Bodrum'un yenilikleri

Yazın, 10 kişiye bir magazin muhabirinin düştüğü Türkbükü başta olmak üzere, Bodrum’u sezonun yeni başladığı şu günlerde araştırdım. Ne gibi yenilikler var, kimler geldi, hangi mekanlar gitti, sizler için raporladım

Haberin Devamı

* Bodrum’un sosyetik beldesi Türkbükü, bildiğiniz gibi komşusu Gölköy’le birleşmiş ve adı ‘Göltürkbükü’ olmuştu. Araziler o kadar doldu ki, yakında Gündoğan’ı da aralarına katıp, ‘Göltürkbükügündoğan’ ismiyle karşımıza çıkabilirler.

YENİ OTELLER

* Dünyaca bilinen lüks otel zinciri Aman Resort’ın 25. şubesi yılbaşından itibaren Demircikoy’da faaliyete girdi. 30 milyon dolara mal olan otelde kalmak isteyenler, gecelik 900 Euro’yu gözden çıkarsın. Oteli görmedim fakat konumu ve mimarisi için ‘şahane’ diyorlar.
* Lüks konaklama markası Mandarin Oriental de Türkbükü’nün cazibesine kapılmış olsa gerek, Akdeniz bölgesindeki ilk resort tesisini Cennet Koyu’nda yapıyor. Otel, villa ve rezidans üçlemesiyle hizmete girecek Mandarin Oriental’ın otel bölümünde 102 oda var. Ayrıca 98 villa ve 116 daireli bir rezidansın inşaatı da hızla ilerliyor.

Haberin Devamı

SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

* Bodrum yarımadasının yıllardır en büyük sorunu su. Tankerlerle taşınarak çözüm bulunmaya çalışıldı bugüne kadar. Bu yıl, büyük bir değişiklik var: DSı, Geyik ve Çamköy barajından, biraz gelişmiş ülkelerde bile kullanılan yöntemle, yani borularla Bodrum’a su vermeye başladı. Yani artık her 100 metrede bir görülen su tankerleriyle fazla karşılaşmak yok.
* Beldenin yol sorunu da geçen yaz ortasında ana arterlerde çözülmüştü. Bu yılsa Torba, Türkbükü, Gündoğan, Yalıkavak yolunu genişletmeye karar verdiler. Tek şeritli yol, çift şeride çıkarılıyor. Çalışmalar başladı. Bu uğurda epey de ağaç kesildi.

MEKÂNLARDA DURUM

* Geçen yıl Kuum Otel’in bünyesinde oldukça ilgi gören Ulus 29, bu yaz Türkbükü’nde adres değişikliği yaparak sahildeki Maki Otel’in bünyesine katıldı. Kuum Otel de, Ulus 29’dan boşalan yerine, Boğaz’dan transfer yaparak, Sortie’yi getirdi.
* Türkbükü’nde balık restorancılığında tanınan isim Garo Nişan, Garo’s adını verdiği yeni restoranını açtı.
* Sanırım bu yaz tatilini Türkbükü’nde geçirecekleri, bol alternatifli eğlence hayatı bekliyor. Ship Ahoy, Ulus 29; Ottoflamm’dan sonra Ali Sayar ve Cenk Eren ikilisi geçen yaz Bodrum merkezdeki yerlerinden taşınarak Türkbükü sahiline gelmeye karar verdiler.
* Mavi Otel’in işletmecisi Zafer Tarlan ve Cemal Yarar, Ship A Hoy’un hemen yanındaki oteli tamamen elden geçirip, yenilediler.
* Türkbükü ve diğer yörelerde bunlar olurken, eğlencenin son bombası da Reina’dan geldi. Boğaz’ın ünlü mekanı, Yalıkavak’ta geçen yıl açılan butik otel Highlight’ın içinde hizmete giriyor.

Haberin Devamı

Sosyete pazarına nur yağdı

Sosyete yılda bir kez pazar yaparsa, yer olarak da Esma Sultan Yalısı’nı seçmesi normal. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) düzenliyor bu pazarı. Koltuklar, objeler, yastıklar, aydınlatmalar hepsi, salı pazarı usülünde satışa sunuldu. Her zaman alıcı olarak görmeye alıştığımız sosyetenin ünlüleri de, bu pazarda tezgâh arkasında çalıştılar. Satışlar gayet iyi gitti. Hasılat hakkında henüz bilgi alamadım, öğrendiğim zaman yazarım.

Zuhal Topal’ın fedakârlığı

Fotoğraf şahane. Zuhal Topal, mavi bir minibüsün içinde, muavin gibi kolu da dışarda, yollara düşmüş gidiyor. Mükemmel bir misyon yüklenmiş. Türkiye’yi temizleyecek. Özellikle de James Bond’a kafayı takmış. “Adana’da, James Bond’un kirlettiği yerleri, Zuhal Topal temizleyecek” diye, çalıştığı firmadan haber geldi. Topal, bütün Türkiye’yi böyle karış karış gezecek. Bu ünlü isme yardımcı olmak isterseniz, kirli bulduğunuz, belediyenin ihmal ettiği semtleri Zuhal Topal’a ihbar edin. Gelsin mavi minibüsüyle, iki dakikada temizlesin. ışte halkın gerçek sanatçısı...

Haberin Devamı

Bu festival kaçmazdı ama...

Edirne bugünlerde tarihi bir olay yaşayacaktı. Dünyanın tüm klarnetçileri, bu tarihi şehirde toplanıp, ortalığı şenlendireceklerdi. Fakat olmadı, etkinlik 15 Haziran’a ertelendi. Böylece 1. Uluslararası Klarnet Festivali daha başlamadan sekteye uğramış oldu. Neyse, iki hafta bekleriz. Serkan Çağrı’nın ön ayak olduğu festivale, Hüsnü şenlendirici, Yarım Dünya Hasan Trio ve ıstanbul Klarnet Korosu Türkiye’yi temsil ederken Bulgaristan’dan Ivo Papazov, Yunanistan’dan Vassilis Saleas ve Stavros Pazarentsis de festivalin uluslararası bölümünü temsilen hazır bulunacaklar. Hadi bakalım, nefesinize kuvvet!

Faber-Castel eniştemiz oluyor

Haberin Devamı

Faber-Castel’i bilmeyen yoktur. Dünyanın en ünlü kalemlerinden. ışte bu tarihi firmanın patronu Kont Charles Alexander von Faber-Castel, bugün bir Türk kızıyla evleniyor: Melisa Eliyeşil. Melisa Hanım; Türkiye’nin tanınmış ailelerinden Eliyeşiller’den. Almanya’nın Nunberg şehrinde yapılacak düğün oldukça havalı olacak gibi.

Yazarın Tüm Yazıları