun tekrar yaşandı. Su yine boşa akıp gitti. Bu konuda ekiplerin daha kesin çözüm bulması gerekiyor. Yoksa boru patlamaya devam edecek. Hem su ısraf olacak, hem de emekler ve yapılan onarım masrafı boşa gidecek.''

------------------

Direkler değiştirildi

3 aydır karanlıktayız

İzmir'in Yeşilyurt semtinde arayan Turgut Güler adlı okuyucumuz, ''Ulu Önder Caddesi'ne yeni elektrik direkleri dikildi. Ancak aydınlatma sistemi tam olarak çalışmadı. Lambaların büyük bölümü 3 ayı aşkın süredir yanmıyor. Cadde akşamları zifiri karanlığa bürünüyor, adeta göz gözü görmüyor. TEDAŞ'tan yardım istiyoruz. Herkese korku yaratan bu soruna biran önce çözüm bulunmasını bekliyoruz''diyor.

------------------

6 ay önce yapılan kaldırımlar çöktü

Bostanlı'dan arayan okuyucumuz Cemal Akın, yaptırılan kaldırımların kısa sürede onarıma muhtaç hale geldiğine dikkat çekerek, ''Gode Cengiz Parkı'nın Şehit İlhami Yılmaz Caddesi bölümüne 6 ay önce kaldırım yapıldı. Belediyenin bu çalışmasıyla daha rahat yürüyüş yoluna kavuştuğumuz için sevindik. Ancak mutluluğumuz uzun sürmedi. Kaldırımlarda kısa sürede yer yer çökmeler meydana geldi, adeta köstebek yuvasına döndü.''diyerek, bu işleri yapan firmaların sık sık denetlenmesi gerettiğini belirtti.
GÜLER BİLGEN
HÜRRİYET/İZMİR
Foto kodu:Egeyi Dinliyorum (fevzi gunaydin)
Foto altı: Üçkuyular Mahallesi Muhtarı Fevzi Günaydın, ''Su kesintileri hakkında ne yetkililerden bir açıklama bize ulaşıyor ne de basın yoluyla bilgi veriliyor. Vatandaş habersiz yakalandığı için hazırlık yapamadığından mağdur oluyor. Ayrıca, yapılan kazı çalışmalarının ardından ortaya çıkan molozlar öylece bırakılıyor.''diye dert yanıyor.
Yazarın Tüm Yazıları