Birkaç trilyonun ne önemi var ki

İLGİNÇ bir ülkede yaşıyoruz. Kimine göre birkaç milyon lira hatta belli bir kesim için, birkaç yüz bin lira dahi çok önemli.

Ekmeği 100 bin lira ucuz alabilmek için, belediyenin halk ekmek büfesinde kuyruğa girip, 15-20 dakika bazen de bir saat kuyrukta bekleyenler de var.

Bu arada, birkaç trilyon liraya, şöyle bir bakıp ‘paranın ne önemi var?’ diyenler de var.

BİRKAÇ ÖRNEK

İsterseniz, sözü uzatmadan ‘birkaç trilyon liranın ne önemi var?’ diyenlere gelelim. Aslında, onların bir kısmını tanıyorsunuz. Örneğin Trabzonspor’lu Gökdeniz Karadeniz’e, Fenerbahçe bonservis parası hariç, 5 trilyon lira teklif etti. Spor sayfalarında, günlerce Gökdeniz’in Fenerbahçe’ye transfer olacağına, Galatasaray ve Beşiktaş’ın da Gökdeniz’in peşinde olduğuna dair haberler çıktı. O da ne? Gökdeniz gitti Trabzonsporlu yöneticilerle görüştü ve ‘birkaç trilyon liranın ne önemi var?’ dercesine, boş sözleşmeye dört yıllık imza attı. Benzer davranışa, Trabzonspor’un gözde santrforu Fatih Tekke’de de rastladık. O da boş sözleşmeye üç yıllık imza attı.

Galatasaray’ın ünlü santrforu Hakan Şükür’ü de, Beşiktaş ve Kore takımları renklerine katmak için çaba gösterdiler. Hakan’a bir Güney Kore takımı, 2 milyon dolar yani yaklaşık 3 trilyon lira transfer ücreti teklif etti. O da gitti, Galatasaray’da boş sözleşmeye imza attı.

Liste uzayıp gidiyor ama bu kadarı yeter galiba...

Görüyorsunuz, bizim futbolcular ne kadar mert delikanlılar değil mi? Trilyonlarca lira onlar için hiç önemli değil. Onlar renk aşkı uğruna futbol oynuyorlar!..

SIRA GELDİ VERGİLERE

Gelişmeleri hep birlikte izliyoruz. Haftalarca üç büyükleri peşinden koşturan, bir türlü kendi kulüplerine gidip imza atmaya yanaşmayan, birkaç trilyon liraya burun kıvıran bazı futbolcular, nasıl oluyorsa oluyor, boş sözleşmeye imza atıyorlar!..

Bakalım, yakında kaç liraya imza attıklarını daha doğrusu boş sözleşmeye, kulüp tarafından kaç lira yazıldığını göreceğiz. Futbolcuların transfer ücretleri, 31 Aralık 2007’ye kadar, Gelir Vergisi’nden müstesna ancak yüzde 15 stopaja tabi. İster misiniz, bu yüzde 15’i de kaçırmak için, trilyonluk futbolcuların boş sözleşmelere, sembolik ücretler yazılsın!..

Yazılarımızı ilgi ile okuduğunu belirten, spordan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin, herhalde bu yazımızı da okuyup, sözleşmeleri izlemeye alacaktır.

Üç baba üç oğul

SORU:
İki baba ile iki oğul balık tutmaya gitmişler. Her biri birer balık tuttuğuna göre, eve döndüklerinde neden sadece üç balık vardı?

YANIT: Çünkü sadece üç kişi vardı; dede, baba ve oğul. Baba aynı zamanda oğul olur...

Erkek olmanın 10 avantajı

1-
Çoraplarınızın kaçması gibi bir sorununuz yok.

2- Bavulunuzu hazırlamak, sadece reklamlar kadar sürüyor.

3-
Yeni saçınızı fark eden oldu mu diye kaygınız yok.

4- Hamilelikte oluşan çatlaklarla uğraşmıyorsunuz.

5-
Çiçekle her hatanızı düzeltebiliyorsunuz.

6- Saçınıza düşen aklar ve yüzünüzde beliren kırışıklıklar, sizi daha çekici hale getiriyor.

7-
Yatak odasında, erotik çamaşırlarla dolaşmanızı bekleyen yok.

8- Sürekli, bir sürü lüzumsuz şeyin içinde bulunduğu bir çanta taşımak zorunda değilsiniz.

9-
Ormanda tuvaletinizi yaparken, poponuzu karınca ısırmıyor.

10- Şişmanlamak sizi fazla üzmüyor.

İstanbul’da kiralar çok düşükmüş!

İSTANBUL
’da bir süredir, kira gelirlerine yönelik, kapsamlı bir inceleme yapılıyor. Bir yandan, kira gelirlerini beyan etmeyenler araştırılırken, diğer yandan da bildirilen kiraların düşük olup olmadığı kontrol ediliyor.

Yapılan denetimler sonucu, işyeri kira ödemesi ile ilgili olarak beyanda bulunan mükelleflerden;

12.366’sı 0-25 milyon TL

51.871’i 25-50 milyon TL.

100.386’sı ise 50-100

milyon TL

işyeri kira ödemesi beyan etmiş!

İstanbul Defterdarlığı, öncelikle, ilk iki sıradaki 64 bin mükellefi çağırıp, ‘Galiba bir dalgınlığınıza geldi. Beyanınızı kontrol edip düzeltir misiniz?’ diye uyarıda bulunuyor.

Beyanını kendiliğinden düzeltmeyenler hakkında da, ‘Yeter artık, bu kadarı da olmaz’ diyerek, emsali işyerlerinin kiralarını ve işyerinin değerini esas almak suretiyle rapor düzenleyip, cezalı vergi isteme yoluna gidiyor.

Düşük kira bildirenler, aman dikkat!..

Kurdele

GENÇ
kız, büyükannesi ile bir mağazaya girer ve kendine yiyecekmiş gibi bakan tezgahtara sorar;

- Bu kurdelenin metresi kaça?

- Bir öpücüğe bayan.

- Pekala, on metre veriniz.

Kız sarılan kurdele paketini alır ve;

- Hesabı büyükannem ödeyecek, der.

Günün sözü

Bir babanın evladına bırakabileceği en iyi miras, iyi bir ‘ad’dır.

William Hamilton

Tüm babaların ve baba adaylarının Babalar Günü kutlu olsun...

Ş.K.
Yazarın Tüm Yazıları