Boyut önemlidir

SENİNKİ kaç santim?

Türkiye için gelmiş geçmiş en başarılı ve yerinde sorulmuş sorulardan biri.
Siteye girdiğinizde sizinkinin 0.5 santim olduğu acı gerçeğiyle karşılaşsanız da olayı hırs yaparsanız 45 santime kadar büyütebiliyorsunuz
“Ne işime yarar” demeyin, bunun için sanal ortamda ne kadar tanıdığınız varsa onlara davetiye gönderip yardim istiyorsunuz ve sizinki taaaaam 45 santime ulaşıyor
45 santimlik bir kalkanin üstüne bir de tişört armağan ediliyor size
Santimetrenin her zaman belden aşağısını ölçmeyeceği gerçeğini kabul etmemiz biraz zor olsa da Türkiye’nin dikkatini boylesine bir sloganla ceken Greenpeace ve ekibini tebrik ediyorum.
Çünkü çevre kelimesini bir gezegen adı sanan memleketimizde çevrecilerin Böyle devam ederse dünyadaki balık stokları 2050’de tükenecek. Büyük balıkların yüzde 90’ı çoktan yakalandı. Toplam balık stoklarının yüzde 60’ı çoktan bitti. Balıkların bittiği gün deniz yaşamı da bitecek. Oysa hâlâ zaman var. Büyük balıkların yüzde 10’u hâlâ hayatta, balıkların yüzde 40’ı hâlâ denizlerdeki ekosistemi beslemeye devam ediyor. Bugün yavru balık avını durdurabilirsek, yarın her şeyi düzeltebiliriz.” çığlığına kaç kişi kulak verir ya da aktif olarak görev alırdı sizce şu sloganla çekilen desteğin yüzde biri bile değil inanın acı ama gerçek, hiçbir çevreci hareket, sosyal sorumluluk projesi cinsellik kadar ilgi çekmiyor.
Bu da ayrı bir memleket sorunsalı ama biz konumuza devam edelim.
Tarım Bakanlığı’ndan yavru balık satışını engellemesini ve yasal balık boylarını düzenlemesini istemek artık bir zorunluluk.
Şu rakamlardan daha düşük boyuttaki balıkları yemeyi ya da satın almayı kabul ettiğiniz takdirde bu çevre kıyımına ortak oluyorsunuz.
Yasal balık boyları ise şöyle;
Hamsi 9 cm. Tekir 11 cm. İstavrit 13 cm. Barbunya 13 cm. Mezgit 14.5 cm. Lüfer 25 cm. Levrek 30 cm. Palamut 38 cm. Kalkan 45 cm.
Avlanma boylarının balıkların en az bir kez üremesine izin verecek bilimsel üreme boylarına uygun olarak yeniden belirlenmesi için eyleme katılmak isteyenler www.kacsantim.org adresine biran önce tıklasınlar, üye olsunlar.
Bu arada üye olunca karşınıza şöyle bir yazı çıkıyor;
Benimki kaç santim öğrendim, seninki kaç santim?
Yazarın Tüm Yazıları