Direkten döndük

SON zamanlarda bizim tenisimizde neler olup bittiğine bir göz atalım... En önemlisi İpek Şenoğlu’ndan yoksun FED Cup (Ulusal Bayan Takımı) ekibimizin Estonya’da ölüm kalım savaşı vererek, İkinci Avrupa-Afrika Ligi’nde kalması oldu.

Şenoğlu, federasyona, hatta Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne yazı göndererek milli takımdan affını istedi. Gösterdiği gerekçe de, çiftlerde dünya sıralamasında bulunduğu 124. sıradan daha üst sıralara yükselebilmesi ve Wimbledon’a katılabilmesi için aynı tarihlerde oynaması gereken turnuvalar oldu. Ancak, İpek’in FED Cup takımında oynamamasının asıl sebebi, Milli Takım antrenörü Erhan Oral’ın aynı zamanda ulusal takımda 1 numaralı tenisçi olan Pemra Özgen’in de özel koçu olması. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu tartışmak yerine şunu vurgulamak istiyorum. Tenis Federasyonu, çiftlerde Türkiye adına Grand Slam oynamış İpek’i bir şekilde razı edip takımda oynamasını sağlayabilirdi. Böylesine formda olan tenisçileri bir araya getirmek her zaman nasip olmuyor. Unutmayalım ki, milli müsabakalarda sonucu tayin eden karşılaşmalar genelde çiftler maçlarıdır.

Pemra Özgen (TED), Çağla Büyükakçay (ENKA), Eylül Benli (TED), Aslı Semizoğlu (ENKA), antrenör Erhan Oral ve yardımcı antrenör Bora Gerçeker (Ankara Tenis Kulübü)’den kurulu ekibimiz önce güçlü Bosna’ya 3-0 yenildi. Daha sonra aynı grupta ve bizimle eşit ayardaki Güney Afrika’ya teklerdeki eşitlikten sonra çift maçını 2 sette kaybederek, grupta sonuncu oldu. Küme düşme maçında ise, bu sefer Pemra-Çağla çifti (Güney Afrika’ya yenilen ikili) diğer grubun üçüncüsü Yunanistan’ı 2-1 yenerek (bu maçta Pemra iyi performans göstermiş) grupta kalmayı başardı. Çağla’nın gerek Güney Afrika, gerek Yunanistan’a karşı kazandığı tekler maçı ise milli takımımızın grupta kalmasında büyük rol oynadı.

Marsel doğru yolda

TAÇ Spor Kulübü’nden Marsel İlhan, KIA otomobilleri Türkiye Distribütörü Çelik Motors sponsorluğuyla Almanya’da oynadığı turnuvanın ikinci turunda 2007 Fransa Açık gençler şampiyonu Slovak Martin Klizan’ı yendi. Marsel İlhan, şu anda dünya klasmanında 317. sırada. Ve bir Grand Slam Junior şampiyonunu yenmek de o kadar kolay değil. Marsel İlhan’ın turnuva planını iyi seçtiği taktirde, bu sezon en azından bir Grand Slam turnuvasının tekler ön elemesine girebileceğine inanıyorum.

Anadolu’da tenis

TENİS sporunun Anadolu’da sevilmesi, oradaki kulüplerin performans tenisindeki başarısını artırdı. Geçtiğimiz hafta, teniste en önemli kategori sayılan 16 yaş grubunda kızlarda, Samsun Tenis İhtisas Kulübü’nden (SATİK) Berat Sena Doğru ve erkeklerde Mersin Tenis İhtisas Kulübü’nden (METİK) Oğulcan Özgenç finale çıktılar. Onları tebrik ediyoruz ve diğer Anadolu kulüplerini de iş başına çağırıyoruz.

Tınaz rakipsiz

ESKİ milli tenisçi Prof. Dr. Mehmet Tınaz, dördüncü kez Tenis Eskrim ve Dağcılık Kulübü başkanlığına seçildi. Muhalefetsiz geçen üçüncü genel kurulda, üyelerin tüm oylarını alan Tınaz, şunları söyledi: "Yıllardır ülke sporuna hizmet veriyoruz. Yeni dönemde Tenisimize büyük katkısı olacak uluslararası bir tenis akademisi projesini hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

İzleyin

BU hafta TAN kulübünde 12 yaşındaki, ENKA kulübünde ise Büyük performans tenisçilerimiz Ulusal Kapalı Kort Kış Kupası’nda mücadele ediyorlar. Orta eğitimin halen tatilde olduğu şu günlerde bilhassa tenis okuluna giden ve ilerde tenisçi olma hedefi olan öğrencilerin, anne ve babaları ile birlikte bu maçları seyretmelerini tavsiye ediyorum.

Tenisimizde bir ilk

TÜRKİYE eski tenis şampiyonlarından merhum Enes Talay’ın oğlu GANİM, ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu)’in açtığı orta hakemlik kursunu başarı ile tamamlayarak Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası tenis REFEREE(Başhakem)unvanını kazandı.
Yazarın Tüm Yazıları