Demet hayatının hatasını bilerek ve isteyerek yaptı

Belki Türkiye’nin en iyi seslerinden değil. Ama sahnede devleşiyor. Son albümü ‘Zirve’ ile yine zirveye oturdu. Demet Akalın’dan söz ettiğimi anlamışsınızdır.

Haberin Devamı

Yıllarca önce İlknur Bozkurt’un TRT’de ‘Hanımın Çiftliği’nde oynadığı sırada tanıdım Demet’i. O tarihlerde biz de muhteşem bir müzikal yapmıştık. Sevgili Ziya Akelli Ağebey ile. Gönül Yazar, Yeşim Salkım, Emel Müftüoğlu, Cem Özer, Yalçın Gülhan, İlknur ve Rus revüsü vardı. Haftalarca önceden rezervasyonlar kapanıyordu. Genç ama tanınmamış bir oyuncuya daha ihtiyacımız vardı. İşte İlknur, Demet’i getirdi bize. Ürkek, terbiyeli, çekingen ve kendinden emin olmayan bir genç kızdı.
‘Allah yürü ya kulum’ dedi
Bana göre hiç şımarmadı. İyi kalbiyle hak ettiği yere geldi. Amma özel yaşamında büyük hatalar yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Demet ile avukatımız Esran Taştekin aynı. Ersan popüler insanlara pek bakmaz. Çok büyük ve zor işlerin avukatıdır. Benim 25 yıllık dostum olduğu için, Demet’i de karı-koca sevdiklerinden dolayı kabul etti. Uzatmayayım. Demet’e evlenmeden önce Ersan ve yakın arkadaşı İrem ile haber yolladım. Bu evlilik olmaz. Olsa da 6 ayda biter dedim. 27 Aralık 2009’da Hürriyet Ege’de köşemde aynen yazdım. Arşivlerden bakabilirsiniz. Bana kızdı ve 22 Ocak Cuma sanırım evlendi.
Hayal kırıklığı
Menajeri, can dostu Haluk Şentürk’ü bıraktı. Halbuki Kocayla iş olmaz. Üstelik Haluk Yıldız Tilbe, Gülşen gibi pek çok ünlü isme büyük katkılar sağladı. 7 Mart 2010’da da kocasıyla bu işin olmayacağını ve büyük olaylar patlayacağını yazdım. Önder Bekensir’i Miami’den iyi tanırım. Ama bir bardak su içmişliğimiz bile yoktur. Süreyya Yalçın ile yaşadıklarını. Yalçın Ailesi’ne yakın biri olarak da çok iyi bilirim. “Ben demiştim” demek istemedim. Çünkü Seda Sayan-Onur Şan evliliğinin de yürümeyeceğini ekranlardan söylediğimde canım Sedam benimle konuşmadı. Bir de kendi programından salladı. Bazı starlar ne yazık ki hak ettiklerini yaşıyorlar. Kader. Evet kader ama bazen insanın kendi kaderini değiştirecek olanakları Allah yaratıyor. İnat niye?

Haberin Devamı

20 yıllık dosta hayır diyemedi

İstanbul gecelerinde günlerce önceden rezervasyon yaptırmak için elitlerin, ünlü starların sıraya girdiği ‘My Pavyon By Cenk Eren’in Çeşme’ye gelmesi konusunda üzerimde çok baskı olduğunu yazmıştım. Beni arayanlara Cenk’in ortağı Ali Sayar’ ın telefonlarını veriyordum hep. Ben Kuşadası’ndayken Cenk aradı ve 12 Haziran Cumartesi Çeşme Tuval On The Beach’de sahne alacağını söyledi. Tuval yemeği, servisi kalitesiyle ve gelen elit müşterileriyle benim de sevdiğim bir yer. Özellikle de Konak Pier içinde yer alan Tuval’de fasıl ve grek geceleri popüler. Semra-Nejat Erdoğan çiftine ait. Ama Çeşme’deki Tuval’i oğulları Emre işletiyor. Bir de halka ilişkilerde yıllardır tanıdığım sevgili İrem var. Cenk’in Tuval ile anlaştığını duyan bazı işletme sahipleri hemen Ali ve Cenk’i aramışlar. Burada aldığı ücretin 2.5 katına yakın para teklif edenler olmuş. Araya hatırlı isimleri de sokanlar varmış. Cenk o sırada avans bile almamış.
Para değil, söz önemli
Cenk’i kardeş gibi gördüğümden huyunu suyunu bilirim. Müthiş delikanlıdır. 20 yıllık dostu İrem’e söz vermiş. Bana “Yıllarca İzmir CeCe Bar’da sahne alırken. İrem beni hiç yalnız bırakmadı. Hep masalar yaptı. Destek oldu. O zamanlar evliydi. Şimdi ayrılmış. Bir de çalışmak zorunda. O nedenle ben de bu ilk işinde ona destek olacağım” dedi. İstanbul’daki My Pavyon’un aynı dekorasyonu, muhteşem ses Afet ve Cenk’in rüya şovu bir gecelik Çeşme Tuval On The Beach’de. Haftada üç gün ayrıca Kübalı bir gurup sahne alacak. İzel, Tan, Levent Yüksel, Işın Karaca da Tuval’in bu yaz sezonunca sahneye çıkaracağı diğer ünlüler. Tuval bu yıl İrem’in dediğine göre sabah kahvaltılarına da başlayacak. Ayrıca zaman zaman Türkiye çapında ünlü tasarımcıların eserler de burada sergilenecek.

Haberin Devamı

Sibel neden korkuyor?

Geçtİğİmİz Perşembe duayen bir müzik adamını kaybettik. Özellikle sinemadan sahneye geçen pek çok ünlüyü o yetiştirmişti. Cenazesinde kimse yoktu. Aslında Çarşamba gecesi Kelebek Ödül töreninden beni arayan Muazzez Abacı, Bülent Ersoy ile birlikte cenazeye katılacaklarını ve onları havaalanından almamı istedi. Sonra niye gelmediler bilemem. Kısacası bir vefasızlık örneği yaşandı. Neyse uzun atladım. Asıl konu Sibel Can. Sibel ölüm haberini aldığı an menajeri Orhan Alkan ile Çarşamba İzmir’deydi. Fakat, boşanmak için mahkemelik olduğu eşi Sulhi Aksüt’ü eve aldığı için Hakan Ural’dan olan çocukları Engin Can ile Melissa’nın evi terk ettikleri haberi ulaşınca 18.55 uçağı ile İzmir’den döndü. Cenaze ile ilgilenmesi için Orhan’ı bıraktı. Sibel bu arada her yere 5-6 kişilik bir koruma ordusu ile gitmeye başladı. Benim 13.5 yaşından beri tanıdığım Sibel Can, yalnızca Allah’tan korkar. Yanında da Orhan ve teyzesi Figen’den başka da kimseyi taşımaz. Bu barışma olayları ve yaşananlar midemi bulandırıyor. Sibel’in söyleyemedikleri çok şey var bence. Bekleyelim ve görelim.

Yazık oluyor

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın 5+2 yıllığına kiralamak için ihaleye çıkardığı Levent Marina ihalesi iptal edildi. 80 yat kapasiteli, içinde Sipari olmak üzere bazı restoranların bulunduğu marina için ilk ihale yapılmıştı. Indeks A.Ş de kazanmıştı. Fakat vakıf teklifi yeterli bulmayıp ikinci ihaleye karar vermiş. 14 Haziran tarih. Tabi yok bahasına gitmesini istemem. Ama zaman kaybı. Pek çok insanın da ekmeğiyle oynanıyor. Yazık oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları