Derbiye hazır

FENERBAHÇE’nin Beşiktaş’la yapacağı derbi öncesi hafta arası böyle bir maç oynaması iyi oldu. İlk devre hiç mücadele etmeyen, pres yapmayan Fenerbahçe, ikinci devrede bambaşka bir çehreyle çıktı karşımıza.

İkili mücadelelere girdiler, topu kullandılar ve pozisyonlara girdiler. Fenerbahçe ikinci yarıdaki gibi oynamalı. Çünkü çok becerikli oyuncuları var.

Eğer topu rakibine bırakırsan ve hata yapmalarını beklersen üstünlük sağlayamazsın, hiçbir şey yapamazsın. Birinci devre Fener mücadele etmeyince Tarsus cesaretlendi ve daha iyi top kullandı. "Top bana gelsin" diye beklemeyeceksin. Öyle yaparsan Tarsus gibi her takım istediği gibi oynar, kalende tehlikeler yaratır.

Rakibine bu kadar çok pres yapma şansı verirsen, üstünlük sağlyamazsın. O zaman özelliğin ve büyüklüğün de ortaya çıkmaz. Eğer ikili mücadelelerde topu kazanırsan, rakibini konturpiyede yakalarsın.

Kendilerine geldiler

Ligde alınan Ankaraspor mağlubiyetinden sonra, daha canlı, daha istekliydi sarı lacivertliler. Bunda rakibinin zayıflığının da etkisi vardı. Bu galibiyetle "ben de kupanın içindeyim" diyen ve çeyrek finale adını yazdıran Fenerbahçe, Galatasaray’a rakip oldu. Türkiye, güzel bir derbi daha izleyecek.

Nobre’nin attığı ikinci golü çok beğendim. Anelka’nın 30 metreden attığı topu göğsü ile düzeltip, uzaktan mükemmel vurdu. Demekki, Nobre böyle güzel goller de atabiliyormuş. Anelka ve Nobre bu maçta kendilerine geldi. Her ikisi de birbiri ile yardımlaşarak oynadı.

Söylenecek bir şey yok. Bu galibiyet ve ikinci yarıdaki futbol, Fenerbahçeliler’i Beşiktaş maçı öncesi biraz olsun ümitlendirdi. Taraftarları hareketli bir Fener izledi. İkinci devredeki Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine hazır bir görüntü verdi.
Yazarın Tüm Yazıları