Drew Barrymore’un iki hali

"People" dergisi tarafından dünyanın en güzel kadını ilan edilen başarılı oyuncu Drew Barrymore, makyaj ve giyim stiliyle de kadınların gözdesi...

Drew’un seksi stili

Nasıl seksi makyaj yapılacağını ve baştan çıkaran bakışlara sahip olunabileceğini çok iyi biliyor: Siyah kalemle kedi gözler ve maskarayla XL kirpikler... Cilt tonu da üzerinde durulması gereken bir konu tabii...

Yüze sürülen ışıltılı fondöten, cildin hem sağlıklı hem de pürüzsüz görünmesini sağlıyor. Ardından gözü çerçeveleyen siyah kalem çekiliyor ve gözün alt kısmı koyu renkli bir farla iyice belirginleştiriliyor. Kirpiklere kuvvetlice rimel uygulanıyor. Dudaklara ise pembe bir parlatıcı yeterli.


Drew’un romantik stili

Saçlar yukarıya doğru dağınık bir biçimde toplanmış, saçın etrafından birkaç tutam kulakların üzerine bırakılmış. Yüzde ise pembe tonlarla canlandırılmış taze bir makyaj... İşte Drew’un romantik makyaj tarzı...

Gözleri optik olarak büyük göstermenin yolu, kaşların hemen alt bölgesine inci renkli aydınlatıcı uygulamak. Yanaklar ise kıyısı tonlarında bir allıkla renklendiriliyor. Dudaklar bu kez vurucu olmalı. Kırmızı, sezonun öne çıkan rengi. Tırnaklar da açık tonlarda bir ojeyle bakımlı görünecektir.


Daha önce öğrendiklerinizi unutun

Bir Akdeniz ülkesinde yaşadığımıza göre, güneşi ve güneşlenmeyi sevmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Ancak güneşlenmeye başlamadan önce, bugüne kadar güneşle ilgili bildiklerinizi unutmanızı ve aşağıdaki satırları okumanızı tavsiye ederiz.

Ne kadar güneşlenirsem, o kadar bronzlaşırım: 45 dakikadan sonra (20 dakikası tamamen güneşe maruz kalmak kaydıyla) cilt doygunluğa ulaşır. Daha fazla güneşlenerek daha fazla bronzlaşılmaz, sadece güneş yanığı riski artar! Ayrıca herkesin bir maksimum bronzlaşma eşiği vardır. O nedenle uzun güneşlenmeler, bu sonucu değiştirmez.

Sıcakta daha iyi bronzlaşılır: Sıcaklık hissinin bronzlaşma gücü ile herhangi bir ilgisi yoktur. Doğa kusursuzdur. Zira en iyi ve en sağlıklı şekilde bronzlaştığımız saatler, daha serin saatlerdir. Sıcak saatler olan 12.00-16.00 arasında güneş diktir ve yakmaz.

Suya girmek güneş yanıklarından korur: Suyun verdiği serinlik hissi en ufak koruma sağlamaz. Aksine güneş ışınları suya nüfuz eder. Bu nedenle sudan çıkıldığında koruyucu uygulamasını yinelemek önemlidir.

Plaj şemsiyesi altında tamamen korunuruz: Yansımalara güvenmeyin. Kumda yüzde 20, suda yüzde 5 (En düşük oran ancak en tehlikelisidir. Hoş serinlik hissi nedeniyle ışınları daha az fark ederiz) ve karda yüzde 85’tir. Bu oranları aklınızda tutun ve kendinizi aynı zamanda çocuklarınızı korumaya çalışın. Çünkü plaj şemsiyesi altında dahi güneş yanıklarına maruz kalabilirsiniz.

İyi bronzlaştım, korunuyorum: Bronzlaşan cilt, güneş yanıklarına karşı daha iyi korunmaktadır ancak yaşlanmaya karşı değil! Eğer fototipiniz ve güneş yoğunluğu el veriyorsa, daha düşük bir faktörle korunmaya devam edin.

Hava kapalı, tehlike yok: Ne yazık ki yanılıyorsunuz. Kapalı havada ve serin rüzgar, güneş ışınlarının yoğunluğunu değiştirmiyor. Kötü sürprizlerden kaçınmak için ürününüzü uygulama alışkanlığından vazgeçmeyin.

Bir haftalığına tatile gidiyorum tamamen bronzlaşacağım

Her şeyden önce bronzluğun belirmesi için 48 saate ihtiyaç vardır. Sonuç olarak 1 aylık bronzluğu yedi günde elde etmek zordur. Tatiller giderek bölünmüştür, ancak bronzlaşma arzumuz aynı kalmıştır. Bu durumda şunu söyleyebiliriz: Kısa tatiller=Yüksek faktörler, daha az güneşlenmeler ve otobronzanlar... Gölgede bronzlaşmak için!

(KAYNAK: Clarins Güneş Rehberi)

’Bordo’ sadece Fransa’da bir yer adı değil

Kış sezonunu renkleri aslında çoktan belli oldu. Renkler arasında öne çıkanlardan biri de bordo... John Galliano’nun taptığı, Gucci’nin tüm renkleri karşısına aldığı bir renk bordo. Başka hiçbir renk onun kadar şık, onun kadar modern görünmüyor. Bordonun serin duruşlu tonları dudaklarda seksi, yanaklarda ise feminen bir görünüm sergiliyor.

Dudaklarınızın etrafını fondötenle iyice kapatın. Ardından dudaklarınızı bir kalem yardımıyla çerçeveleyin. Rujunuzu sürün. Sonrasında dudaklarınızı bir kağıt mendil yardımıyla silin ve rengi ikinci kez yineleyin. Bordo tonları ona benzer renklerle kombine edildiğinde kaliteli bir görünüm verirler. Ancak bordo tonlarında bir göz makyajını profesyonel ellere teslim etmekte fayda var.

Paris’e yeni saç modeli

Hapiste geçirdiği günlerin ardından artık başka biri olduğunu her fırsatta söyleyen Paris Hilton, geçirdiği değişime saçlardan başladı. O artık yaramazlıklarından arınmış uslu bir kız çocuğu... Bob kesimi saçlarının kendisine masum ve romantik bir görünüm kazandırdığını söyleyen Hilton, bu görüntüsüyle şimdilerde birçok kadına da ilham veriyor. Victoria Beckham ve Katie Holmes’un ardından yeni bir saç kesimi trendi olarak karşımıza çıkan bob stili, aynı zamanda bu kış saçların kısa olacağının da habercisi...

GÖZLER TAMAMEN AÇIK

Christian Dior’un yeni kış makyajında güçlü renkler ve detaylar yüze şekil veriyor. Geçen sezonun çıplak görünümünü unutun, çünkü moda değişti. Abartılı, modern, ilham kaynağı 1940’lar ve tabii ki şıklık, kadınların yeni parolası. Fazlasıyla vurgulanan dudaklar ve gözler, yumuşak fakat son derece provokatif. Yansıyan siyah eyeliner ise vazgeçilmez bir aksesuvar... Hem renkli hem de koyu renk gözlere canlı bir görünüm veriyor.
Yazarın Tüm Yazıları