Cumhuriyet’in kıymetini bilmek

SON aylarda verdiğimiz yüzlerce şehidimizin ve depremde yitirdiğimiz yurttaşlarımızın derin acılarına rağmen, bir asra (88. yıl) yaklaşan Cumhuriyet tarihimizin en önemli ve anlamlı günü...

Haberin Devamı

Tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz de Cumhuriyetin canlarını esirgemeyen kutsal bekçileri...
Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı beyler, hanımlar... O, Anadolu halkının dişini tırnağına takarak, kanının son damlasına kadar mücadele verdiği, bugün hala dünyada emsali görülmemiş, tüm mazlum ülkelere örnek olan bir bağımsızlık ve kurtuluş savaşı destanı sonunda yüzyılın dehasının beyninden gürbüz bir çocuk gibi doğdu. Ve de “Hakiki mürşidi (gerçek yol gösterici, aydınlığı) bilim” olarak ilke edinmesi ile hiç de modası geçmiş, ‘statükocu’ değil, tam tersine bilim, bilginin açtığı aydınlık yolda “halkçı, sürekli devrim ve değişimcidir...”
Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençler, Anadolu’nun işgalden nasıl kurtulduğunu, bu cumhuriyetin nasıl kurulduğunu ve erdemlerini çok iyi özümsemelidirler.
Örneğin; tüm toplumun katkısıyla oluşan yakın tarihimizden intikam almak bir cumhuriyet erdemi değildir.N. U.

Haberin Devamı

Minibüs rezaleti

ÇİĞDEM Mahallesinde oturuyorum. Geçen gece 22.30 sıralarında eve gitmek için Kızılay’dan kalkan Çiğdem dolmuş durağına gittim. Bütün dolmuşlar Balgat, 100. Yıl, ODTÜ yönüne gidiyordu. Oradaki görevliye Çiğdem’e dolmuş olmayacak mı diye sordum. Görevli bir iki minübüsle görüştükten sonra Çiğdem’e sefer olamayacağını, 4 kişiden fazla yolcu olması gerektiğini söyledi.
Bu nasıl bir uygulamadır? Bu kadar keyfilik olur mu? Benim bildiğim üç-dört seferde bir araç da Çiğdem’e yönlendirilmeli. Hadi saat gece yarısını geçmiş olsa bir derece ama daha 22.30’da ortada kalıyorsunuz. Hiç bir yetkili bu olaylara el atmaz mı?
O. TARHAN

Merak ediyorum

ÇAĞ atladığı, rekorlar kırdığını söyleyen bir ülkede çadır yardımında şehir içinde yağma ve yolsuzluk olmasını önleyecek güvenlik gücü yok mudur? Yağma yapıldığı söylenmesine rağmen bugüne kadar bu işi yapanlardan yakalanan oldu mu? 500 kişilik bir ölümün olduğu bir depremde bu kadar acziyet varken, daha büyük bir depremde afet işlerinde çağ atlayan bir Türkiye emareleri alanlar var mı?
Dr. Okan ÖZTÜRK

Yazarın Tüm Yazıları