Din istismarcıları!

GÖNÜLSÜZ namaz, Tanrı’ya ulaşmaz!Dini çıkarları için kullananlara da "dindar" denilmez!

Günümüzdeki dincilerin çoğu böyle...

Gazeteler günlerdir "Sapık-Ahlaksız adam-Azgın teke-Utanmaz-Yüz karası" gibi sözcüklerle dolu. Kime söyleniyor bunlar?

14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’e...

78 yaşında olan dinci yazar halen Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunuyor. Hüseyin Üzmez’den ayda 350 YTL yardım aldığı için ilişkiye göz yumduğu iddia edilen küçük kızın tutuklanan annesi de aynı cezaevinin kadınlar bölümünde yatıyor.

Hüseyin Üzmez’in cezaevine ilk girişi değil bu... 50 yıl kadar önce, o devrin ünlü gazetecisi Ahmet Emin Yalman’a suikast düzenlemiş, eski Vatan Gazetesi’nin sahibi ve başyazarı olan Ahmet Emin Yalman, onun tabancasından çıkan kurşunlarla ağır yaralanmıştı...

Uzun yıllar cezaevinde kalan Hüseyin Üzmez, bu defa yaşı küçük bir kıza cinsel istismar suçundan yargılanacak. Bugüne kadar din ve ahlakı savunan yazılar yazan Hüseyin Üzmez hakkındaki iddia çok ağır... Nihai karar yargının...

* * *

Peki, dinci gazeteler bu olaya ne diyor? 14 yaşındaki bir kıza tecavüzün savunulacak yanı yoktur ama dinci yazarlar böyle düşünmüyor...

"Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar!" mı demek gerek? Dinci gazeteler ve onların yazarları, sanığı temizleme gayreti içinde görünüyor.

Hüseyin Üzmez’in köşe yazarlığı yaptığı Vakit Gazetesi olayı "Çirkin komplo" olarak değerlendiriyor. Yazarlar da şöyle diyor: "Hakkındaki yargı hükmü kesinleşinceye kadar kimse suçlu gösterilemez."

"Esrar perdesi henüz aralanmadığı için, ortada bir tezgáh ve komplo olabileceği kuşkusu içindeyiz. Aklımıza ’Ergenekoncu tezgáhlar’ gelmiyor değil."

"İster iftira, ister gerçek olsun, olayın bu şekilde ortaya çıkması komplodur!"

Aynı dinci gazeteler ve yazarlar, İlhan Selçuk, Ergenekon Soruşturması nedeniyle gözaltına alındığı vakit, yazarı hemen "Darbeci" olarak suçlayıp yargısız infaz yapmışlardı...

* * *

Nazlı Ilıcak modern bir kadındır. Dinci değildir ama dincileri savunur. Bu son olayda, o taraftan en yürekli kişi Nazlı Ilıcak çıktı. Dincilerin şimşeklerini üzerine çekme pahasına hem Sabah’taki köşesinde, hem de Uğur Dündar’ın konuğu olarak çıktığı televizyonda görüşünü mertçe açıklayarak çirkin olayı şiddetle kınadı. Nazlı Ilıcak köşesinde şunları yazdı:

"...Hüseyin Üzmez gibilere dindar değil, din istismarcısı denir. Bu olay iyice teşhir edilmeli ki, kimse, bir benzerini yapmaya kalkışmasın... Bir çift sözüm de muhafazakár gazetelere: Hüseyin Üzmez’in ahlaksızlığını, arka sayfalarda ufacık göstermek doğru mu arkadaşlar? Bu adam dindar filan değil ki! Dolayısıyla, ’Bizden olanı teşhir etmeyelim’ psikolojisine girmeye gerek yok."

Nazlı Hanım haklıdır. Onun bu görüşlerine katılıyoruz.

Dinci yazarlar arasında, "Belki nikáh yapmıştır"
diyerek Hüseyin Üzmez’i savunanlar bile var. 13-14 yaşındaki kızlara dini nikáh yapıp onlarla ilişkiye girmeyi normal mi karşılıyorlar?

Bunların din ve ahlak anlayışı böyle işte... Bu arada "3 karım var, size ne? Tekeşlilik mümkün olsaydı, genelevler olmazdı!" diye ahkám kesen dincilere ne demeli?

Bu çağda bu kafalar, insanı utandırıyor!
Yazarın Tüm Yazıları