CHP’de değişim kurultayı başlıyor

CHP bugün ve yarın tarihi bir Kurultay yaşayacak. Değişim istekleri, beklentileri öylesine yoğunlaştı ki, Kılıçdaroğlu inanılmaz bir hızla ve hiçbir direnişle karşılaşmadan liderliğe adeta fırlatıldı. Bu fırsatı iyi kullanabilirse, Türk siyasetinde yeni bir dönem başlayacak. Ülke içindeki siyasi dengeler dahi değişebilecek. İyi kullanamazsa, CHP büyük bir şansını kaybetmiş olacak. Bundan dolayı bu Kurultay için ben “Yepyeni bir başlangıç fırsatı” diyorum.

Haberin Devamı

Bugün ve yarın Türk siyasetini temelinden değiştirebilecek bir Kurultay yaşayacağız.

CHP’deki gelişmeler hepimizi şaşırttı. Hiçbirimiz, Deniz Baykal’ın böylesine çabuk ve kolaylıkla safdışı bırakılacağına inanmıyorduk. En yakın arkadaşlarının dahi, bir anda lideri bırakmalarını sadece “politikanın gaddarlığı veya nankörlüğü” olarak niteleyemeyiz. Ortada başka bir beklenti, söylenemeyen veya konuşulamayan bir ihtiyaç varmış. Bir değişim gereksinmesi varmış. Yoksa, Kılıçdaroğlu bu kadar kolaylıkla liderliğe oturamazdı.

Üstelik, sadece CHP’liler değil, CHP dışındaki kesimlerin de katılımıyla, öylesine bir rüzgar estirildi ki, Kılıçdaroğlu’ nun önünde kimse duramadı. Yılların Genel Sekreteri Önder Sav’ı, böylesine birden bire bin yıllık arkadaşı olan Baykal’ı bırakıp Kılıçdaroğlu’nu desteklemesinin bir nedeni var. Sav, bu tutum değişimini, postunu elde tutabilmek için yapmadı. Bu rüzgarın önünde durulamayacağını, teşkilatın ve kamu oyunun artık kesinlikle değişim istediğini gördüğü için yaptı.

Haberin Devamı

Öylesine önemli bir sürece giriyoruz ki, Kılıçdaroğlu sadece CHP’yi değil, Türkiye’nin iç siyasetini de değiştirebilecektir. Yeter ki, iyi bir ekip kurabilsin, yeter ki iyi bir liderlik göstersin.

Bugün Türkiye’de Ak Parti dışında, Erdoğan’ın dışında oy verilebilecek bir lider arayışı vardı. Eğer Kılıçdaroğlu bunu karşılayabilirse, işte o zaman ülkenin siyaset dengeleri değişir ve gerilim yerine, kavga yerine daha dengeli bir siyaset başlayabilir.

Yine bugün Türkiye’de sadece laik düzen kavgası değil, yoksullukla mücadelenin ön plana çıkması isteniyor. Kılıçdaroğlu işte bu değişimi de gerçekleştirebilir.

Bakalım, CHP’ nin yeni lideri bu ülkenin beklentilerini karşılayabilecek mi ?

AYDIN ÜNİVERSİTESİNE KOCAMAN BİR TEŞEKKÜR

Aydın Üniversitesi bana çok hoş bir ödül verdi. Öğrencilerin kendi aralarında yaptıkları ankette, beni en iyi Anchore Person (Haberi yöneten ve sunan kişi) seçmişler. Benden de iyilerinin bulunduğu bu piyasada, oylarını benden yana kullandıklarından dolayı hepsine ne kadar teşekkür etsem azdır.

Haberin Devamı


Hele bir de incelik yaptılar ve ödülümü, tören günü Atina’ya gitmek zorunda kaldığımdan dolayı, birgün öne aldılar. Koskaca salonu doldurup beni dinlediler.


Aydın Üniversitesi’nin
aydınlık rektörü başta, tüm eğitim kadrosuna ve öğrencilerine tekrar tekrar teşekkürler.

SİZE HAYATIMI AÇIYORUM...

 

Yıllardır gazete köşelerinde,televizyon programlarında sizinle hayatı paylaşıyoruz. Yanlız orada mı? Beraber maç izlediğimiz de oluyor, aynı metro vagonunda yolculuk ettiğimiz de. Bazen de aynı kahvede oturup çay içiyoruz. Karşılaşmalarımızda bana hep eski köşe yazılarımı, programlarımı nasıl bulabileceğinizi, baskısı kalmayan kitaplarıma nasıl ulaşabileceğinizi ve ne zaman kendime ait bir internet sitesi kuracağımı soruyordunuz. Bu siteyi bana eşim Cemre hediye etti. Sitenin ortaya çıkması biraz zaman aldı ama sonunda www.mehmetalibirand.com.tr yayına çıktı. Cemre sağolsun siteyi çok basit hazırlatmış. Kullanması o kadar kolay ki hayatında ilk kez internet kullanan biri bile çok rahatlıkla sitede dolaşabilir.

SİTEDE NELER VAR?

 

Haberin Devamı

Sitede genel olarak benimle, hayatımla ilgili herşey olacak.

 

Tıpkı kendi aile albümünüze bakar gibi fotograf galerilerinde benim ve ailemin fotograflarını bulabileceksiniz. Bebekliğimi, sevgili annemi, okul hayatımı, iş hayatında geçirdiğim evreleri, fiziksel değişimimi, nasıl yaşlandığımı kendi gözlerinizle göreceksiniz.

 

Aile fotograflarında canım oğlum Umur’un bebekliğini, nasıl büyüyüp bir delikanlıdan başarılı bir işadamına dönüştüğünü ve evlendiğini göreceksiniz.

 

Cemre ile gezilerimizi, aile tatillerimizi, dünyanın dört bir yanında dostlarımızla gittiğimiz yerlerin fotoğrafları da hep bu galerilerde olacak. Yeni yerlere gittikçe, yeni fotograflar çektirdikçe de bu galerilere yenilerini ekleyeceğiz.

VİDEO BÖLÜMÜ ÇOK İLGİNİZİ ÇEKECEK

 

Haberin Devamı

Video bölümündeyse yaptığım röportajlardan bazılarını, benim hakkımda yapılan programları ve şakaları bulacaksınız. Zamanla bu bölümlerde size sürprizlerim de olacak. 32.Gün’de hiç görmediğiniz çekim hatalarını, yaptığım röportajların hiç yayınlanmayan bölümlerini göreceksiniz. Anlayacağınız herşeyi şeffaf biçimde ve istediğiniz gibi izleyebileceğiniz bir site yaptık.

TÜM YAZILARIMI VE KİTAPLARIMI DA SİZE AÇIYORUM.

 

Yazılarım kısmında, 30 yıldır yazdığım köşe yazılarının büyük bir bölümüne ulaşabileceksiniz. Benceen önemlisi, artık baskısı bulunmayan kitaplarım da sitede olacak. Siteye girip bu kitapları sayfa sayfa okuyabileceksiniz.

Bunların yanında sitede hayatımın en büyük parçası Cemre’nin de kendine ait bir bölümü olacak.

 

Haberin Devamı

Yakın tarihimizin en önemli kesimlerini içeren kitaplar sitemde sizi bekliyor. Bu kitapları siteden sırayla hiç para vermeden indirebilecek ve okuyabileceksiniz.

 

          30 Sıcak Gün (Kıbrıs Barış Harekatı’nın gün gün, an an iki taraftan tanıkların anlatımıyla hikayesi)

-       Emret Komutanım (TSK ve yapısı ile ilgili Türkiye’de yayınlanan ilk ve tek çalışma)

-       Türkiye’nin Büyük Avrupa Kavgası (31 Temmuz 1959’dan bu güne Türkiye ve AB arasındaki ilişkileri aktörlerive en yakın tanıklarını anlatıyor)

-       Diyet (1974-1980 arasında Türkiye ve Kıbrıs üzerine yapılan uluslararası pazarlıklar bu kitapta açığa çıktı)

 Siteyle ilgili yenilikleri sürekli size bu köşeden duyurmaya devam edeceğim. Hepiniz hayatıma, hayatımıza hoş geldiniz...

ASKERİ BÖLGE KOMİKLİĞİ

 

Geçenlerde Haber Türk gazetesinde gördüğüm bir habere kahkahalarla güldüm.

Televizyon dizisi “One Tree Hill”in yıldızı Sophia Bush az kalsın tutuklanacakmış.

Suçu, askeri tesislerin fotoğrafını çekmek. Kızcağız “fotoğrafları sileyim” demiş, olmamış, makinasını vererek canını kurtarmış! Herhalde makinayı kim aldıysa film takılan devirde kalmış.

22.12.81 tarihindeki kanuna göre askeri bölgelerin resmini, filmini çekmek; harita, resim ve krokisini yapmak yasak. Güvenliği bozacak, aksatacak ve açıklayacak cihazları kullanmak yasak.

İstanbul’da gözümüzün önünde ve burnumuzun dibindeki “askeri bölgeleri” düşünün. Zincirlikuyu’daki apartmanlar, ki hergün camlarından çamaşır sallanır, Maslak yolu, Harbiye Orduevi, Levent’teki karargah. En komiği Bodrum’dadır. Çarşı içindekiAskerlik şubesi... Google Earth’le bu gün internette binaların önünü, yanını, arkasını birebir görebildiğimiz bir devirde bu yasak ancak alay konusu oluyor. Ayıptır!

BİYOGRAFİSİNE SIĞMAYAN KADIN…

 

Latife Hanım biyografisinin ardından İpek Çalışlar’ın son kitabı HALİDE EDİB Everest yayınlarından çıktı. Çalışlar, Halide Edib’i “Biyografisine Sığmayan Kadın” olarak niteliyor.İpek Çalışlar, Edib biyografisini uzunca süren bir araştırmanın sonunda yazmış. Kitapta, Halide Edib’in Osmanlı İstanbul’un da dünyaya geldiği mor salkımlı evden, Cumhuriyet Türkiye’sinin İstanbul’un da hayata gözlerini kapadığı zamana kadar ki çalkantılı hayatı bir roman tadında anlatılmış.Amerikan Mandası düşüncesinden Milli Mücadeleye evrilen, “İşgale karşı isyanın hatibi”, üzerine çok tartışılan, çok konuşulan Halide Edib’i birde İpek Çalışlar’ın kaleminden okumanızı tavsiye ederim.(0212 513 34 20 – www.everestyayinlari.com)

İLHAN SELÇUK ANLATIYOR

 

 Aydın Zileli'nin,adını İlhan Selçuk'un Radyo Cumhuriyet'te yaptığı programdan alan “Aydınlanmanın Sesi İlhan Selçuk Anlatıyor” adlı kitabı Cumhuriyet Kitapları'ndan piyasaya sürüldü. 1998 yılında Radyo Cumhuriyet'te başlayan ve 14 hafta süren programıkayda alan Zileli, bu program kayıtlarından oluşanAydınlanmanın Sesi İlhan Selçuk Anlatıyor 'u hazırlamış. (Cumhuriyet Kitapları: 0212.343 72 74 / 507)

Yazarın Tüm Yazıları