Buyur Veli okurlarımdan gelenler

Sevgili Veli,

Haberin Devamı

Bana gönderdiğin epostayı, yayınlamaya cesaret edemeyeceğimi ve cevap hakkını kullanmak istediğini söylediğin için yayınlamıştım biliyorsun.
Yayından sonra okur dostlarımdan pek çok eposta aldım bu konuyla ilgili, kimi seni kimiyse beni haklı görüyordu.
Bir kısmını senin de okuyabilmen için yayınlamayı uygun gördüm, ne de olsa okur dostlarım daha objektif bakarak yorum yapabildiler bizim durumumuza.


VELİ BEY’E İTHAF OLUNUR

Ayşe Hanım merhaba,

Yazılarınızı uzun zamandır okuyorum, Veli Bey’le olan ilişkinize az çok vakıfım bu sebeple. Yazdığınız yazılardan anladığım kadarıyla size oldukça hoş zamanlar yaşatmış bir erkek kendisi, bu konuda kesinlikle hakkını yememek lazım.

Ama tabi ki her şey çiçeklerden, mum ışığında yenilen yemeklerden, hediyelerden ibaret değil. İkiniz arasında yaşanılanları kimse bilemez ve hüküm veremez.

Haberin Devamı

Ancak şahsi fikrime gelirsek ben Veli Bey’in bu ilişkide hakkının yendiği düşüncesindeyim. Siz evlenip boşanmış bir bayan olarak, sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer deyimine uygun bir tavır almış olabilirsiniz belki bir nebze, çok da doğal tabi ki.

Ama duvarlarımızı yıkmadan bu hayatta mutlu olmamız imkânsız, her başarısızlık sonrası biraz daha kalınlaştırıyoruz o duvarları, haliyle karşı taraf ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor ve sonuç iki taraf için de hüsran oluyor.

Her yeni ilişkiye ilk ilişkimiz gibi yaklaşmamız gerek bence, tecrübeleri arkada bırakmadan tabii ki.

Anlatmaya çalıştığım önyargılarımızdan kurtulup, kişileri birbiriyle kıyaslamamak.

Ben şahsen tekrar bir araya gelmenizi çok isterim, Veli Bey'le alakalı yazdığınız yazıları zevkle okumaya devam etmek istiyorum tekrar.
Hayat o kadar kısa ki yaşayın derim.
Veli Bey'e selamlar.

Emine

….


 VELİ BEY DOĞRU SÖYLÜYOR SANIRIM
 
Valla Ayşecik, sanki Veli Bey doğru söylüyor bu defa. Evlenme teklif ettiği yazını hatırlıyorum.
Evet, hatasız erkek ve kadın yok, aslında hatasız insan yok. Velhasıl yazılarını severek ve gülerek okuyorum hatta Yetiş Ayşe’ne bayılıyorum ama sanırım senin de şapkanı önüne koyup Veli Bey’in dediklerini düşünmende fayda var.

Haberin Devamı

Elbette biz her şeyi bilemeyiz, neler oldu, bitti amma velâkin bu adam belli ki seni kendince sevdi ve hala seviyor.

Hepimiz öyle değil miyiz, kendimizce sevip kafamızda onları bir yere oturtup sonra düşündüğümüz gibi olmadığını görünce hayal kırıklıkları yaşarız.

Kızma ama Veli Bey demeden de çılgın biri olduğunu, gel- gitlerin olduğunu tahmin etmek zor değildi, üstelik o bunları o kadar nazik bir dille anlatmış ki sana, ona kırılma, kızma.
Belli ki hala seni incitmekten korkuyor ama dediği gibi de senin elinde bir köşe var diye özelinizi de anlatıp durmak ne kadar doğru bilemiyorum.

Bu arada; bana da sorarsan öğrenmek için de can atıyorum acaba ne oldu diye de.
Bu arada ben de pek aklı başında sayılmam, sanma ki sana akıl veriyorum, haddime bile düşmez ama gel sen bu adamla cuma günü yemeğe çık. Sanki bunu hak ediyor garibim!

Zeynep

…..

Merhaba Ayşe,

Haberin Devamı

Doğrusunu istersen ben Veli’nin kurmaca olduğunu sanıyordum. Eee ama eğer gerçekse az-cık haklı ya...
Yani...
Okurlar tabii gülmece tarafından dâhil oldukları için sizin olaya sorun yok ama o kadar yazıya rağmen inatla adam seni arıyorsa, aşk var diye düşünmeden de edemiyor insan.

Hakikaten eşe-dosta karşı da zor ama ya. İnsanlar buna bakıp bakıp içlerinden gülüyordur. Bu yazıyı okuyunca ne yaptı, ben şimdi asıl onu merak ediyorum çok.
Sevgiler.
Füsun

….


Ayşe ablacım, asıl şımarık olan o, öyle söylersin Veli enişteye.

Bu arada yemeğe gitsen?

Biz kadınlar biraz kaprisliyiz, kabul edelim adamları delirtiyoruz, onlar da bizi buna zorluyorlar orası ayrı mesele ama 3 günlük dünyada kapris yapmamıza da gerek yok. Aşk çok kolay bulunmuyor malum, bulmuşken kaçırmayalım.
Sizi çok seviyorum, öpüyorum, Allah’a emanet olun.

Sibel

….

Haberin Devamı

VELİ'NİN MEKTUBU

Ayşeciğim,

“Buyurun Veli'den mektup” başlığını okuyunca açıkçası bana yazılmış gibi heyecanlandım. Mektubu okuyunca da içim cız etmedi desem yalan olur.
Bazen düşünüyorum da -ki bu mektubu okuyunca bana yine doğru düşündüğümü hatırlattı- biz kadınlar maalesef bazen ne istediğimizi bilmiyoruz, gerçekten onlar da iki arada bir derede kalıyor.
Veli’nin sana çok değer verdiğini bize yazdığın yazılardan anlamamak mümkün değil. Bence sen yemek işini bir düşün ama olumlu düşün. E mi canımın içi?
Size bir şans daha ver. İkinize de şans diliyorum.

Sevgiler
Buket

….

Veli

Veli aşkından, sevgisinden ne dediğini bilmiyor.
Ben gelen mesajdaki kelimelerin ve cümlelerin tek tek anlamından çok, maili okuyup bitirdiğimde bana hissettirdiğine bakarım.
Bu Veli sana çok âşık. Önce kızmış, sonra kızamamış yani mektupta aşkı hissettim. “Şımarıksın” demiş ya o şımarıklığını, her şeyini seviyor bence.

Sevgimle.

Rüyan

….

Ah Veli ah

Haberin Devamı

Bir yazar ruhunda birden çok kişilik barındırabilir.

"Boşanıp kötü günler geçirdin diye seni pof poflayıp mutlu etmeyi amaçladım." derken canınızı yakmıyor mu Ayşe bu Veli?
Neden kısaca “ben seni sevdim ve seni olduğun gibi kabullenip elimden geleni yaptım” yazmak yerine bu kadar iğneleyici konuşuyor ki?
Her insanın zor zamanları olur, size destek olduysa neden yüzünüze vuruyor?

Ayşe kendini bize acındırmadı, sadece duygularını paylaştı, birçoğumuzun yaşayıp içimize attığımız duyguları.
Erkekler zora gelince neden böyle yaptıkları her şeyi ortaya saçarlar, iyi iken iyi seninle ilgili güzel yazılar yazarken ama hoşuna gitmeyen konular da yazılar saçma öyle mi?
Anlaşılan bu Veli ne seninle ne de sensiz olabiliyor. Ayşe sen bilirsin ama cuma akşamı yemeğe git, onunla konuş.

Sevgi ise sevgi, aşksa aşk Ayşe, hayat çok kısa birbirinizi kaybetmeden buluşun.

Aysun
….

09.11.2012. tarihli yazınız

Merhaba Okuyucularının Kanatsız Meleği

Öncelikle buradan Veli Bey’e seslenmek istiyorum;
Evet, tek taraflı dinlemiş olabiliriz ama hangi kadın kendini okuyucularının önünde yaşanmamış bir şeyi varmış gibi gösterir? Ruh sağlığı yerinde olan bir insan yapmaz.
Yaşadıklarınız özeldir tabi ki aile arasına kimse giremez ama artık siz tek başınıza bir bireysiniz, Ayşe Hanım da öyle; istediğini yazabilir bu konuda.
Kimsenin sizi haklı ya da haksız gördüğü ya da “aaaa hadi bak burada Veli Bey” dediği de yok.
Ama bir kadın gözüyle tabi ki Ayşe Hanım haklı (abla) her kadın azıcık abartır, azıcık nazlanır, sevgi, alaka ister, sevdiğine nazlanmak, pof poflanmak, şımartılmak ister ki bizim kanatsız meleğimiz de bunları hak ediyor.

Dipnot: Ayşe Abla iyice nazlan, şımart kendini, hııh yaparak git yanına, iki kurul, nispet yap, ohhh çatlasın o da kaçırdıklarına ama güzel ve bakımlı da ol.

Sevgilerimle

GÜLER

….

Veli

Lütfen Veli’nin yemek teklifini kabul edin. Bence o size hala âşık.

İyi çalışmalar

Özlem

….

Veli’nin Mektubu

Aranızda yaşanan onca şeyden sonra bir erkek size mail atıyor ve sonunda “umarım seni üzmemişimdir” diyorsa bunca yıllık azımsanmayacak ilişki deneyimime dayanarak söylüyorum ki bence bu adam sizi hala deli gibi seviyor.
Hala içinizde bir şeyler varsa eğer niye her şeyi boş verip aşka tekrar merhaba demiyorsunuz?  Hayat çok kısa, pişmanlıklar ve keşkeler için çok geç olabilir. Mutluluk sizin elinizde.

Derin

VELİ

Ayşe Abla, yazılarını mümkün olduğunca okuyorum. Bugün Veli Bey’in yazısını okudum ve ona fazlasıyla hak verdim. Ve onu bir erkek olarak çok kibar buldum.

Eleştirilerini çok hassas ve düşünerek yazmış, fevri davranmamış. Bence Veli Bey’e cuma günü için şımarıklık yapma ve net ol.
Sanırım hepimizde olan kadınsı naz ve kaprislerden yorulmuş. Bir süre net davran sonrasında gene eskiye dönersin. Akıl vermek gibi olmasın ama bu nazlar süreklilik arz edince karşı tarafı çok sıkıyor ve ilk başlarda gösterdiği anlayışı daha sonralarda göstermiyorlar.
Benim tavsiyem ara ara yapılması, o zaman erkekler hep ilk anlardaki gibi anlayışlı oluyorlar ki Veli Bey’in de öyle olacağına inanıyorum.

Senin ve bütün insanların doğru aşk ile bir ömür mutlu olmasını diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla.
 
ÖZDEN
….

Veli

Ayşecim merhaba,

Veli ile ilgili bir çift söz yazacaktım ama ilk önce senin ona vereceğin (verdiğin) cevabı merak ettim. Çıktınız mı yemeğe?

Sevgilerimle…

Nur

….

YETİŞ AYŞE NELER YAPACAK

Biraz da Yetiş Ayşe’den bahsetmek istiyorum. Yetiş Ayşe büyüyor, gelişiyor, çok daha güzel işlere imza atacak inşallah çok yakında. Bunun için de sizlerin desteğine ihtiyacım var. Bana her konuda yazın, gönüllü olarak yardım etmek, sponsor olmak ya da sorunlarınızın çözümünü istemek için bana yazın.

-5 yaşındaki kızım 3 gündür kayıp, YETİŞ AYŞE!

-Boşanmak istiyorum ama param yok, YETİŞ AYŞE!

-2 hafta sonra evleneceğim ama hala bir gelinliğim yok, YETİŞ AYŞE!

-Ameliyat olmak zorundayım ama sigortam bile yok, YETİŞ AYŞE!

-Kocam evi terk etti, 2 haftadır sesini bile duymadım, ne olur bizi barıştırmak için YETİŞ AYŞE!

-Bebeğime mama alacak param yok, açlıktan ölmemesi için bize YETİŞ AYŞE!

-Okulumuza kütüphane yapmak için YETİŞ AYŞE!

-Genç bir kıza işe giderken giyebileceği giysilere sahip olabilmesi için YETİŞ AYŞE!

-Sünnet olacak çocuğa sünnetlik kıyafet alabilmek için YETİŞ AYŞE!

-Kulaklarımın kepçe oluşu nedeniyle dalga geçiyorlar, YETİŞ AYŞE!

-Vaginismus tedavisi olmam gerekiyormuş, YETİŞ AYŞE!

-Bekâretimi kaybettim, YETİŞ AYŞE!

-6 aydır işsizim YETİŞ AYŞE!

-Tekerlekli sandalye almak zorundayım, YETİŞ AYŞE!

-Kiramı 8 aydır ödeyemedim, evden atacaklar, YETİŞ AYŞE!


YETİŞ AYŞE! diyenlerin dertleri burada saymakla bitmez, her okurumun ayrı bir derdi var. Ancak hiçbiri çözümsüz değil. Elbirliği ile yıllardır bu sorunları küçük büyük diye ayırt etmeden elimizden geldiğince çözmeye çalıştık.

Yüzlerce okurum sorunları çözüldüğü için, yüzlercesi de bir başkasının yarasına merhem, derdine derman olabildiği için mutlu oldu.

Şimdi sizlere YETİŞ AYŞE ile ilgili yepyeni bir sürprizim var. Bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde dertlerinize yetişeceğim Allah’ın izniyle.

Ancak dediğim gibi şimdilik bunu nasıl yapacağım konusu bir sürpriz. Bir hafta- 10 güne kalmaz sizlerle paylaşacağım bunu.
Paylaşıncaya kadar da sizlerden eposta bekliyorum. Büyük, küçük demeden dertlerinizi, çözülmesini istediğiniz sorunlarınızı ve yapmayı istediğiniz yardımları bana yazın. Elinizi de öyle korkak alıştırmayın, çözülemeyecek dert yoktur şu dünyada.
Yazın ki sizlerle çok daha büyük ve güzel işlere imzamızı atalım hep birlikte.

Şimdiye kadar bana verdiğiniz destek için de siz benim melek kalpli okur dostlarıma sonsuz teşekkürler, iyi ki varsınız.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları