Bu onun ilk numarası değİl

Haberin Devamı

Bundan üç gün önce gazetelerde şöyle bir haber vardı: Erkekler Seksten Başka Ne düşünür adlı kitabın yazarı Sheridan Simove, İngiltere’de satış listelerini alt üst etti. Kitap, Harry Potter serisi ve Da Vinci Şifresi gibi çok satan kitapları geride bıraktı...  Simove, 200 sayfalık kitabı sadece dokuz günde yayına hazırlamıştı; çünkü içinde tek bir kelime bile yazmıyor. Bu esprili ‘defteri’ daha çok kadınlar, erkek arkadaşları için satın alıyor.
Bana sorarsanız böyle bir başlık taşıyan kitap, İngiliz Mutfağı, İtalyan Savaş Kahramanları, Türk Futbolunun Dünya Çapında Başarıları gibi, dünyanın en ince kitapları arasına da girebilirdi. Çevre felaketleriyle başımız dertteyken, o kadar kağıt ziyan etmenin ne gereği var?

30 YAŞINDA OLDUĞUNU  KİMSE ANLAMADI

Haberin Devamı

Mister Simove’u biraz araştırınca, kendisini aslında daha önceden tanıdığımızı fark ettim. Bundan yaklaşık 10 sene evvel İngiltere’de bir adam, dokuz hafta boyunca liseye gitmiş, kimse de duruma uyanmamıştı. İşte o adam, meğer bizim Simove’muş.

Simove o zamanlar 30 yaşındaydı. Gençlik, ergenlik ve gençliğin potansiyeliyle ilgili bir televizyon programı hazırlıyordu. Gençlerin arasına sızabilmek için gitti bir liseye yazıldı. Okula tam dokuz hafta gitti, derslere gitti, 16 yaşında bir ergen numarası yaptı. Okul ve arkadaşları, bir belgesel çekimi yapıldığının farkındaydı ama dertleştikleri adamın aslında 30 yaşında olduğunu bilmiyorlardı. Hiçbiri de kuşkulanmadı. Ona sorunlarını, hayallerini, hedeflerini anlattılar. Dokuz hafta sonunda gerçek açıklandığında kıyamet koptu. O kadar çok tepki çekti ki, program yayınlanamadı. Ama tüm hikaye gazetelerin birinci sayfalarını süsledi.

KADIN VE ERKEK KUMANDALARI

1971 doğumlu Simove, tuhaf bir adam. 40 yaşında ama kendini 12 hissettiğini söylüyor. Yaptıklarına bakınca gerçekten de öyle gibi duruyor. Oxford Balliol Üniversitesi’nde deneysel psikoloji okumuş. Üstelik başarılı bir öğrenciymiş. Kendini yazar, seri girişimci (!?) ve uygulayıcı olarak tanımlıyor. Bana sorarsanız tam bir Amerikan girişimcisi; tuhaf fikirlerinden dünya kadar para kazanıyor. İngiliz olduğuna inanmak zor.  En ünlü kitabı, Ideas Man (Fikirlerin Adamı). Ürettiği en popüler ürünse ‘Kadın Uzaktan Kumandası’! Kitabında, parlak fikirler üretmenin ve onları hayata geçirmenin yollarını öğretiyor. Uzaktan kumandanın da pek çok çeşidi var: Erkekler, patronlar, kedi ve köpekler, çocuklar üzerinde kullanabiliyorsunuz.  Hepsi esprili şeyler. Örneğin erkek kumandasının üzerinde ego kapama, susturma, horlamayı durdurma, evlenme teklif etsin, klozetin kapağını kapatsın, masaj yapsın, çiçek alsın düğmeleri var. Kadın kumandasındaysa bira getirsin, sevişsin, ağlamasın, soyunsun, sakinleşsin düğmeleri bulunuyor. Ayrıca artı ve eksilere basarak kadının göğüslerini büyültüp küçültebiliyorsunuz. Fantezi işte... Bu arada Avustralya’da bir kitapçı bu ürünü satmayı reddetti.

Haberin Devamı

TANRI Ä°SMÄ° PAHALIYA PATLADI

Kendisi Richard Dawkins’in ‘Tanrı Yanılgısı’ isimli kitabını okuduktan sonra adını ‘Tanrı’ olarak deÄŸiÅŸtirmeye karar vermiÅŸ ve biraz uÄŸraÅŸtıktan sonra yapmış da. Fakat bu hareketi HSBC’deki hesabının kapatılmasına neden olmuÅŸ. Banka ancak eski ismine dönerse hesabını yeniden açabileceÄŸini söylemiÅŸ. Â
Simove’un egosantrik eylemleri bununla sınırlı değil; 2008’de de kendi parasını çıkardı. Para biriminin adını ‘Ego’ koydu. Kağıt bir Ego’nun ve iki cent’lik bozukluğun üzerine kendi resmini bastı. Velhasıl Sheridan Simove tuhaf bir adam. Dikkat çekmeye çalışan 12 yaşında bir çocuk gibi gerçekten.

ERKEKLER SEKSTEN BAŞKA NE DÜŞÜNÜR

Haberin Devamı

Erkekler, bazı araştırmalara göre 58, bazılarına göre 52, bazılarına göre ise 7 saniyede bir seks düşünüyor. Yetişkin bir insanın günde sekiz saat uyuduğunu varsayarsak, geriye 16 saat kalıyor. Yedi saniye teorisini esas alırsak, erkekler uyanık kaldıkları süre boyunca 8 bin 228 defa seks düşünüyor. Eh, haliyle başka bir şey düşünmeye zaman kalmaz.
Ama yine de kendilerine haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Elbette bir erkek başka şeyler de düşünebilir. Mesela:
 Futbol ve futbolcuların seksi eşleri.
 Otomobiller ve havalı bir otomobille ne kadar çok kadın tavlayabilecekleri.
 Para ve o parayla ne kadar çok kadını elde edebilecekleri.
 İyi bir yemek ve kalplerine giden yolun midelerinden geçtiği.
 Bilgisayar oyunları ve o oyunda yarattıkları kahramanın, gerçek hayatta olsa tam bir kadın avcısı olacağı.
 Spor yapmak ve bench press’te ne kadar seksi göründükleri.

Haberin Devamı

BEYAZ ADAM ÇATAL DİLLİ
Bu kadar izleyici varsa salonlar neden kapanıyor

İstanbul Film Festivali’nin biletleri bugün satışa çıktı. Yılın en sevdiğim günleri geliyor. Bu şehre baharın geldiği bir çiçeklenen erguvanlardan bir de festivalin başlamasından belli olur çünkü. Hava durumunun yıldan yıla değişip değişmediğini bile böyle kıyaslarım.
Ama yine de buluyorum tabii söylenecek şeyler...
Bu yılın festival sinemalarına baktınız mı? Biri alışveriş merkezi sineması, ikisi de zincir salon. Festival filmleri alışveriş merkezinde izlenir mi hiç? Ama şehirde sinema salonu kalmazsa, İKSV ne yapsın? Alkazar kapalı, Emek kapalı, Rüya kapalı... Beyoğlu’nda ağız tadıyla film izleyecek salon kalmadı neredeyse. Fitaş çoktan AFM oldu, tamamen ticari bir hal aldı. Bu yıl Pera Müzesi’nin küçücük salonunda bile film gösterimleri var.
Yine de her yıl olduğu gibi, 2 Nisan’dan itibaren Beyoğlu’nu bir festival kalabalığı saracak. Seans öncesi kafelerde yer bulmak imkansız hale gelecek, her yerde göstere göstere elinde festival kataloğuyla dolaşanlar görülecek. Yine (ne mutlu ki) filmlere yer bulmak imkansız olacak. Biletleri tüketen o izleyiciler, nereden çıktığını bilmediğim küstah bir alışkanlıkla filmin başlama saati geldiği halde salona girmemekte direnecek, kapı önlerinde o ana kadar kaç film gördükleri, toplam kaç film görmeyi planladıkları üzerine sohbetler edecek.
Arkadaşım, madem bu kadar şahane bir sinema seversin, neden ortalığa sadece festival zamanı çıkarsın? Evde korsan DVD seyredeceğine sinemaya gitsen de, tarihi salonlar müşterisizlikten kapanmasa,
deÄŸil mi?

 

 

Yazarın Tüm Yazıları