Bıldırcın dolması

Bu hafta pastırmalı ve Trabzon hurmalı özel harcıyla bıldırcın dolması hazırladım size. Tavada dağladıktan sonra fırında 10 dakika pişirerek kolayca hazırlayabilirsiniz

Haberin Devamı

MALZEMELER

Bıldırcın 10 adet

Kuru soğan 1 yarım

Kurutulmuş Trabzon hurması 5 adet

Limon 1 adet

Nar ekşisi 2 çay kaşığı

Ekmek içi 100 gram

Tereyağı 50 gram

Su 50 ml.

Çemensiz pastırma 4 dilim

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

Bıldırcınları güzelce temizleyin. Yerken kolaylık olsun diye küçük ve keskin bir bıçakla kaburga kemiklerini de çıkartabilirsiniz ama dikkatlice... Soğan ve pastırmaları ince ince kıyın. Hurmaların çekirdeklerini alın, kabukları çok sertse onları bıçakla ince bir tabaka şeklinde kesip atın. İçte kalan yumuşak ve etli kısmı küp doğrayın. Ekmekleri robota atın ve ufalanıncaya kadar çekin.

Fırınınızı 200 dereceye kurun. Bıldırcının iç harcı için malzemenin tümünü bir kâsede karıştırıp tuzunu ayarlayın. Bıldırcınları yanan ocağın üstünde hafifçe gezdirip tüylerini yakın. Hazır harcı bıldırcınların içine doldurun. Kolayca açılmaması için kürdanlarla butlarını birbirine tutturun.

Haberin Devamı

Ocağa döküm ya da teflon bir tava koyun. Bıldırcınları hafifçe yağlayıp tuzlayın ve kızgın tavada üçer dörder, her tarafını dağlayın. Hafifçe renk alınca fırına atıp 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarın, pilav ve salatayla sıcak olarak servis edin.

EMİNÖNÜ'NDE BULGUR PİLAVI

Hemen her hafta pas geçtiğim, yazın kömür ateşinin sıcağını, kışınsa başka bir sürü nedeni bahane edip deneyemediğim bir kebapçıya girdim bu hafta. Sadece yedek lensli fotoğraf makineleriyle dolaşan meraklı turistlerin değil, çevre esnafın da doldurup boşalttığı Tahtakale'nin ortasındaki Lezzet-i Şark, Gaziantep usulü kelle paça yapmaya başlayalı henüz beş gün olmuştu. Yine tüpün üstünde eğreti duran ama bu defa büyük şehirde olmanın estetiksiz katkısıyla paslanmaz çelikten bir düzeneğin üzerinde.

Hangi işle uğraştığım belli olmasa da, bol acı ve sarımsaklı siparişim birkaç dakikalığına Antepli addedilmeme yol açtı ki, her zaman yaşadığım türden güzel bir tesadüf değildi bu. Asıl etkileyici olan ve bir sonraki gelişimi garantileyense, ardından gelen Adana kebabından çok, çataldan patır patır dökülen nefis iri bulgur pilavıydı. Rüstem Paşa Mah. Kalcın Sokak. No:52 Eminönü / İstanbul (212) 514 27 63

 

Yazarın Tüm Yazıları