Bilet kavgası

Süper Lig takımları, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün uyguladığı bilet satış sisteminin kulüpleri mağdur ettiği gerekçesiyle Danıştay’a yürütmeyi durdurma davası açtı.

TÜRK futbolunda "bilet kavgası" başladı. Süper Lig’de mücadele veren tüm takımlar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından uygulanan bilet satış sisteminin yürürlükten kaldırılması için Danıştay’a başvurdu.

Süper Lig ekiplerinin yanı sıra TFF 1.Lig’de de pekçok takım, 25 Ekim 2007’de yürürlüğe giren bilet yönetmeliğinin, Türk futbolu büyük darbe vurduğu gerekçesi ile Danıştay’a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı.

Hukuka uygun değil

Özhan Canaydın’
ın başkanlığını yaptığı Kulüpler Birliği, mevcut yönetmelikte amacını aşan maddeler bulunduğu ve kulüpleri çok büyük maddi ve manevi zarara uğrattığı gerekçesi ile bu başvuruyu yaptı.

Futbol Federasyonu’nun yetki alanında olan futbol müsabaka bilet basım ve satış işlemleriyle birlikte, kulüplere verilecek bilet oranlarının yönetmelikte yer aldığını belirten Kulüpler Birliği Vakfı, bu düzenlemenin hukuka uygun olmadığını savundu.

Kulüpler Birliği, her türlü düzenlemenin yasa gereği Futbol Federasyonu’na devredilmesi gerektiğini belirtti.

Yürürlükte olan yönetmeliğe göre biletlerin satışının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından yapılacağı, her türlü milli ve UEFA müsabakaları biletlerinin GSGM tarafından bir gün önce satışa çıkartılacağı hatırlatılarak, bu tür uygulamaların son derece sakıncalı olduğu kaydedildi. Kulüplere verilecek biletlerin parasının peşin olarak tahsil edilmek istenmesinin de çok büyük zararlara yol açacağı vurgulandı.

Kapadokya’da Spor Oyunları hazırlığı

NEVŞEHİR, Orta Anadolu bölgesinden 8 ilin katılacağı Kapadokya Spor Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Budak, 2008 yılında gerçekleştirilecek Kapadokya Spor Oyunları organizasyonuna yaklaşık bin sporcunun katılmasını beklediklerini söyledi. Budak, organizasyonun 2009 yılında ulusal ve 2010 yılında ise uluslararası düzeyde yapılmasının planlandığını belirtti. Kapadokya Spor Oyunları’nın ilk yılında futbol, basketbol, voleybol, hentbol, boks, badminton ve atletizm dallarında yapılacağını söyleyen Budak:

"İlk 2 yıl sonunda Kapadokya Spor Oyunlarını uluslararası seviyeye ulaştırmayı planlıyoruz. Kapadokya Spor Oyunları organizasyonunu Nevşehir ile birlikte Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Niğde, Karaman ve Sivas’tan yaklaşık bin sporcunun katılımı ile gerçekleştireceğiz" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları