Devler 4 köşe

12 Dev Adam, Kiev’de takım oyununu sahaya yansıttı.

Alkışlanacak bir oyun çıkardı. Avrupa Şampiyonası elemelerinde grup liderliğini büyük ölçüde garantiledi. Belçika karşısına şov yapmak için geri sayıma başladı.

POLONYA’da yapılacak Avrupa Şampiyonası için Ukrayna’yı 86-64 yenerek vizeyi aldık. Oyuna klasik Kerem, Sinan, Engin, Fatih ve Hido beşiyle başlayan millilerimiz, oyunun ilk dakikalarında deplasmanda oynamanın verdiği yabancılıkla oyuna bir türlü ısınamadı. Ancak oyunun ilerleyen dakikalarında Engin ve Sinan’ın Ukrayna kısalarına yaptığı baskı Kerem ile Fatih’in pota dibindeki etkili savunması Fatih’in üç faul almasına karşın Kerem Gönlüm’ün üst üste kaptığı topların ardından yaptığı smaçlar ilk çeyreği 17-16 önde kapatmamızı sağladı.

İkinci çeyrekte, sahada inançlı, ısınmış savunmasıyla hücumuyla ortaya mükemmel bir basketbol koyan bir Milli Takım vardı. Engin-Sinan’dan sonra oyuna giren Ender ve Kerem de aynı şekilde baskıyı uyguladılar. Sayıları attılar. Ve devreyi 40-34 önde kapattık. Üçüncü çeyrekte Ukrayna’nın, takımımızın inançlı oyunu karşısında yapacak bir şeyi kalmamıştı. Fatih’in 5 faulle oyundan çıkmasına karşın Oğuz, Ersan, Hidayet ve Kerem Gönlüm pota dibine adeta duvar ördüler.

Bayrak için mücadele

Son bölümde ise, Hidayet’in kenara alınmasına karşın Engin, Sinan, Oğuz, Kerem Gönlüm yaptıkları savunmanın yanı sıra attıkları sayılarla takımımızı sırtladı, takımımızı farka götürdü: 86-64. Bu galibiyetle de grubumuzda arka arkaya dördüncü galibiyetini alarak Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’na adımımızı atmış olduk. Grup maçlarından önce çoğu otorite gruptan çıkamayacağımızı ve bu kadronun yetersiz olduğunu söyledi. Unuttukları bir şey vardı. Milli Takım oyuncuları ne zaman birbirine sarılsa sert savunma uygulasa, hücumda paylaşımcı olduğu her zaman başarıya gidiyor. Bu eleme maçlarında da aynı 2006 Dünya Şampiyonası’nda olduğu gibi bu sefer Hidayet Türkoğlu’nun etrafında kenetlenen, bayrak için varını yoğunu ortaya koyan oyuncularımız bir kez daha inanılmazı gerçekleştirdi. Ancak burada en büyük pay koç Tanjeviç ve ona inanan arkasında dimdik duran Turgay Demirel’indir. Artık bundan sonraki iş bu ekibe sonuna kadar güvenmek ve 2009 Avrupa Şampiyonası’nda gerekli takviyeleri yaparak (sakat oyuncularımızı devreye sokarak) beklediğimiz sonuçları almaktır.

n UKRAYNA: Butskyy (**) 2, Zabirchenko (**) 3, Kolchenko (**) 4, Onufriyev (**) 5, Kryvych (***) 22, Lishchuk (**) 14, Ivshyn (*) 2, Kravtsov (*), Agafonov (**) 7, Gumenyuk (**) 5

n TÜRKİYE: Engin (****) 13, Sinan (***) 6, Kerem Gönlüm (****) 17, Oğuz (***) 6, Fatih (**) 2, Hidayet (***) 11, Ersan (***) 9, Kerem Tunçeri (***) 10, Ender (****) 13, Cenk (**), Murat (**) 3, Barış (**)

n 1. PERİYOT: 16-17 DEVRE: 34-40 3. PERİYOT: 50-67

n BEŞ FAULLE ÇIKAN: Fatih (22.46)
Yazarın Tüm Yazıları