Devlet dairelerinde Kurtuluş’un imzası var

ONU, yakın çevresi “Atatürk ressamı” olarak tanıyor. Başta Atatürk olmak üzere birçok devlet adamının resimlerini yapan Ressam Abdurrezzak Kurtuluş, bugünlerde gönüllü olarak başladığı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün portresinin son rötuşlarını yapıyor.

En son eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Genelkurmay Karargahı’na asılan portresiyle kamuoyunun gündemine gelen Kurtuluş, Çevre Sokak’taki küçük atölyesinde vefasızlığa inat harikalar yaratıyor.

KÖŞK’TEN BİR YANIT VAR

Gül’ün yağlı boya tablosunu yaparken konuştuğum 79 yaşındaki Kurtuluş, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün portresini kendisine takdim etmek istiyorum. Çankaya Köşkü’nü bu konuda telefonla aradım ama bir yanıt alamadım” dedi.
Köşk’ün sanata olan duyarlılığını bildiğim için Kurtuluş’un bu önerisinin karşılıksız kalmayacağını tahmin ediyorum.

HER YERDE ONUN İMZASI VAR

Daha önce Başbakan Tayyip Erdoğan’dan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na kadar birçok siyasetçi ve bürokratın portresinin altına imza atan Kurtuluş, birçok devlet dairesinin duvarını süsleyen eserleriyle daha fazla desteği hak ediyor. Küçük atölyesinde büyük bir dünya yaratan Kurtuluş gibi sanatçılara toplum olarak daha fazla vefa göstermemiz gerekmez mi?

En temkinli tweet

TEKNOLOJİYE olan merakıyla bilinen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yılın son saatlerinde Twitter üzerinden ekonomik yorumlarda bulundu. Ciddi krizlere rağmen Türkiye’nin kıskanılacak derecede büyüdüğü yazan Şimşek, “2012 yılına temkinli bir iyimserlikle giriyoruz” yorumunu yaptı. Türkiye, gerçekten de küresel krize rağmen süreç içinde başarılı bir performans sergiledi.
Ancak, krizleri gözardı etmeyen Şimşek, Türkiye için iddialı bir açıklama yapmak yerine geleceğe dönük bazı endişelerin varolduğunun sinyalini verdi. Çoğumuzun sorduğu “Ufukta bir risk yaşanır mı?” sorusunun yanıtını Şimşek, “Geride bıraktıklarımız ileriki dönemlerimiz için en güçlü referanslarımızdır” sözleriyle özetliyor.
Hiç şüphesiz herkesin dileği Türkiye’nin herhangi bir krizden yara almadan kurtulmasıdır. Ancak, özellikle iki haneye çıkan enflasyon ve rekor kıran cari açığa karşı da tedbirlerin sonuç vermesi gerekiyor.
Şimşek’in dikkat çektiği başka bir nokta da “Türkiye’nin dünya ekonomi ligindeki başarısı” oldu. İhracat rakamları ve ekonomisiyle parmak ısırtan Türkiye, gündeme gelmeyen ithalat rakamlarıyla hangi ligde yer alıyor?
Yazarın Tüm Yazıları