Bölünmenin göstergesi

SİZ “kadınlar matinesinde göbek atan türbanlı kadın”, “diskoda kendinden geçen türbanlı kız”, Boğaziçi Üniversitesi’nde ya da Kızılay’da “bir oğlanla el ele gezen türbanlı taze” öykülerini ciddiye alıyor musunuz?

Haberin Devamı

“Açık” ile “kapalı” nasıl da güzel güzel birlikte yaşıyorlar, aman saplantılarımızla keyiflerini kaçırmayalım mı?! Nazar değmesin!!!!!!

Ben, bu türden örneklerin hiçbirini ciddiye al(a)mam!

Bir zamanlar (80’ler, 90’lar), Gölköy-Türkbükü barlarında peşimizi bırakmayan türbanlı dilberler de gördüm. Öpüşüp koklaşanlarını da gördüm! Ama hepsi laik ortamda! Sıkıysa kendi mahallelerinde yapsın(lar)!!!!!!!!!!!!!

DİNİ TERBİYE!

Türkiye karpuz gibi çatlayıp bölündü, parçalandı. Parçalanmanın gerisinde büyük oranda imam hatipler var. Nasıl olmasınlar? Başbakan R. T. Erdoğan’ı muhterem pederleri daha iyi bir dini terbiye alabilmesi için bu okula göndermiş. Aldığı dini terbiye maşallah konuşmasından, jest ve mimiklerinden belli.

Falanca ya da filanca CHP’liyi babası imam hatibe göndermediği için dini terbiyesi eksik (!?) kalmış. Hadi canım sen de!

Haberin Devamı

2004 yılı TESEV raporuna göre: İHL’lerde birinci derecede sevilen lider yüzde 66.2 ile Hz. Muhammed. Atatürk’ün sevilme oranı yüzde 9.6.

Genel liselerde bu oran Atatürk için yüzde 77.6, Hz. Muhammed için yüzde 12.2.

Soru yanlış sorulmuş, ama alınan cevaplar bir zihniyetin eksiksiz yansıması. Tevhid-i Tedrisat’ın ırzına geçenler, sadece Türkiye’yi değil dünyayı da ikiye bölmekteler.

HAVUZA KEZZAP

Geçen ay gündeme gelen bir olay: Güzel Şehir adlı site sakinlerinin bir bölümü, havuzlu diye villa satın aldıkları sitenin yönetiminin havuzu iptal etmesi ile şaşırıp kalmışlar. Çünkü bazı site sakinleri açık havuzu kendi dünya görüşlerine ve yaşama tarzlarına ters buluyorlarmış.

Bu türden konuların uzmanı Prof. Dr. Binnaz Toprak olayı “bölünmenin göstergesi” olarak yorumluyor. Dini bütün Müslüman Türkler, dini bütün olmayan Müslüman Türklerin bikini ile ortak havuza girmesine tahammül edemiyorlar. Dini bütün olmayanlar da dini bütün olanların ortak havuza haşema ile girmesine tahammül edemezler(miş).

Bütün bunlar İslam’ın demokrasi ve cumhuriyet ile hiçbir sorunu olmadığı masallarını nasıl da yalanlıyor. Bunun en güzel örneği Kumburgaz’daki sitede ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Yakın zamanda bu günleri mumla ararız. Laik kafalı cumhuriyetçi-demokratlar kendi güvenlikleri için gettolara sığınsalar bile, İslamcı ajanlar açık havuzlarına bir yolunu bulup kezzap dökerler. 1950’den bu yana Tevhid-i Tedrisat Kanunu çiğnenmeseydi, toplum Siyam İkizi’ne dönüşmezdi.

İSİMLE BÖLME

Kanada’nın Toronto kentinde bir Türk Festivali yapılmış. Standlarda hizmet eden kızların hepsinin kafasında türban var. Bir derginin kapağında Fethullah Gülen fotoğrafı. F.G., dünyanın en tanınmış entelektüeli olarak sunuluyor. Ziyaretçilerin arasında ise bir tek türbanlı yok. Çevrenize biraz bakın: Bir genç kızın adı Sümeyye ise başı kesinlikle türbanlıdır. İsimler bile toplumun ikiye bölündüğünün en basit göstergesi. Fethullah da türbansız bir kızla evlenmez, evlenirse türlü desise (hile) ve zorbalıkla türbana ve çarşafa sokar!

Yazarın Tüm Yazıları