Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Bir stil ikonu evini nasıl döşer

Amerikalı aktris ve stil ikonu Sarah Jessica Parker’ın New York Bridgehampton’daki yeni hafta sonu evi, bu ay Amerikan dergilerinde yayınlandı.

Ünlü yıldızın yakın arkadaşı Eric Hughes tarafından dekore edilen bu eski çiftlik evinin fotoğraflarına bakınca görülüyor ki, Parker’ın modadaki cesareti, evine konfor, renk, aydınlık ve yaratıcılık olarak yansıyor.

Fotoğraflar: William Waldron, ED

Ünlü aktris Sarah Jessica Parker, hafta sonlarında kullanacağı bu evi bulana kadar, eşi Matthew Broderick ile beraber pek çok ev gezmiş, ama bunların tümünü fazla süslü ve yerel karakteri yansıtmaktan uzak bulmuş. Viktorya dönemine ait bu eski çiftlik evinin fotoğraflarına bir elmakçının vitrininde tesadüfen rastlayan Parker, evi görür görmez yüksek duvarlarına ve aydınlık odalarına hayran kalarak hemen satın almış.

Evin dekorasyonu, yıldızın eski arkadaşı Eric Hughes’a ait. Dört yıl önce projeye başlayan Hughes, Newport Beach’de büyümüş bir Kaliforniyalı olarak, bu evin içinde kumlu ayaklarla dolaşılacağını, ıslak mayolarla oturulacağını, pek çok misafirin girip çıkacağını çok iyi biliyormuş.

İşin ilginç yanı, Hughes bir iç mimar değil. O, Universal Pictures’taki başkan yardımcılığı görevini bırakmış bir Hollywood kaçağı! Parker’ın New York’taki dairesinin dekorasyonuna da yardımcı olan Hughes, bu alanda gerçekten rafine zevklere sahip.

Denizden sadece birkaç yüz metre uzaklıkta konumlanan bu ev, ünlü yıldızın kocası ve üç yaşındaki oğlu James Wilke ile birlikte dinlendiği, yoğun çekim programlarının ve yorucu provaların stresini atabildiği bir sığınak. Evin içinde pahalı, abartılı ve gösterişli eşyalardan özellikle kaçındıklarını belirten Parker, istediklerini şöyle sıralamış: ‘Renk, ışık, konfor, konfor ve konfor!’

FAVORİSİ YEMEK MASASI

Parker’ın hem arkadaşlarını, hem de geniş ailesini (yedi kardeşi var!) ağırladığı bu evin en önemli bölümlerinden biri, yıldızın isteği üzerine büyütülen ön teras. Burası, 20 kişinin rahatlıkla yemek yiyebileceği bir dış yaşam alanı olarak tasarlanmış. Kapıları genişleten Hughes, böylece salona daha fazla gün ışığı girmesini ve evin içi ile dışı arasında dengeli bir akış olmasını sağlamış. Evin orijinal mimarisinin öne çıkmasını istediği için, bütün odaları beyaza boyayarak, yerleştireceği eşyaların arkasına temiz ve duru bir fon yaratmış. Daha sonra her oda için belli bir karakteri olan, renkli, ama yalın mobilyalar seçmiş. Bu mobilyalar arasında hem ekonomik ürünler, hem de ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan özel ürünler var.

Salondaki Billy Baldwin tasarımı, kahverengi jean kumaşından kanepe, yatak odasındaki Karl Springer imzalı, keten kumaş kaplı konsol, Ikea’dan alınıp lake boyanan masalar gibi... Bütün bu seçimleri yaparken şu soruyu aklından çıkarmamış: ‘Bu ev Carrie’nin evi olsaydı, nasıl döşerdi?’ Hatta güzel yıldıza bir sürpriz yaparak, Sex and the City dizisinde Carrie’nin yaşadığı dairenin mimari çizimlerini, yatak odasındaki gömme televizyonun sürgülü kapısına monte etmiş.

Sarah Jessica Parker, arkadaşının zevkine çok güvense de, tüm bu süreç boyunca kendi fikirlerini belirtmiş ve bazı kişisel seçimler yapmış. Örneğin, parlak kırmızı mutfak dolapları, tamamen onun özel isteği! Evdeki favori alanının yemek odası olduğunu söyleyen Parker, burasını özellikle arkadaşlarıyla dolu olduğu zaman çok seviyor. Bu evin sürekli misafirleri olan Kate Winslet, Sam Mendes, Marci Klein, Marc Shaiman ve Scott Wittman da, şu anda evlerinin Eric Hughes tarafından dekore edilmesi için sıra bekliyorlar!

Hizaya gir!

Dolap karmaşası ve yer yetersizliği nedeniyle imdat diye bağırdığınızı hatırlıyorsanız, Sihir Mobilya’nın ‘sihirli’ yerleşim çözümlerine bir göz atın. Bu modüler sistem, eğim, yükseklik, engel tanımıyor; aksesuvar konusunda pek çok seçenek sunuyor.

Tel: (0216) 282 50 00

Beymen Home’da kampanya

Yüksek teknoloji ile az adette üretilen, kullanıcı odaklı tasarımı ve ergonomik yapısıyla ‘işte koltuk’ dedirten Danca markasının oturma grupları indirime giriyor. 15 Ekim-30 Kasım arasında Beymen Home’lardan seçin, bir hafta içinde salonunuza yerleştirin!

Her şey bu ‘addres’te!

Aylardır açılışı ertelenen Addresistanbul, ev yaşamı ve tasarımı için yaratıcı bir platform oluşturma hedefiyle kasım ortasında açılıyor. Budun, Bretz, Ica, Layla, Lumiere gibi markaların da mağazalarının bulunduğu bu merkezi görmek için sabırsızlanıyorum.

Tel: (0212) 320 62 62
Yazarın Tüm Yazıları