Bozcaada günlükleri - II

Haberin Devamı

Nerede kalmıştık... Ada’da. Biliyor musunuz Bozcaadalılar, Bozcaada’ya Bozcaada demez hiç. Tekerleme gibi olduğunun farkındayım. Ama onların diliyle burası sadece ADA. Yaşayanlar da ADALI. En büyük dert kış aylarında Ada’nın bir mahrumiyet bölgesi olması. Feribot saatleri o kadar azalıyor, kış bazen o kadar sert geçiyor ki... Ama sadece 4 ay. Sonrası bahar, bolluk, bereket yine Ada’da.

Bozcaada günlükleri - II


Feribot neden pahalı?
Üzerinde fazla nakit taşıyan bir insan değilim. Bazen cebimde 5 TL kalmış olur, onu bile bir taksi ya da bakkalda fark ederim. Bu kez daha bombası oldu. Bozcaada’ya doğru giderken, Burhaniye’de bir benzin istasyonunda farlarımın yanmadığını fark ettim. İlk iş Burhaniye Sanayi Sitesi bulundu. Orada en yetkin elektrikçiye gidildi ve Ali Usta 10 dakikada yanmış ampulleri yenisi ile değiştirdi. Yola cepteki 80-90 TL’den kalan 50 TL ile devam edildi. Bir yandan da “neyime yetmeyecek şimdi para çekmekle uğraşma 14.00 feribotuna yetiş” kafasındayım. 15 dakika kala feribota yetişince bir de ne göreyim. Kendini ve arabanı Geyikli’den koyup 20 dakika sonra Bozcaada’dan aldığın feribot tam 58 TL! Üstelik, kredi kartı geçmiyor. Dönüşte vereyim feribotu kaçırıcam diyorum, adam dinlemiyor. Yıldırım gibi Geyikli’ye gidildi, para çekildi ve ucu ucuna feribota yetişildi. Yahu Adalı olsan ya da Bozcaada’ya aşık olsan ayda 3 kere gitmeye kalksan 180 TL sadece feribot parası. Ayıptır! Günahtır!
Ayazma, Akvaryum ve koylar
Geçtiğimiz yıllarda Ada’daki en büyük favori plajım Habbele Koyu’ndaki Mitos’tu. Geçen yıl kapandı. Yenisinin açılmasını ümitle bekliyoruz. Habbele ve Akvaryum, halen adada denize girebileceğiniz en güzel noktalar. Kendi koylarınızı keşfetmek ya da yaz aylarında kalabalık da olsa Ayazma’da serinlemek, ömre bedel. 2 şezlong bir şemsiye için sadece 15 TL ödüyorsunuz. Çeşme’deki rant yiyicilere duyurulur!

Haberin Devamı

YENİ OTEL

Bozcaada günlükleri - II

Haberin Devamı

Ela Tenedos
Tenedos, Bozcaada’nın eski ismi. Ela ise Rumca’da “gel” demek. İki kelimeyi birleştirince nefis bir fonetik; Ada’ya kuşbakışı bakan tepede ise bembeyaz, sade, huzur veren bir otel ortaya çıkmış. Otel, adanın başarılı mimarlarından Filiz Şimşek tarafından tasarlanmış. Otele hakim beyaz ve mavi renk bir Ege adası oteli havası yaratmış. Odaların tavanları ve yerleri ahşap, bazı odalar yüksek tavan. Ön taraftaki odaların hepsi deniz manzaralı. Kahvaltı açık büfe olarak terasta veriliyor. Temmuz ve ağustos ayında 2 kişilik oda, kahvaltı dahil 220 TL’den başlayan fiyatlarla.
Cumhuriyet Mah. İnönü Cad. 69/3; (0.530) 666 66 02; www.elatenedos.com

Haberin Devamı

FARKLI DENEYİM

Bozcaada günlükleri - II

Talay Bağları Konuk Evi
2011 yılında Talay Ailesi, kendi bağlarının içindeki çiftlik evini elden geçirip 5 odalı bir konuk evine dönüştürmüştü. Aradan 2 yıl geçince yeniden ziyaret ettim ve inanamadım. Her taraf yemyeşil olmuş, her yere çilek, nar, domates ekilmiş, bağlar büyümüş. Denize 3 dakikada patika yoldan ulaşmak için sıra sıra bisikletler gelmiş. Kahvaltı hemen üst terastaki Talay bağlarının arasında denize manzarasına karşı veriliyor. Kahvaltının ürünleri kendi bahçelerinden. Çok şık ve zengin bir sofra kuruluyor her sabah yeniden... Bağlar arasında kendinizi Toscana’da hissetmek için farklı bir deneyim. 1 Haziran – 15 Eylül arası 2 kişilik oda fiyatı, kahvaltı dahil 250 TL.
Sulubahçe Mevkii, Bozcaada; (0.533) 370 30 30; www.talaybaglari.com

Haberin Devamı

PANSİYON CAN’DIR

Bozcaada günlükleri - II

Nar Ada Evi
Mimar Kemal Bey, 25 yıllık birikimini ve adaya olan aşkın bu nefis evde dile getirmiş. Üstelik benim gibi pansiyon aşığı (Yunan Adaları’nda ve Hırvatistan’da otel değil, pansiyon ararım. Türkiye’de ise iyisini, bozulmadan kalmışını bulmak zordur) birini kesin çok seversin diye götürdüler. Restore edilen 100 küsur yıllık ev; çok güzel bir butik pansiyona, ada evine dönüşmüş. Adını bereket, bolluk ve beraberlik getirsin diye Nar koymuşlar. Bir çok yerde narlı objeler görmek mümkün. Toplam 5 odası var. Hepsi yüksek tavanlı, geniş ve ferah. Hemen altında dışarıya da açık Nar Kafe var. Kapı önündeki masalarda servis edilen kahvaltı, bağ evindeki bahçeden gelme. 28 Ağustos’a kadar 2 kişilik oda fiyatı kahvaltı dahil 180 TL.
Cumhuriyet Mah. İstiklal Sok. No: 13 Bozcaada; (0.286) 697 00 08; www.narbozcaada.com

Haberin Devamı

YARIN: ADA REÇELLERİ... TASARIM BUTİKLERİ... EN İYİ ADA REHBERİ

Yazarın Tüm Yazıları