Cısssssssss! Sakın eşim seksidir deme

Haberin Devamı

Ya seks hayatları renkli değilse

"Siz mantığınızı şöyle kuruyorsunuz: ’Normal olan, insanın eşini seksi bulması ve bunu söylemesidir.’Peki ama ya bulmuyorsa? Diyelim ki, yılların getirdiği bir yorgunluk varsa. Diyelim ki, Belediye Başkanı’nın seks yaşamı renkli değilse? Fakat kendi dünya görüşü içinde, evliliğini kutsamış ve bu anlamda mutluysa? Size ’Eşimi seksi bulmuyorum’ demek zorunda mıdır? Sayın Topbaş böyle düşünüyor ve eşini kırmak istemiyor olabilir. Neden insanların cevap vermeme özgürlüğünü küçümsüyorsunuz? Neden, illa iki insanın yatak odasındaki mahrem konularını bilmeniz lazım? "
(Asuman U.)

Of Asuman Hanım bir durun. Amma çok soruyu peş peşe sıralamışsınız. Benden betersiniz valla. Yok, efendim Başkan yorgun olabilirmiş, seks yaşamları eskisi kadar renkli olmayabilirmiş. Artık, daha neler! Kimsenin yatak odasını filan sormadım ben. "Karınızı seksi buluyor musunuz?" dedim, o kadar. Ne var bunda? Böyle bir soru geldiğinde benimle dalga geçebilirsiniz ya da şöyle yanıtlar verebilirsiniz: a) Evet hem de çok. Bir sakıncası mı var? b) Size ne! c) Karımı seksi bulmamın İstanbul’u iyi yönetip yönetmememle ne alakası var?.. Bu kadar abartılacak bir şey değildi yani.

Tuhaf olan biziz

"Normal bir insana siz böyle bir soru sorduğunuzda ’Karımı o kadar güzel ve alımlı buluyorum ki, zaten aklımı başımdan aldı, yaşının küçük olmasına bakmadan evlenmek istedim!’ der. Böyle bir evlilik ancak, arada çok büyük bir aşk varsa, mantıklı düşünülemiyorsa, yapılabilecek bir evlilik. Ama bu ülkede bu evliliklere ’normal’ gözüyle bakan o kadar çok insan var ki, neden yadırgadığınızı anlamıyorlar bile. Bakınız, ülkenin Cumhurbaşkanı’nın evliliği? Farklı mı sizce? Liseye giden Hayrünnisa Gül’ü, kayınvalidesi düğünde beğeniyor ve 30’lu yaşlarındaki oğluna öneriyor. Ya Başbakan’ın oğlunun evliliği? Emine Hanım, gelini bir aile toplantısında beğeniyor ve liseyi bitirmesi bile zor beklenerek hemen evlendiriliyor. Bu ülke böyle bir ülke işte. Tuhaf olan biziz aslında..."
(Kemal A. K.)

Size bir şey itiraf edeyim mi; beni aslında erkekler ilgilendirmiyor. Ben kadınlar için üzülüyorum. Onlar gerçi hallerinden memnun görünüyorlar. Ama benim 4 yaşındaki kızım bile, "Büyüyünce anne olmak istiyorum!" dediğinde, "Okulunu bitir, sonra ne yaparsan yap, veteriner mi olursun, anne mi sen karar ver" diyorum. Nasıl olur da bu kızlar, liseyi terk edip, bir adamın boynuna atlıyorlar. Neden? Niye izin veriyoruz? Bizim onlara önce bağımsız bireyler olmayı ve kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğretmemiz gerekmiyor mu?

Siz kafayı seksle bozmuşsunuz

"Ayşe Hanım, siz aklınızı seksle bozmuşsunuz. Siz ve çevreniz sınırsız yaşıyor olabilirsiniz fakat herkes sizin anlayışınıza uygun yaşamak ve düşünmek durumunda mı? Benim anlayışıma göre de karşımdaki bana ’Karınız seksi mi?’ diye soramaz. O benim özelim ve kimse ile paylaşmam. Sizin yaşam tarzınıza göre birbirinizin seksiliğini veya başka özelini paylaşmak ’normal’ olabilir ama benim ve benim gibi Anadolu menşeli insanların hayat tarzına bu anlayış ters gelir. Başlığı özellikle Ayşe Arman= seks diye koydum çünkü siz seksi çağrıştırıyorsunuz. Bu ifademe bile kızmamışsınızdır gerçi siz. Tarafı olduğunuz sınırsız yaşam anlayışı, seksin ve her şeyin içine etti. İnsanlar birbirlerini artık seks objesi olarak görüyorlar. Artık özel mözel kalmadı. Her şey ortalıkta. Sizin için olmasa da benim için ’sapıklık’ olan hadiseler gırla gidiyor."
(Latif N.)

Latif Beycim, yanılıyorsunuz. Her şeyin içine eden açıklık, şeffalık, doğallık değil; yasaklar, gizlilik, kapalılık ve bastırılmış duygular. Türkiye’de neden bu kadar çok ensest, tecavüz, taciz olayı yaşanıyor zannediyorsunuz? Neden her gün gazetelerde cinsel suçlar işlendiğine tanık oluyoruz? Neden! Sizin Allah’ın belası yasaklarınız yüzünden! Her bir şeye "Hayır" dediğiniz, izin vermediğiniz için, yasak koyduğunuz için. Ahlaklı olmak adına insanları sonunda sapıklar haline getiriyorsunuz. İnsanın, sevdiği adamı, kadını seksi bulmasında hiçbir mahzur yok. Seksi olmakta da bir mahzur yok. Beni seks kavramıyla özdeşleştirmenizde de hiçbir sakınca yok. Bayılırım. Çünkü benim anlayışıma göre, seks, tanrının insanlığa bahşettiği en güzel hediyelerden biri. Oldu mu canım?

İslam dini seksi ulu orta konuşmayı lanetler

"İslam, helaliyle seksi ibadet sayar. Ancak bunu ulu orta konuşmayı lanetler. Çünkü bu durumda -argo tabirle- eşiniz hakkında başkalarının aklına karpuz kabuğunu düşürmüş olursunuz. İslam’da örtünmenin mantığı da zaten budur. Yani onun seksiliğinin üstünü örtüp gizlemektir. Bu yüzden yaşlı kadınlar için örtü emri ve erkeklerle sosyal ilişkiler esnek tutulur."
(Metin Y./ İlahiyatçı)

Sağ olun aydınlattığınız için. "Aman, kimsenin yanında karımı seksi bulduğumu söylemeyeyim, karpuz kabuğu düşer şimdi bunların aklına, karımın üzerine atlamak isterler" diye çalışan bir beyin yapısını anlayamıyorum ben. Zaten kadının örtünmesini de anlayamıyorum. Kendine hakim olamayan bir insan türü=erkekler var diye (erkekler de aşağılanıyor bu arada!), ben niye fedakarlık yapacağım söyler misiniz? Durun, itiraz ettiğim şeyler bitmedi: Yaşlı kadınların seksi algılanmaması da ayrımcılık değil mi? Ben ileri yaşlarında olduğu halde son derece hoş ve seksi kadınlar tanıyorum. Neyse, bu tartışma bitmez, taraflar da birbirini ikna edemez.

Ya hem eşimi hem de sizi seksi buluyorum deseydi

"Yazınızı okudum. Size a’dan z’ye hak veriyorum. Maalesef, siz Türkiye’yi yansıtmıyorsunuz. Siz, özlemini çektiğimiz Türkiye’yi yansıtıyorsunuz. Kadir Topbaş’ın yerinde olsaydım, size şöyle cevap verirdim: ’Ben eşimi seksi bulduğum gibi, sizi de seksi buluyorum!’ Bu yanıtıma nasıl tepki verirdiniz asıl onu merak ediyorum."
(Erbil A.)

"Ne şahanesiniz. İltifat ediyorsunuz!" der, güler, geçerdim. Bir okurum "Seksi sıfatı artık İngilizce’de olduğu gibi ’güzel’, ’hoş’ anlamında da kullanılıyor" demiş ve eklemiş: "Seksi otel, seksi araba, seksi haber diyoruz." O da haklı. Ama artık uğraşamayacağım, kim ne isterse düşünsün. Ben sevişmeye gidiyorum. Hahahahaha...

Yazarın Tüm Yazıları