Bu soruya kim yanıt verecek?

...

Haberin Devamı

SANIRIM birkaç yıl önce başladı bu uygulama: Neymiş, il müdürleri, validen izin almadan basına açıklama yapmıyormuş!

Misal: Milli Eğitim Müdürüne, “Bu yıl kaç tane okul tane okul, kaç derslik yapıldı, kaç öğretmen ve öğrenci eğitim görüyor” diye bir soru soracaksınız. İl müdürü yanıtlamıyor sorunuzu, “Gidin valiye başvurun, izin verirse söylerim” diyor.

Allah Allah… Yahu sanırsınız 4 bilinmeyenli denklem soruyorsunuz milli eğitim müdürüne. Altı üstü kaç okul var diyorsunuz!

Bir yandan merkezi olanı yerelleştirmenin yararlarını say dök, bir yandan yerelin elindeki merkezde toplamaya çalış. Sonuçta olan yetkinin paylaşılmamasıdır. Yerelde veya ulusalda, hiçbir farkı yok. Maksat soru sorulmasının önüne mümkün olduğunca engel koy, yıldır, vazgeçilmesini sağla.

Haberin Devamı

İl müdürüne mi güvenmiyorsun, yoksa halkın haber alma hakkını mı engellemeye çalışıyorsun. Kime güvenmiyorsun hem, il müdürüne mi? Basit bir soruya bile yanıt veremeyecekse o zaman neden il müdürü yaptın?

Düşünün, su ve kanalizasyondan sorumlu müdüre, “Bu yıl kaç metrelik su/kanalizasyon borusu döşediniz” diye soracaksın, sana “Git başkana sor ne kadar boru döşediğimizi” diyecek!

Tövbe tövbe…

Yazarın Tüm Yazıları