Depremde oğlumu kaybettim

RUMUZ: SARSINTI

Aslında fobi derecesinde deprem korkum yok ama rüyamın bilmediğim başka anlamı mı var diye merak ettim. Rüyamda çok şiddetli bir deprem oluyor. Eşim ve 2 oğlum korku ile bekleşirken, ev yana devriliyor, ama yıkılmıyor. Ev yana yattıktan sonra, sanki bir arabanın içindeymiş gibi asfaltta gidiyoruz, salonun penceresinden yola hakimim. Dışarda insanlar hem kaçıyor hem hayretle bizi izliyorlar. Sonra bir yere çarpıp duruyoruz ve hep beraber dışarı çıkıyoruz. Çok geniş ve yeşillik güzel bir yerdeyiz ama deprem paniği devam ediyor. Gökyüzünün yarısı çok aydınlık ve mavi, bir kısmı ise kara bulutlu. Toprak boydan boya çatlamış. Tekrar başka bir apartmana giriyoruz ve yeni bir sarsıntı başlıyor. Apartmanın yarısı yıkılıyor. Zorlukla küçük oğlumla dışarı çıkıyoruz, arkasından eşim geliyor, ama büyük oğlum yok.


YORUM:

Düzenli okuyucularım bilirler, deprem kuşağında yaşayan bir ülke olmamız nedeniyle, genelde deprem rüyalarını günlük deprem korkularımızla ilişkilendiriyorum. Ancak, sizin rüyanızda ön plana çıkan, yana yatan ve yarısı yıkılan iki apartman, bu iki apartman arasında yolculuk edilirken bulunulan açık, yeşil arazi ve son sahnede yanınızda büyük oğlunuzun olmaması, ben de, gerçek hayatta, sizin, eşinizin ve evliliğinizin geçirdiği bazı sarsıntıları, bu sarsıntıları atlatıp umutla yola devam ederken maruz kaldığınız ikincil darbeleri ve son çalkantılı ortamda büyük oğlunuzun bu gerilimden biraz etkilendiğine dair endişeleriniz olduğu izlenimini yarattı. Ama umarım bunlar doğru değildir ve rüyanız deprem korkusuna bağlı ortaya çıkmış rastlantısal bir rüyadır.

Kapı kolu ve kilit görmek

RUMUZ: KAPI KOLU

Rüyamda bir adet kapı kolu ve kilidi satın aldım. Ve eşim bana kırmızı saplı bir bıçak verdi.

YORUM:

Bugünlerde bir şeylerden korkuyor ya da endişe ediyor olmalısınız. Eşinizin size verdiği bıçak, kendinizi savunmanız veya korumanız gereken ortamlara; kapı kolu ve kilit satın almanız ise, bazı bilgilere ulaşma veya bazı engelleri aşma ihtiyacınıza dikkat çekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları