Cumartesi bitmeden

Haberin Devamı

Cumartesi, sosyalleştiğimiz tek gün. Cumartesi, kendimize, alışverişe, sergi gezmeye, iyi yemeğe ve belki de birbirimize ayırdığımız tek gün. Bugün için İzmir’i biraz kurcaladım. Ve bakın eteğinden neler döküldü...

7. Gün’ü, arayın bulun
Önünüze ilk gelen kitapçıya girin ve İzmir’in medarı iftiharı İhsan Oktay Anar’ın son kitabı 7. Gün’ü isteyin. Şu heyecanla ve hararetle okuduğum kitap, insan olmanın en zayıf ve en yüce yanlarını gösteriyor bana bir bir. Yine fantastik, yine kurgusal, yine olağan üstü bir hikaye. Fiyatı 17 TL.

Yeni açılan Koton’u görün
Ve dehşete kapılın. Karşıyaka’da Adliyesi’nin hemen çaprazındaki dev Koton binasının büyüklüğüne inanamadım. Bugüne kadar sayılı alışveriş yaptığım Koton, meğer İngiliz ortaklığına geçmiş, Dubai, Berlin, Bükreş ve Atina mağazalarını açmış. Mağaza o kadar büyük ve koleksiyon o kadar detaylı ki, kendimi bir an için Londra’da ya da Roma’da büyük bir department store’da zannettim.

Haberin Devamı

Cumartesi bitmeden

Gerçek “cheesecake” tadın
Ben geçtiğimiz hafta bir arkadaşımızın doğum gününe gelen kutunun içinde gördüm. Hayatımda yediğim en iyi fırınlanmamış New York usulü cheesecake’ti. Şeftalili, çikolatalı, vişneli, frambuazlı, damla sakızlı, tiramisulu gibi baştan çıkartan çeşitleri var. Bir anne – oğul tamamen ev yapımı usullerle hazırlıyor. Cefe Ponte Cheese Cake House, Bostanlı Köprü durağında. (0232) 362 84 44.

Cumartesi bitmeden

İç titreten bir sergi gezin
Bu sergi başka bir sergi. Hele ki, benim gibi ailenizde bir Alzhemier hikayesi varsa. Hele ki, taptığınız biri gözünüzün önünde giderek bir ergen hatta çocuk halini alıyorsa. Serginin en güzel tarafı fotoğraf sanatçısı Arzu Sandal, iyi bir bakım ve sevgiyle Alzheimer hastası anneannesinin ne kadar da mutlu olabileceğini kanıtlamış. Benim çok içime dokundu. Gezmeniz için son 3 gününüz. Alsancak Limanı’nın karşısındaki Kedi Sanat Merkezi’nde sergi. (0232) 464 99 35.

Haberin Devamı

Cumartesi bitmeden

Ayhan Sicimoğlu ile dans edin
Her zamanki gibi sizi neşeli ve hayat dolu insanların dünyasına davet eden Ayhan Sicimoğlu&Latin All Stars, devamlı olarak yenilenen hareketli repertuvarıyla nefis müzik yapıyor. Konser, Kültürpark Açıkhava’da. Bilet fiyatları 40 ila 60 TL arası değişiyor.

Cumartesi bitmeden

Yazarın Tüm Yazıları