Egemen olma isteği rüyada açığa çıktı

RUMUZ: EMELAslında bu benim değil, annemin rüyası.

Haberin Devamı

Annem rüyasında avucunun içinin su topladığını ve ucundan bir yerinden patladığını görmüş. Sonra komple deriyi soyduğunu söylüyor. Hemen arkasından aynı yer tekrar su toplamış ve aynı işlemleri tekrar yapmış ve tekrar deriyi kaldırıp soymuş. Sanki kemiklerim görünüyordu diyor. Ama bu olaylar sırasında hiç canı yanmamış. Daha sonra korkuyla uyandığını söyledi.

YORUM: Kişinin bilinçaltı sahip olma ya da egemen olma içgüdüsü, rüyada görülen avuç sembolizasyonu ile kendini ifade eder. Annenizin rüyası, sahip olduğu ya da olmak istediği obje, olgu ya da duygunun kontrolünden çıkmak üzere olduğunu, bu durumu korumak ya da elde etmek için kendisinden çok fazla ödün vermesinin dayanma sınırlarını zorladığını gösteriyor. Rüyada görülen kemik dayanıklılık sembolüdür. Annenizin rüyasında canının acımaması, onu rahatsız eden konu her neyse, hálá bu konu ile başa çıkabilecek güce sahip olduğunu gösteriyor. Ancak korkuyla uyanması endişelerinin arttığının işareti. Rüyaya genel olarak bakıldığında annenizin bilinçaltı huzursuzlukları var sanırım. Ona detaylı sorular sorarak kendisiyle konuşmanız, sorunların bilinçaltında yığılmasını engelleyecektir.

Mavi ve yeşil olumlu renkler

RUMUZ: XYZ

Rüyamda ben bir otobüste gidiyorum, ama otobüste yabancılar var; Amerikalılar. Onlarla konuşurken camdan dışarı bakıyorum ve otobüs ilerledikçe yolun iki tarafında da havuzlu, muhteşem tesisler, fabrikalar görüyorum. Ama yeşillik içindeler ve yeşil, mavi renklerde havuzlar ön planda. Oturduğum koltuktan kalkarak dışarı bakıyorum, sonra uyandım.

YORUM: Rüyanız yaşamınızda yeni bir sayfa açtığınızın veya açmak üzere olduğunuzun, yenilik yapma kararını verirken duygularınızdan çok mantığınızı dinlediğinizin ve geleceğe umutla baktığınızın bir göstergesi. Bu yenilik, yeni bir bakış açısı ya da alışık olunmayan bir durumda olabilir. Rüyanızdaki mavi ve yeşil renkler, ruh durumunuz ve geleceğinizle ilgili olumlu gelişmelerin işareti.

RÜYA SEMBOLLERİ

DOĞUM YAPMAK:

Rüyada doğum yapmak, rüyayı gören kişinin yaşamında büyük yer kaplayacak yeniliklerin habercisidir; yeni bir dönem, yeni bir ilişki ya da yeni bir iş... Geleneksel yorumunda ise iyilik ve zenginlik ile tabir ediliyor ya da gerçek doğumun habercisi olarak görülüyor.

KÖPEK:

Rüyada görülen köpek saldırgan bir köpek değilse, bir dostu, dostane bir davranışı ya da bir arkadaş ortamını sembolize eder. Rüyadaki köpek saldırgan tavırlar sergiliyorsa, rüya sahibi kendini eleştirilere açık veya öfkeli bir ortamda hatta tehdit altında hissediyor olabilir. Kişi çevresindeki kişilere temkinli yaklaşmalıdır. Geleneksel yorumda köpek, iyiye işarettir.

Yazarın Tüm Yazıları