Burak Yılmaz

ÖNCEKİ gün kazanan Fenerbahçe, Trabzon’u fazlaca motive etmiş. Bursaspor’a müthiş bir baskı kurarak, deyim yerindeyse ilk 45 dakika, nefes bile aldırmadılar.

Haberin Devamı

Bursaspor’un 1 tane pozisyonu var. Belki de maçın kırılma anı oydu. Trabzonspor takımı, bu şampiyonluğu çok istiyor. Orta sahada müthiş bir organizasyon var. Herkes görevini, ne yapacağını çok iyi biliyor. Selçuk ile Colman, defansif görevi üstlenmişler. Jaja ile Alanzinho hücuma çıkarak, Burak ve Umut’a hem destek oldular, hem de Alanzinho’nun Burak’a harika bir pası var, ‘al da at’ dercesine. Jaja oyunda kaldığı sürece bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama istediği topları, istediği bölgede alamadı. Çünkü Bursa o bölgeyi çok kalabalık tuttu. Ve Jaja her maçta yaptığı gibi final paslarını bu maçta atamadı.

Miller yalnız kalıyor

Kanatlarda Cale ile Serkan, çok iyi savunma yaptılar. Serkan sağ tarafı hücum anlamında da kullandı. Cale çok kullanamadı. Çünkü Volkan buna çok fazla müsaade etmedi. İkinci yarı Bursaspor, deyim yerindeyse tek kale oynadı. Ama gol bölgesinde çoğalamıyorlar. Miller yalnız kalıyor. İstediği topları alamıyor. Dolayısıyla 45 dakika pas yüzdesi ve top yüzdesi Bursaspor’un elinde olmasına rağmen bir tek gol pozisyonuna bile giremediler. Kısacası Trabzonspor’da son haftaların formda oyuncusu Burak Yılmaz’ın müthiş performansı yine öne çıktı. Attığı golle takımını lider yaptı. Yine şampiyonluk yarışında en başa otutturdu.
Haftaya Trabzonspor için zor bir Eskişehir maçı var. Trabzon bu sakinliğini Eskişehir’de de korursa, yine kazanır. Avni Aker’de dün akşam sakinlik kazandı. Her iki takım futbolcuları da oldukça sakindi. İstanbul’daki Fenerbahçe-Gaziantep maçının aksine ayrı bir ortam vardı burada. Dolayısıyla sakin olan, iyi oynayan kazandı. Trabzonspor’un Avni Aker fobisi dün akşam yıkıldı. Avni Aker’de zorlanan Trabzon, çok güçlü rakibini devirmeyi bildi. Akıllı oynayarak, doğru oynayarak kazanmayı bilen Trabzon’u tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

BEĞENDiM

Fırat Aydınus’un yönetimini beğendim.

BEĞENMEDiM

Bursaspor’un hücumdaki pasifliğini.

Yazarın Tüm Yazıları