Doğru yolda

BU Vikingur, Beşiktaş’ı sadece sutopunda yenebilir. Oda balıketli oyuncularının çokluğundan olur. Özelliklle kaptanları Niclasen balina görüntüsüyle suda Kartal’ın forvetlerine açık vermez.

Beşiktaş’ı bu sezon en çok zorluyacak sorun yabancı oyuncularındaki belirsizlik olur. Schuster’in bu konudaki her türlü kararına saygı gösterilip kontenjan fazlası oyuncuları bir an önce kartalın sırtından indirmek lazım. Kimlerle yolların ayrılalacağı sorusu yabancıların performansını ciddi şekile etkilemesi doğaldır. Valizi elindeki oyuncunun kimseye faydası olmaz.

Skorla alası yok

İlk yarı sonunda kaleci Hakan’ın kalesine giden toplar sadece Beşiktaşlı oyuncuların geri paslarıydı. Bu paslar sert olmadığı için Beşiktaş kalesi sorun yaşamadı. Oyunda zaten tek kale maç gibi.
Beşiktaş oyunun 2. yarısında kalecisiz oynasaydı bir şey farkededer miydi? Sanmıyorum. Defansını kalenden uzakta kurduğun sürece gol yemen zorlaşır. Schuster’in 2. yarı başınaki hamlelerinin skorla alakası yok. Değişikliklerin sebebi Alman teknik adam oyuncularını kulaktan dolma bilgi ve maç kasetleriyle değilde kendi gözleriyle görmek istemesi.
Beşiktaşlı defans oyuncuları rakip atak yapmadığı için geriden oyun kurmanın taktik çalışmasını yaptılar. Ekrem ve Quaresma’nın top defanstayken çizgiye gelerek oyunu açmaları olumlu. Sahanın tamamını kullanarak rakip sahaya rahatlıkla geçebilirsiniz.

Acıma Beşiktaş

Nihat’ın geçen sene kaçırdığı gollerin hepsini birden atmak istemesi gol yerlerinde uygun pozisyondaki arkadaşlarına pas vermesini engelliyor. Önünde koca bir sezon var Nihat. Yapacağın asistler, öz güvenini ve takım içindeki sempatini çoğaltacaktır. Atmayı değil attırmayı da düşünürsen karlı çıkarsın. Quaresma’nın gol atammamsı sorun değil. Attığı pas ve asistlerle fazlasını yapacakrtır. Bu kadar rahat oyuncu eksiltebilmeside Beşiktaş için büyük avantaj. Q7’nin benzinini koyun navigasyona adres yazın sizin istediğiniz hedefe göstersin.
Beşiktaş doğru yolda. Sahada yapılmak istenilenler gelecek için ümit veriyor. Ama 4 atıp üstüne yatmak Beşiktaş’a yakışmaz. Acırsanız acınacak duruma düşersin. Acıma Beşiktaş...
Yazarın Tüm Yazıları