Bu kafa ile İstanbul kültür şehri olamaz

"ADIM, Diana Kalkanoğlu; Balkan kökenliyim. Moskova Devlet Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirdim. Ayrıca fotograf eğitimi de aldım. Türk eşimle Moskova’da tanışarak evlendim, 14 yıldan beri Türkiye’de yaşıyorum. 2004’de iki dilde ’Fotograflarla Moskova’, 2007’de ’San Petesburg Albumü’nü hazırladık. İki ülke arasında çeşitli etkinliklerle bir yerde ’kültür elçisi’ sayılırım.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin desteğiyle CRR’deki bir çok konserde katkım oldu. Ancak, Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol Elazığ Valiliği’ne gönderildi, Büyükşehir Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Öztürk de belediye başkan aday adaylığı için ayrıldı. Erol’un yerine bir ara Kültür Müdürlüğü’ne vekalet eden Sabri Dereli atandı; aday gösterilmeyen Öztürk ise göreve iade edilmedi. Kültür Müdürlüğü’ne belediye dışından Av. Numan Güzey getirildi.

İşte Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız projeler, bu son iki isim gelince ’sakata’ uğratılmaya başlandı. Çünkü ikisi de İmam Hatip

Mesaj Panosu
ALMANYA’dan H.B. adlı okurumuz "Adalet Bakanı M. Ali Şahin, muhalefetin yerel yönetimleri hakkında söylediklerini Avrupa’da söylese değil istifa etmek, yargılanıp mahkûm olur" diyor.

kökenli..

Biz daha önce Büyükşehir’e 2009 Bahar ayları için üç konser teklifi vermiştim. (Bu ihaleleri Büyükşehir Kültür Dairesi yapıyor; yine Büyükşehir’in Kültür AŞ’si alıyor. Yani ’bizden bize, al gülüm ver gülüm’ ihaleleri demek lazım.) Şubattaki panflüt sanatçısı Konstantin Moskovich konseri iptal oldu. Ukrayna Ordu Şarkı ve Dans Orkestrası konseri için 1 nisan olarak onaylanmıştı. St.Petersburg Andreyevskiy Çarlık Orkestrası şu anda iptal olarak gözüküyor.

Yeni ekip, 60 sanatçılı Ukrayna konserine hiç sempatik bakmadı. Aramızdaki görüşmeler hiç hoş geçmedi. Bir cuma günü Numan Beyle görüşürken, bana "Bak ezan okunuyor, Cuma namazına gitmeyelim. Bizde var, sizde cuma bile yok" dedi. Ben de "Bu uluslararası bir proje; Cumhurbaşkanlığı’nın, Ukrayna nezdinde küçük ülkemiz küçük düşüremezsiniz" karşılığını verdim. (Benim para kazanmam hiç önemli değil aslında...) Konsere iki ay kala, Belediyeye Belediye ve Kültür AŞ’ye gidip geldim.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’na Belediye’den davet yapılması gerekiyor. İhale konusundaki gelişmeleri öğrenmek üzere Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Atıf Bilir konserle ilgili kendilerine bir bilgi gelmediğini söyledi. Sebebi; dilekçemde konser giderlerinin belediyeye ait olduğunu belirtmemişim. Belirtmemem gerekiyordu zaten, çünkü bu tür uygulamalarda zaten gelen sanatçıların giderleri, Belediye tarafından karşılanıyor. Biz sadece getirdiğimiz sanatçılar için bir sanatçı ücreti, (kaşe parası) talep ediyoruz. Gelen sanatçıların uçak, otel, yemek vs organizasyonlarına karışmıyoruz.

Ukrayna orkestrası hazırlanıyor; belediyeden haber yok!. Ne yazık ki, belediye son dönemlerde ’dönüştürülüyor’. Kadrolar, Kadir Topbaş’ın arkadaşları ile dolduruluyor. Bu yapısıyla belediyeden çağdaş ve modern kültür ve sanat etkinlikleri beklenemez. Zaten belediye kurumlarında bir araştırma yapıldığında görülecektir ki, tüm paralar ’gerici’ programlara ve kişilere aktarılmaktadır.

Belediye’nin ilgili dairesi tarafından Ukrayna Ordu Orkestrası Konseri ortada bırakılmıştır. Yaşadığımız bu olay, belediyenin kimlere, hangi oluşumlara hizmet ettiğini ve para aktardığını çok iyi göstermektedir."

Biliyor musunuz

Erbakan, sahneye çıkıyor

OKURUMUZ Tarık Konal’ın "Fatih’te, Mehmet Sevigen ve Çetin Soysal’ın hazırladığı Meclis aday listesinde 6 ilkokul, 7 ortaokul, 8 lise, 2 yüksekokul ve 9 üniversite mezunu olduğunu, 9 üniversiteliden 6’sının seçilemeyecek yerlere ’dolgu’ olarak kullanıldığını, ’ulusuna bilimden başka yol gösterici’ önermemiş bir devrimcinin kurduğu partide, eğitimsizlik baş tacı edilmiş; bunun hesabı sorulmasın mı? 60 yıllık Fatihli, 40 yıllık partili, 30 yıllık yüksek mühendis ve ’listedışı’..." diye yazdığını... AKP’nin Beşiktaş’taki seçim bürolarının önünde polis ekip otolarının nöbet tuttuğunu... Tersane işçisi Kamber Saygılı’nın Tuzla Belediye Başkanlığına bağımsız ortak aday olarak çıktığını... ERBAKAN’ın ’28 Şubat’ cumartesi gününde ’postmodern’ darbenin 14. yılı nedeniyle, Genel Başkan Numan Kurtulmuş’la birlikte SP Gençlik Şöleli’nde katılacağını ve "AKP’nin bir 28 Şubat ürünü olduğunu" açıklayacağının SP kaynaklarından bildirildiğini... DİZİ oyuncusu Nesrin Akkoç’un DSP Sarıyer ilçe meclis üyeliğine 4. sıradan aday gösterildiğini... ANAP İstanbul Belediye Başkan adayı Ahmet Özal’ın, bugün 19.00’da Arı Grubu’nun ofisinde bir sohbet konuşması yapacağını (0212-211 90 71)...

Hollanda’nın vize ayıbı

NEYMİŞ efendim? Hollanda Konsolosluğu personelini seferber etmiş, Atatürk Havalimanı’nda kazazede yakınlarına vize verilmesinde kolaylık sağlıyormuş. Bunu tüm TV kanalında duydum; inanılmaz bir şey. İnsanlar en yakınını kaybedip kaybetmediğini öğrenmek istiyor.

Bu insanlara halá ’vize verilmesi’ ve ölülerini veya yaralılarını Türkiye’ye getirmek için Avrupa’nın malum küstah ülkelerinden biri olan Hollanda’nın konsolosluk memurlarının ’vize kolaylığı sağlamak’ amacı ile Atatürk Havalimanı’na gitmelerine alkış tutan bir zihniyeti anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Bu kadar mı kişiliksiz bir toplum olduk?
Muammer TOPAROĞLU
Avrupa Konseyi (eski) Protokol Müdürü


Deniz Baykal hatırlatsaydı

"İŞSİZLİĞE çare varsa açıkla" diyen Başbakan’a, Baykal’ın yanıtları bunlar mı olmalıydı? Sayın Baykal IMF’ye uygun yanıtlar vermiş! Atatürk’ün partisinin başkanına bu yanıtlar yakıştı mı? Bu yanıtların hangisi ’sol’ içerik taşıyor. Ne diyordu Erdoğan? "CHP bir çivi çakmamıştır."

CHP’nin kurduğu KİT’leri kapattığı veya özelleştirerek kapatılmasına neden olduğu için çalışanların işsiz kalmasının sorumlusu Baykal mı? O halde Baykal bunları neden söylemiyor?

"İşsizliğin nedeni sensin Tayyip. Nerede Sümerbank çalışanları? Nerede SEKA çalışanları? Nerede EBK çalışanları?" vb. diyerek neden kükremiyor?

Neden, "İşsizliğin nedeni gemiciklerle, pırlantalarla, mısırlarla, belediyelerle, Deniz Fener’leriyle devleti soyan haramzadelerdir. İktidara geldiğimizde soyguna son vereceğiz, halkımızın vergisiyle yeni KİT’ler kurup istihdam yaratacağız" diyemiyor? "Neden, işsizliğin nedeni Gümrük Birliği’dir. GB ulusal fabrikaların kapanmasına neden olmuştur" diyemiyor. Neden? Neden? Neden?

IMF’den mi korkuyor? AB’den mi? ABD’den mi? Yoksa başbakan olmaktan mı? Yazıklar olsun!..
Prof. Süleyman ÇELİK-SAMSUN

Yazarın Tüm Yazıları