Çöplük taşınsın

MANİSA’nın Akhisar İlçesi’ne bağlı Karacakaya Mevkii Hacıisak Mahallesi sakinleri, çöplükten yana dertli. Bölgede oturanlar, yıllardır çöp kokusu yüzünden balkonlara çıkamıyor hatta evlerinin penceresini bile açamıyor.

Akhisarlı okuyucumuz Tolga Coşkuner, çöplük olarak kullanılan bölgedeki yaklaşık bin dönüm arazide, mısır, pamuk ve tütün ekildiğini belirterek şöyle konuştu: "Akhisar çöplüğü vadiye atıldığı için poşetler ve kağıtlar bu tarlalara gidiyor. Arazide ekim, dikim yaptığımız ürünlerimiz heba oluyor. Her yer naylon torbadan, poşetten ve plastik maddelerden geçilmiyor. Belediyeyi çöp depolama alanını başka bir yere taşıması için mahkemeye verdik. Mahkeme de alanın tahliyesine karar verdi. Ancak henüz belediyeden bir hareket, en küçük bir kıpırtı bile yok. Belediye bir an önce yeni çöplük alanı belirlesin ve burada işgal edilen araziler boşaltılsın. Aksi takdirde yöre halkı olarak protesto eylemi yapacağız."

Zabıta sokak işgaline sessiz

AYDIN Varlı adlı okuyucumuz, İzmir’in gözde semti Kahramanlar’ın düştüğü kötü durumdan şikayet ederek, belediyelerin suskunluğuna tepki gösterdi, şöyle konuştu: "Evlerimizin alt katlarında insan sağlığını tehdit eden, yangın açısından tehlike oluşturan motosiklet tamirhanelerine göz yumuluyor. Diğer taraftan kaldırımlar motor satıcılarının işgali altında. Büfelerde saksılar ile sokağın bir bölümünü çevirip dükkanlarına dahil ediyorlar. Zabıta bu duruma kesinlikle müdahale etmiyor."

Özdere ve Gümüldür’de kirliliğe çözüm yok

TURİSTİK beldelerde deniz yüzeyinde oluşan kirliliğe dikkat çeken Serhat Tutar adlı okuyucumuz, "İzmir’in iki önemli turistik yöresi Özdere ile Gümüldür arasındaki sahil birkaç yıldır kirlilikle karşı karşıya. Mavi bayraklı plajlarda denizin yüzeyinde kahverengi renkte köpükler eksik olmuyor. Kirliliğin Kuşadası açıklarında demirleyen gemilerden boşaltılan atıklardan kaynaklandığı belirtiliyor. Sorun yetkililere de iletilmesine rağmen kirlilik devam ediyor. Bir an önce harekete geçilmeli" diye konuştu.

Kanalizasyon suları sağlığı tehdit ediyor

İZMİR’in Menemen İlçesi’nden arayan okuyucumuz Gülen Cücen, "Kasımpaşa Mahallesi 1032 Sokak’daki kanalizasyon borusu tıkandı. Atık sular bir apartman bahçesine akıyor. Her yer pislik içinde, mikrop yuvasından farksız. Kötü koku ve görüntü mide bulandırıyor. İmza toplayıp belediyeye başvurduk ancak şimdiye kadar çözüm bulunamadı. Sağlığımızı da tehdit eden bu soruna karşı hiçbir şey yapılmayacak mı?" diye soruyor.

Villakent’te susuzluk isyanı

İZMİR’in Menemen İlçesi’ne bağlı Seyrek Beldesi’ndeki Villakent ve Bahçekent sakinleri, su kesintisinden dert yandı. Ege-Koop’un her türlü altyapısını hazırlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’ne teslim ettiği Villakent’in sakinleri, "İzmir’de susuz kalması en son akla gelecek olan sitemiz ne yazık ki susuzluktan nasibini alıyor. İZSU, bizimle hiç ilgilenmiyor" şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.
Yazarın Tüm Yazıları