DYP iktidarda olsaydı köprüye zam yapmazdı!

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

Köprü zammı konusunda gazetelerin yaptığı yayınlar, Doğruyol Partisi'ni harekete geçirdi. Partinin Kadıköy ve Eminönü ilçe teşkilatları dün zammın durdurulması için Kumkapı Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuş.

Arkadaşımız Mustafa Kınalı'nın haberine göre, DYP Kadıköy İlçe Başkanı Fatih Özgür şu açıklamayı yapmış: ‘‘Enflasyon hedefini yüzde 10 olarak belirleyen, işçiye, memura, emekliye yüzde 10 zam veren hükümet, hortumcuların parasını İstanbullu’nun cebinden almayı hedeflemiştir. Köprü zammını protesto ediyoruz. Bu düşünceyle, DYP İl Hukuk Komisyonu ile yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvuruyoruz.’’

İyi de eğer DYP iktidarda olsaydı, ne olacaktı? Ya enflasyonu düşürmeye hiç kalkmayacaklardı; böylece başarısızlığa uğrama gibi bir kaygıları olmayacak ve köprülere göğüslerini gere gere zam yapabileceklerdi.

Ya da köprüye zam yapmayacaklardı.

İnandınız değil mi?!

Konservatuardaki baz istasyonu

Devlet Konservatuarı'ndaki baz istasyonunun öğrencileri nasıl rahatsız ettiğini yazmıştım. Kadıköy Kaymakamı Hüseyin Eker bir açıklama yolladı.

Konservatuar öğrencilerinin, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kadıköy İskelesi'ndeki binada eğitim gördüklerini yazıyor Kaymakam. Yani bina, Büyükşehir Belediyesi'ne ait.

Kaymakamlık, belediyeye bir yazı yazarak, baz istasyonunun insan sağlığı açısından yarattığı sakıncaları hatırlatmış ve telefon şirketleriyle yaptığı kira anlaşmasını gözden geçirmesini istemiş.

Henüz belediyeden bir cevap gelmemiş. Eğer belediye bu talebe olumsuz cevap verirse, Okul Müdürlüğü, baz istasyonunun ölçümünü yaptıracak, normal değerlerin üzerinde bir ölçüm tespit edilirse, Ulaştırma Bakanlığı'nın talebi üzerine Kaymakamlık bunu kaldırabilecekmiş.

Prosedür ne kadar uzun ve zor! Bu kurallar (Ulaştırma Bakanlığı'nın yönetmeliği), insan sağlığını değil baz istasyonlarını korumak üzere yazılmış.

Yazarın Tüm Yazıları