Discorium’u 328 YTL’ye aldılar

80’li yıllarda en gözde disco Gayrettepe’deki Discorium’du...

Celal Çapa’nın açtığı ve sayısız kez el değiştiren mekan, modası geçtikten sonra kapılarını kapadı. İşte bu büyük disco, yıllar sonra yeniden İstanbul gecelerini hareketlendirmeye başladı. Ataberk, Hagop Mamas, Nurkan ve Candan Topdemir’in isim hakkını devletten sadece 328 YTL’ye aldıkları Discorium, kısa sürede eski popülaritesine kavuştu. Mekanın dekorasyonu da Ataberk imzalı... Ataberk, "Dekorasyonda Cavalli desenlerini ve figürlerini /images/100/0x0/55eb2932f018fbb8f8af432fkullandım. Bir iç mimara versek 500 bin YTL isterdi. Ben 20 bin YTL’ye hallettim" dedi. Mekana birkaç gün önce uğradım. Herkesin dilinde olan, içeri ancak duvarların yıkılmasıyla sokulabilen Avrupa’nın en büyük disko topunu da gördüm. Gerçekten muhteşemdi. Ne diyelim; Discorium dönemlerini özleyenlere hayırlı olsun!

Kardeş mekanında eğlendi

Yasemin Kozanoğlu, geçtiğimiz gece kız kardeşi Serra Kozanoğlu’nun açtığı Şişli’deki Elit adlı gece kulübüne gitti. Mekanda program yapan Ferda Anıl Yarkın’ın şarkılarını Burak Kut ile aynı masada oturup dinleyen Kozanoğlu, öğrendiğime göre haftanın birkaç günü burada Dj’lik yapacakmış.

Sezen Aksu’dan 45 dakikalık konser

Ünlülerin modacısı Dilara Endican, önceki akşam Nişantaşı Zihni’de 42’nci yaşını kutladı. Endican’ın doğum günü davetine Sezen Aksu, Gülben Ergen, Hülya Avşar, Demet Akbağ-Zafer Çika, Meltem Cumbul, Çağla Şikel, Berna Şikel, Serdar Bilgili, Esin Maraşlıoğlu, Şebnem-Celal Çapa, Ayşe-Adnan Polat, Yonca Evcimik gibi iş, sanat ve magazin dünyasının ünlü simaları katıldı. Dostları tarafından hediye yağmuruna tutulan Dilara Endican’a en anlamlı hediye ise Sezen Aksu’dan geldi. Ünlü modacının ricasını geri çevirmeyerek "Lale Devri" şarkısını okuyan Aksu, dostlar arasında olmanın keyfiyle işi tek şarkıda bırakmadı ve 45 dakika süren mini bir konser verdi.

İşleri büyüttüler

Geçen sene gece kulübü olarak faaliyete giren Blackk, bu sene daha da büyüyerek bir komplekse dönüştü. Mekan Resto-lounge, Club ve Levendis Rum Meyhanesi adlı üç ayrı bölümden oluşuyor. New York ve Londra’da yeni yeni popüler olan Resto-lounge tarzının Türkiye’deki ilk örneği olan bölümde, rahat koltuklarınızda yemeğinizi yiyip, aynı rahatlıkla geceye devam edebiliyorsunuz. Yemek seçiminizi ise fusion lezzetlerden oluşan a la carte mönü veya sushi mönüsünden yapabiliyorsunuz. Commercial müzik çalınan alt kat ise 04.00’e kadar dans edilecek, zaman zaman da canlı şovlarla renklenecek alternatif bir mekan. Farklı dekorasyonuyla dikkat çeken Levendis Rum Meyhanesi, 19.30-01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. İşte bu 3 farklı konsepti Blackk çatısı altında toplayan kişi Figen Doğusoy; işletmeci ise Emre Ergani...

Üniversitede müzayede günü

Artı Mezat’ın "Pulchrum Veri Splendor (Güzel Gerçeğin İhtişamıdır)" adlı müzayedesi 26 Kasım günü saat 14:00’te, Kadir Has Üniversitesi Müze Lobisi’nde yapılacak. Can Has’ın yöneteceği müzayedede Türk ressamlarının eserlerinin yanı sıra antika eserler de satışa sunulacak. Osmanlı İmparatorluğu’nda en uzun süre saray ressamlığı yapmış olan Fausto Zonaro’nun "Paşa Kızlarının Beylerbeyi Sırtlarındaki Pikniği" konulu resmi de müzayedeye çıkacak eserler arasında...

Primeur ödülü sahibini buldu

Kavaklıdere’nin 1988 yılından beri piyasaya sunduğu Primeur şaraplarının etiket tasarım yarışması geçtiğimiz akşam Divan Kuruçeşme’de yapıldı. Farklı tasarımı ile birinciliğe layık görülen Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden Melike Taşçıoğlu, ödülünü Kavaklıdere Şarapları Murahhas Aza’sı Ali Başman’dan aldı.

Gecce kılavuzu

2007 kış aylarının gözde restoran, gece kulübü ve otellerinin yer verildiği Gecce Guide, bir süre önce piyasaya sürüldü. Türkiye’nin en önemli gurmeleri ve seyahat yazarlarının oylarıyla seçilen mekanlar, bu kitapta öne çıkan özellikleri, adresleri ve telefon numaraları ile yer alıyor.

Red Room’da eğlence dorukta

Geçtiğimiz hafta Ankara’da açılan Redroom’da bu hafta sonu "Lokka Fever Hed Kandi World Party Series" vardı. Ankara Redroom’un sahipleri Korhan-Bahar Gür çifti, partinin büyük ilgi görmesinden dolayı çok mutluydu. Yaklaşık 250 kişi kapasiteli mekanda parti gecesi 400 kadar konuk ağırlandı. Privite Room ise aynı akşam VIP konuklarla dolup taştı.

Doğum gününü açılışta kutladı

Geçtiğimiz akşam Cengiz-Aycan Alp çiftinin sahibi olduğu Bebek’teki Ilporto adlı mekanın açılış daveti vardı. Aynı akşam ünlülerin kuaförü olarak tanınan Hatice Bayer de 30 kişilik arkadaş grubuyla birlikte burada yeni yaşını kutladı. Bu arada İtalyan mutfağı ağırlıklı olan mekanın 09.00-02.00 saatleri arasında hizmet verdiğini ve 100 kişilik oturma kapasitesine sahip olduğunu da ekleyeyim.

Gelir çocuklara

Modacı Ayla Dümer, "Spectacular Traces by Ayla Dümer" adlı defilesini 23 Kasım günü Conrad Oteli Balo Salonu’nda düzenleyecek. Demet Şener, Tülin Şahin, Yüksel Ak, Sema Şimşek, Nefise Karatay, Tuğçe Güder ve Ece Gürsel gibi isimlerin gönüllü olarak podyuma çıkacağı defilenin geliri Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı-Bolluca Köyü’ne aktarılacak.

Tasarımları Monaco’da

2005 yılında Ayşe Durul’un özel tasarımlarıyla ortaya çıkan Osenmi mücevher markası, geçtiğimiz ay Monako Yat Limanı’nda mücevher meraklılarının beğenisine sunuldu. Üretimleri Türkiye dışında İtalya, Fransa ve Almanya’daki mücevher ustaları tarafından yapılan koleksiyonun Monako’da düzenlenen sergisine Prens Albert da katıldı.
Yazarın Tüm Yazıları