Bir ‘Stil danışmanı'na neden ihtiyacımız olsun ki

İngiltere’den sonra, Nişantaşı Topshop mağazasında başlayan stil danışmanlığı hizmetiyle alışverişlerinize ‘mutluluk’ garantisi veriliyor.

Alışverişlerinizi daha keyifli ve pratik hale getirmek ister misiniz? Moda, her gün sözlüğüne yeni kavramlar eklemeye devam ediyor. Örneğin, şu sıralar adını sıkça duyduğumuz stil danışmanlığı... Dünyada çok yeni bir tanım değil. Ülkemizde ise bu işi yapanların sayısı ne yazık ki bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Ama kısa sürede hızla yayılacak gibi görünüyor.

2002 yılından beri İngiltere’de bu hizmeti veren Topshop, geçtiğimiz hafta Nişantaşı mağazasında aynı uygulamayı başlattı. Çok ilgimi çektiği için hemen bir randevu alarak gittim ve bu işin hayatıma ne gibi artılar getireceğini bizzat yakından gördüm.

Birinden böyle bir yardım almadan önce aklınızda şu soru oluşabilir:

‘Tüm yenilikleri yakından takip eden ve alışverişi seven biri olarak neden bir danışmana ihtiyacım olsun ki?’

Tabi, ya da tam tersi.

İngiltere’de bu işin eğitimini de veren Sarah Mackinder ve Nişantaşı mağazasının yeni stil danışmanı Serpil Erol bu soruya aynı cevabı veriyorlar: ‘Çünkü bu ‘kişiye özel’ bir durum ve size kendinizi özel hissettiriyor.’

Mağazanın en üst katında danışmanınızla biraz vakit geçirebilmeniz için çok şık bir oda hazırlatılmış. Dış dünyadan kopuk renkli bir oyun odası! Birlikte tercihleriniz ve tarzınız hakkında konuştuktan sonra ‘yorgunluğu’ bahane edip koltuğa uzanıyor ve heyecanla size özel kombinasyonları bekliyorsunuz. Diğer seçeneğiniz ise, stil avına beraber çıkmak ve renkli standların arasında keyifli bir yolculuk yapmak!

‘ASLA GİYMEM’ DEDİKLERİNİZ GARDIROBUN BAŞ KÖŞESİNDE

Merakla bekliyorum...

Çünkü zevkime güveniyorum. Ve ilk kez, birilerinin buna müdahale etmesine izin vereceğim.

Ben bunu giymem! Kesin giymem...

Sarah ve Serpil, içeri elleri kolları dolu bir şekilde girerken birkaç parça eşyaya gözüm takılıyor. Ama buraya geliş amacım bu, itiraz yok. Kendimi belki de yeniden keşfedeceğim, yani burada bulunma amacım bu: Ben bir kaşifim! Modayı senin gözlügünden görmeyenlerin sesine kulak vereceğim, yeni itiraz yok, satın alma mecburiyeti de!

Daha önce raflarda görüp de elimi bile sürmediğim bir bluz üzerimde bu kadar güzel durabilir mi? Hemen listeme ekliyorum. Hem, dedim ya, şimdi almak zorunda değilim. Yaklaşık bir ay İngiltere’de eğitim alan Serpil Erol, koleksiyonları en ince ayrıntısına kadar biliyor ve birikimleriyle size birçok seçenek sunuyor. Yeni bir mevsime girerken biraz değişiklik isteyenler, yüzlerce ürün arasından kendi zevkine uygun olanları bir araya getirmekte zorlananlar, iş yorgunları, zamansızlar, meraklılar, ‘özel’ olanlar, bu deneyimi kesinlikle yaşamalısınız!

Alışveriş stresini atmak için en ‘özel’ yol

l Öncelikle kendimizi özel hissetmek

l Stil danışmanıyla ‘kişiye özel’ bir alışveriş keyfi yaşayabiliriz., üstelik ücretsiz!

l Kendi tarzımıza ve vücut yapımıza uygun giysileri özel dekora edilmiş soyunma odasında deneyerek seçebiliriz.

l Kendimizi yenilemek için yardıma ihtiyaç duyduğumuz anlarda onlardan fikir alabiliriz.

l O gün alışveriş modunda değliz ama gece giymek alışveriş yapmaya ihtiyacımız var. Stil danışmanınızı arayın ve hemen bir randevu alın.

l Üstelik bu hizmetten yararlandığınızda bir şey satın alma zorunluluğu da yok.

l Diyelim ki aldınız, kasada sıra beklemiyorsunuz.

Randevu için tel, 0212 291 08 37


Bread & Butter İstanbul gerçekleştirilecek mi

Bu yıl bizzat Berlin’e gidip gördüm. Bread & Butter, bildiğiniz fuarlardan çok farklı. Kendini ticari bir şov olmaktan çok öteye taşıyor, sadece modayı değil, modaya etki eden herşeyi sergilediği görselleğin bir parçası haline getiriyor. Geçtiğimiz günlerde Turkishtime’da okuduğum bir röportajda bu fuarın yaratıcısı Karl Heinz Müller’in İstanbul’a kısa bir ziyaret yaptığını, Süleyman Orakçıoğlu ile bazı semtleri dolaştığını öğrendim. Müller’in Türkiye’nin markalaşma süreci ve fuarla ilgili düşüncelerini mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Müller sözlerine, ‘Moda bizi eğlendirmeyecekse ne işe yarar ki’ diye başlıyor. Ama asıl akıllarda kalan soru şu: Berlin’i dünyanın moda merkezlerinden biri haline getiren Bread & Butter İstanbul’da düzenlenebilir mi? Müller: ‘Burası, konumu ve insanlarıyla çok farklı bir ülke. Bu nedenle yeni bir şeyler planlamalıyız.’

Soylu İngiliz Türkiye’de

Kadınların ‘kült’ markalarından biri olan Burberry, Türkiye’deki ilk mağazasını Bağdat Caddesi Suadiye’de açtı. İki katlı mağaza, iç dekorasyonuyla olduğu kadar dıştan bakıldığında da son derece dikkat çekici görünüyor. Burberry’nin CEO’su Rose Marie Bravo, Türkiye pazarını son derece heyecan verici bulduğunu, bu yeni satış noktasıyla tüm ürün gruplarını müşteriyle buluşturmanın mutluluğu içinde olduklarını belirtiyor. Burberry Prorsum koleksiyonlarının aksesuvarlarıyla birlikte satışta olacağı mekanda, ayrıca Burberry London’ın ürün grupları, ev ve çocuk koleksiyonları, parfüm, saat ve güneş gözlüğü bulunabilir.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Bu turun tek amacı alışveriş

9-14 Kasım tarihleri arasında Plenus DMC ve stil danışmanı Tülin Kermen tarafından New York’a bir tur düzenlendiğini duydum. Bu turun ilgimi çeken en önemli tarafı ise tamamen alışveriş tutkunları için düşünülmüş olması. Yani yaratıcılarının deyimiyle, bu yolculukta müze gezmek yok! New York’un outlet’lerine ve ‘in’ alışveriş rotalarının hemen hemen tümüne gidebileceğiniz bu gezide hesaplı bir bütçeyle kışlık gardırobunuzu tamamlayabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için: 0212 245 99 23
Yazarın Tüm Yazıları