Bolton’da da trafik yap boz

İNGİLTERE’nin Bolton kentinde trafik akış yönlerinin sürekli değişmesi kentlileri çileden çıkardı. Bu değişikliklerin vatandaşa duyurulmaması çileyi bir kat daha artırdı.

2006 yılında çift yöne dönüştürülen Princess Sokağı’nda trafik geçen hafta tekrar tek yön haline getirildi. Princess Sokağı’ndan Bradshawgate’e gitmek isteyen ve sabah gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen sürücüler trafiğin kilitlenmesine sebep oldu. Karara tepki gösteren Boltonlular, kararın duyurulmamasına da tepki gösterdiler.

HABERDAR DEĞİLİZ

Kazaya karışan, Princess sokağı sakinlerinden Jenny Rogers yapılan değişikliği farketmediğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Yaşadığım sokakta değişiklik yapıldığının farkına varmadım. Eğer bir değişiklik yapılacaksa bundan önceden haberdar olmamız gerekmez mi? Burada kafa kafaya çarpışmaktan son anda kurtulan bir çok sürücü gördüm. Bu durum, sinirlerin gerilmesine ve tartışmalara yol açıyor. Her iki senede bir yolun yönünü değiştiriyorlar. Bu da kafaların karışmasına yol açıyor. Sürücüler yeni sisteme alıştılar diyelim sonra yeniden değiştirildiğinde ne olacak onu merak ediyorum. Semt sakinleri olarak tabelalarla bilgilendirme ve kent konseyinden açıklama bekliyoruz."

’Karşı mısın?’ dediler

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de düzenlenen "Christopher Street Day" (CSD) etkinliğinde onbinlerce eşcinsel yürüdü. Berlin’de bu yıl 30. kez düzenlenen ve "Karşı mısın?" sloganıyla yapılan CSD geçidi, süslü arabalar ve giysilerle onbinlerce eşcinselin katıldığı mitingle sona erdi.

Eşcinsellerin, her yıl haziran ya da temmuz ayında kutladıkları "Christopher Street Day"in geçmişi, ABD’nin New York kentinde 1969 yılının haziran ayında eşcinsellerin özellikle Christopher Street caddesinde polisle çatışmalarına dayanıyor.

Sokaklarda yaklaşık 500 bin kişinin izlediği tahmin edilen CSD geçidinde, siyasi partilerin amblemlerini taşıyan arabalar da yer aldı. Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Renate Künast ve bazı milletvekilleri de geçide katıldı.

Petrol zammı araba yaktırdı

PETROL
zamlarından dünyada yalnızca Türk şoförleri bunalmıyor. Almanya’nın Frankfurt kentinde 30 yaşında işsiz bir vatandaş petrole zam gelmesinin ardından arabasını yaktı.

Arabasına benzin döken ve "kanunsuz zam" yazan ismi açıklanmayan vatandaş, itfayecilerin verdiği bilgiye göre, olayı ucuz atlatmış. Çünkü olay yerine zamanında yetişen itfayeciler sayesinde araba fazla zarar görmeden kurtarılmış.
Yazarın Tüm Yazıları