Danimarka’dan Onur Nişanı

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Danimarka İhracat Birliği tarafından, Prens Henrik Onur Nişanı’na layık bulundu.

Danimarka’nın ihracatına katkısı olan, kaliteli ürün ve hizmet sunan kurum ya da kişilere verilen Prens Henrik Onur Nişanı, böylece ilk kez Türkiye’den bir işadamına verilmiş oldu. 1982 yılından bu yana, dünya çapında 54 ülkede bulunan saygın kişi ve kurumlara verilen Onur Nişanı, Nezih Barut’a, Türkiye ilaç sektörünün köklü kurumlarından Abdi İbrahim’in, Danimarka’nın 100 yıllık saygın ilaç firması Leo Pharma ile uzun yıllardır yürüttüğü ticari ilişkiler dolayısıyla verildi. Nişan, Danimarka Konsolosluğu’nda düzenlenen bir törenle Danimarka Büyükelçisi Jesper Jorgensen Vahr tarafından takdim edildi.

Güney Afrika yolcuları

Tansa Mermerci-Can Ekşioğlu çifti bayram tatillerini geçirmek için Güney Afrika’yı tercih etti. Ekşioğlu çifti, çocuklarını anneanneye teslim etmişler duyduğuma göre.

Serezli çiftinin favori mekánı

Lütfü Bengü, Bülent Gök ve Faris Kaki’nin işletmeciliğindeki Kalamış Balık’ın kışlık bölümü dekore edilip açıldı. Zengin balık, meze ve Ege otlarıyla ünlü mekán, daha şimdiden Kalamış’ın gözdeleri arasına girdi. Buranın müdavimlerinin başında ise Nevra-Metin Serezli çifti geliyor. Serezli çifti, önceki akşam dostlarıyla burada buluştu.

Bodrum’dan New York’a

İstanbul ve Bodrum sosyetesinin ünlü gurmesi Melek Boz, misafir aşçı olarak gittiği New York’ta Amerikalılara Türk yemeklerini tanıtıyor. New York’ta zengin ailelerin yaşadığı Port Washington semtinde birinci yaşını dolduran Tava Restaurant’a misafir aşçı olarak gelen Boz, kendine özgü balık ve deniz mahsüllerini mönüye ekledi. Melek Boz’un hazırladığı kadayıflı karides, buğulama balık, patlıcan salatası, cevizli kabak, çöpte ızgara kalamar ve talaş böreğini müşteriler çok beğendi. Bu arada Long Island’ın en iyi Türk restoranlarından olan Tava’nın sahipleri Nesli-Sunay Ciner çifti birinci yıllarını doldurmak üzere olduklarını söylüyorlar.

Louis Vuitton’larıyla Göcek’te

İnci Aksoy, önceki gün Dalaman’a uçmak için Atatürk Havalimanı’ndaydı. Tatilini Göcek’te geçireceğini söyleyen İnci Hanım, iki adet Louis Vuitton çantasına doldurduklarıyla seyahati tamamlayacak.

Bodrum’da karma sergi

Bodrum’daki The Marmara’da, 2 Ekim Perşembe günü birbirinden değerli 16 sanatçının eserlerinden oluşan karma resim sergi açılacak. 20 Aralık’a kadar devam edecek sergide İsmail Acar, Funda Alkan, Kamil Aslanger, Canan Berber, Hikmet Çetinkaya, Ayla Eriş, Sedef Yılmabaşar Ertugan, Ergin İnan, Remzi İren, Souadad Kandemir, Sibel Kurt, Güzhan Müstecaplıoğlu, Adil Ocak, Fikret Otyam, Uğur Mine Tamay ve Ergun Yücel’in eserleri görülebilir.

Yaşlılar gençler çocuklar

Neş'e Erdok "Yaşlılar, Gençler, Çocuklar" adını verdiği resim sergisini 7 Ekim Salı günü EvinSanatGalerisi’nde açıyor. Sergi 28 Ekim’e kadar görülebilir. Evin Sanat Galerisi Bebek Deresi Sokak No:13 Bebek adresinde.

Tatil zamanı

Şeker Bayramı nedeniyle verilen 9 günlük tatili değerlendirmek isteyenler, tercih ettikleri yerlere uçmaya başladı. Simla-Hüsamettin Beyazıt çifti Dubai’de tatillerini geçirecek. Çift önceki gün Atatürk Havalimanı’ndan Dubai’ye uçtu.

Telefonunu unuttu

Ne zaman Teşvikiye’deki Salomanje’ye gitsem, eğlence dünyasının duayenlerinden Tevfik Dölen’e mutlaka rastlıyorum. Tevfik Bey sütlü kahvesini içiyor, arkadaşlarıyla, dostlarıyla burada buluşup sohbet ediyor sonra da yürüyerek evine dönüyor. Rutin hale getirdiği bu programına günübirlik dostları katılıyor. Semine Duygun da geçtiğimiz gün Tevfik Bey’le burada buluşup hasret giderdi. Dölen, evine dönerken cep telefonunu Salomanje Cafe’de unuttu.
Yazarın Tüm Yazıları