Efes Granger’la

TADIM Türkiye Kupası’nda final maçı müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Adana basketbolseverleri maçın başından sonuna kadar nefes almadan bir Efes’i, bir Ülker’i destekleyerek basketbola doydu.

Efes Pilsen sert savunma stratejisini İbrahim’in skor gücünü düşürmek üzerine kurmuş. 19 sayıya kadar arayı açan, Mustafa Abi ile İbrahim’i mükemmel kilitleyen Efes Pilsen, Granger ve Kaya ile skor bularak farklı öne geçti.

Ancak farka ulaşan Oktay Mahmudi oyuncularını dinlendirmek için kenara alıp, Barış, Alper ve Kerem Gönlüm’ü oyuna sürünce Efes’in temposu düştü. Buna karşın Ülker Koçu Murat Özyer de turnuvanın başından beri mükemmel performans gösteren Cüneyt’i alıp, Trepagnier’i Efes Pilsen’in oyun kurucusunun üzerine verip, Ömer’le de Granger’a kelepçe vurunca fark bir anda eridi. Gulyas’ın pota dibindeki etkili oyunu, Mirsad’ın inanılmaz çabası skoru 3 sayıya kadar indirdi. Ancak ne hikmetse Murat Özyer, Ömer’i kenara aldı. Oyunun başından beri yüksek yüzdeyle oynayan Granger, (ki, Ömer’in tuttuğu ikinci periyotta ancak 2 sayı atabilmişti o da teknik faulde) arka arkaya sayıları sıralamaya başlayınca Efes, tekrar üstünlüğü ele geçirdi.

Bu arada Mahmudi de gerçek 5’ine dönmüştü. Ender, Kerem, Prkacin, Mustafa Abi ve Granger’la müthiş bir savunma yapıp, Ülker’e sayı şansı vermeyince de Gulyas’ın çabalarına karşın karşılaşmayı 74-68 kazanarak Türkiye Kupası’nı uzun bir aradan sonra müzesine götürmeyi başardı. Turnuvanın MVP’si Granger oldu. Sakat sakat oynayan ve deplasmanlı ligde bundan sonraki dönemde Efes Pilsen’in kadrosunda olmayacak olan bu oyuncunun gösterdiği performansı ayakta alkışlamak gerekir. Bir alkış da Tadım’a... Turnuvanın sponsoru olarak Türkiye Kupası’na katkı veren bu firmayı yürekten kutluyorum. Ayrıca Türkiye Kupası organizasyonunu gerçekleştirenleri de kutluyorum.
Yazarın Tüm Yazıları