Bu ümidi 62 yıl bekledik

İLK ismi ile İstanbul Uluslararası Tenis Turnuvası... Daha sonra TED OPEN ve yeniden değişen bu seneki ismi ile American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası’nda bir şampiyon adayımız olması için 62 yıl bekledik.

Bu ümit ise bugün başlayacak olan Türkiye’nin en eski uluslar arası tenis etkinliğinde gerçekleşmiş bulunuyor.
TED’in bu tarihi turnuvasında, bizim de bir kupa adayımız var. Teklerde Grand Slam’lerin kapısını açan ATP dünya sıralamasında ilk 100’e girmek üzere olan milli tenisçimiz Marsel İlhan, kendi seyircisi önünde şampiyonluk için mücadele edecek güçte.
Bu bir temenni veya aşırı iyimserlik değil. Matematiksel hesaplar olasılığın çok yüksek olduğunu gösteriyor. TED Open’ın ana tablosuna baktığımızda katılacak olan yabancı tenisçiler arasında İlhan’ın yenemeyeceği seviyede bir tenisçi yok. Örneğin dünya sıralamasında 37’nciliğe kadar yükselmiş favorilerden Belçikalı Christophe Rochus’u Marsel İlhan bu sene mağlup etti. Ancaaak! Hemen şunu da vurgulayalım. Nasıl ki, Marsel katılacak tenisçilerin hepsini yenecek kapasitede ise, bütün bu tenisçiler de İlhan’ı yenecek kapasitedeler. Acı bir gerçek ama tenisçimiz finale kadar da gidebilir, ilk turlarda da elenebilir. Burada İlhan Marsel’e en önemli destek seyircilerin tribünleri doldurması olacaktır.

Sara Beceren’i kaybettik

Senior tenisin güler yüzlü şampiyonu Sara Beceren’i kaybettik. İki çocuk annesi Sara, yakalandığı amansız hastalığa mağlup oldu. Tanrıdan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.

Bir efsanenin turnuvası

Hocaların hocası Fehmi Kızıl adına düzenlenen Ulusal Senior Turnuvası, TED kortlarında takribi 500 tenisçinin katılımı ile başladı. Bunların arasında 80 yaşını aşan eski milli voleybolcu Prof. Dr.Saman Belgerden de var. Müsabık olarak 50 yıldır kortlarda raket sallayan yılların gazetecisi (tenis yazarı) Ziya Işıküstün de 3 kategoride mücadele edecek.
Yazarın Tüm Yazıları