"Damar okuma" yoluyla kimlik doğrulama sistemi gelecek yıla kadar uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Damar okuma yoluyla kimlik doğrulama sistemi  gelecek yıla kadar uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 14:15

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde bu yıl başlaması planlanan avuç içi damar okuma ile kimlik doğrulama sisteminin yürürlük tarihi 18 Mayıs 2015'e uzatıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde avuç içi damar okuma sisteminin kullanılması için kurumlara 18 Mayıs’a kadar süre tanınmıştı. Yapılan değişiklikle, kurumlardaki engelli bireylerin ders devam takibi, ders başlangıcından önce ve ders bitimindeki kimlik doğrulama sistemiyle, eğitim personelinin kimlik doğrulama sistemi için kurumlara bir yıl daha süre tanındı. Buna göre, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, kimlik doğrulama sistemlerini 18 Mayıs 2015’e kadar yapabilecek.

Ayrıca, engelli bireylere rehberlik araştırma merkezlerince düzenlenen özel eğitim değerlendirme kurulu raporu doğrultusunda, bireysel ve grup eğitiminin önerilmesi halinde bir günde en fazla iki ders saati bireysel ve bir ders saati grup eğitimi verilebilecek. Ders eğitim saatleri bir ay esas alınarak en az üç haftaya dengeli olarak dağıtılacak. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında yapılacak dersler, her ay için iki haftaya dengeli dağıtılarak verilebilecek.

Özel eğitim okulu ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri maarif müfettişleri tarafından denetime tabi tutulacak. Maarif müfettişlerince kurumlar yılda en az bir defa denetlenecek. Zorunlu eğitim çağında olan engelli bireylerinde e-okulda kayıtlı olmaları gerekecek.

Akşam liseleri sınavlarını kendi yapacak

Öte yandan yapılan başka bir düzenlemeyle, akşam liselerinde, görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi gibi özel yetenek gerektiren derslerin dışındaki derslerde öğrenci başarısının değerlendirilmesine esas sınavların, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından merkezi sistemle yapılacağı hükmü de yürürlükten kaldırıldı. Buna göre, Türkiye genelinde 51 akşam lisesinde sınavlar okul müdürlüklerince yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!