Bozulmuş besinlere dikkat

Yiyecek, içeceklerin son kullanım tarihlerine dikkat etmek ve bozulmuş besinlerden uzak durmak gereken bir dönem.

Ayrıca ilaçlar konusunda da tedbirli olmakta fayda var. Kıskançlık, hırs ve öfkeli davranışlar sonucunda istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Geçmişte kalmış, unutulmuş veya yarım bırakılmış konuları sonuçlandırmak için uygun zaman. Fakat sabırlı davranmak gerekiyor.

Karar vermek için zorlanmayın

Bazen büyük istekler bazen de içinde bulunduğumuz ortam yüzünden insanın düşünceleri karmakarışık olur. Böyle durumlarda büyük bir gerilim içine girersiniz. Üstelik, insan gerilim içine girip, ne yapacağını bilemediği zaman eli ayağı birbirine iyice dolaşır. Zihinsel faaliyetleriniz neredeyse iptal olmuş duygusuna kapılırsınız.

İşte böyle durumlarda yapılacak tek bir şey var, size sıkıntı veren her ne ise bunun üzerinde durmamak ve düşünmemek.

Kararsızlığın böylesine yoğun bir baskı yaratmasının nedeni, sizin konuyu aşırı derecede önemsemenizden kaynaklanıyor. Belki geleceğinizi etkileyeceğini düşünüyorsunuz, belki de alacağınız karar hayatınızın akışını değiştirecek. Ve siz bu düşünceler içinde bir türlü karar veremiyorsunuz. Fakat, bir an önce de karar vermek zorundasınız. Peki bu durumda ne yapacaksınız?

İşte, daima sorulan ve öğrenilmek istenen en önemli bilgi; zor durumda kalındığında ya da çok fazla istenilen bir şeye ulaşmaya çalışıldığı sırada ortaya çıkan gerilim ve kararsızlık halinin yarattığı zihinsel durgunluk aslında yanlış tanımlanıyor.

Zihninizin durduğu duygusuna kapıldığı zaman aslında zihniniz durmuş değil. Sadece aşırı düşünce ve baskı sonucu düşünceleriniz kilitlenmiş durumda.

Fikirler oradan oraya sıçrarken, sağlıklı bir analiz yapabilmek ve doğru karar alabilmek tabii ki, mümkün değil. Hele bir de doğru karar konusunda ciddi bir endişe içinde bulunuluyorsa, böyle bir durumda doğru karar vermek mümkün olmadığı gibi konu üzerine herhangi bir davranışta bulunmak da mümkün olamayacaktır.

Halbuki, zihninizi gerçekten durdurmayı başarabilseniz, o zaman kendinizi akışa bırakmış ve farkında olmadan doğru karar alıp doğru davranmış olursunuz.

Kendinizi olayların akışına bıraktığınız zaman bilinciniz farkında olmadan sizi harekete geçirecektir. Tıpkı, size bir top fırlatıldığı zaman yakaladığınız gibi... Topu yakalamayı düşünmezsiniz. Üstünüze gelen topu tutarsınız. Bunun için ne enerji sarfedersiniz, ne de ne yapacağınızı düşünürsünüz. Kendiliğinden meydana gelen bir durumdur ve siz doğru davranmışsınızdır.

Ya da arabayla giderken önünüze atlayan bir hayvan ya da çocuk gördüğünüz zaman hemen frene basarsınız. Bilinçsiz bir farkındalık hali içinde ortaya koyduğunuz doğru davranıştır.

İşte, üzerinizde baskı yaratan bir durumla karşılaştığınız zaman ya da çok önemli bir karar alacağınız zaman, düşüncelerinizle zihninizi bloke etmemelisiniz. Zihninizi serbest bırakmaya çalışın. Tamamen gevşeyin. Ve konuyu bir süre için unutun. Sonra aniden kuvvetle olayı düşünün. Bu sırada zihninizde beliren fikirleri not edin. Ve bunları daha sonra okuyun.

Göreceksiniz, son derece ilginç ve isabetli fikirler üretmişsiniz. Daha önce gözden kaçırdığınız ve hiç düşünmediğiniz durumlar bile ortaya çıkabilir.
Yazarın Tüm Yazıları