Beslenmenin vazgeçilmezleri

Beslenme üzerine herkesin bir fikri var ama bana göre kurumsal önerilere ve tecrübeye öncelik vermek lazım. Amerikan Diyetisyenler Birliği, iyi bir beslenme planı oluştururken 5 önemli noktaya dikkat etmenizi tavsiye ediyor. İşte o tavsiyeler...

Haberin Devamı

1) Gerçekçi olun:

Yiyecek seçimlerinizi yaparken işe daima küçük değişikliklerle başlayın. Küçük adımlar büyüklerden iyidir.

2) Maceracı olun:

Hep aynı şeyleri yerseniz aynı tat-lezzet üçgenlerinin içine sıkışır kalırsınız. Yeni yiyecekler keşfetmeye, tat yelpazenizi genişletmeye gayret edin.

3) Esnek olun:

Zaman zaman hata yapmaktan, kaçamaklarla heyecanlanmaktan, yasak şeylere dokunup tatmaktan korkmayın. Sadece bir öğün veya bir günde yapılan küçük yanlışların pek o kadar önemi yoktur, telaşlanmayın.

4) Hassas olun:

Çevrenizde inanılmaz ve farklı ama bir o kadar da çok sayıda lezzetler olduğunu unutmayın. Neofobik, yani yeniliklere karşı olmayın ama bütün bunların yanında aşırıya kaçmamaya da özen gösterin.

5) Aktif olun:

Yiyecek seçimleriniz ne olursa olsun aktif bir hayat sürmeyi en azından her gün birazcık yürümeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Organik beslenin

Yiyeceklerinize daha fazla ot ekleyin. Maydanoz, tere, tarhun ve diğer yeşilliklerden daha çok istifade edin.
Yiyeceklerin organik, taze ve koyu renkli olanlarına öncelik verin. İlk sıralara en kırmızıları, morları ve siyahları yerleştirin.
Enerjinizi yüksek tutmak için sık ve küçük öğünler halinde beslenin. Eğer belirli sağlık sorunlarınız, örneğin şeker hastalığı, hipertansiyon, gut hastalığı, kalp-damar hastalığı gibi problemleriniz varsa özel beslenme planları için doktorunuz ve diyetisyeninizden yardım isteyin.
Bitkisel çaylardan özellikle ada çayı, yasemin çayından istifade etmeyi ihmal etmeyin. Çok demli ve beklemiş çayları içmeyin. Yeşil çay ve siyah çayı dengeleyin.

En etkili yağ eritici hangisi?

Karın bölgesi yağlarını azaltmada en güçlü besin yoğurt, en etkili egzersiz ise her gün yapılan 30-35 dakikalık sıkı yürüyüşlerdir. Sert, ritmik ve dakikada ortalama 120 adımın altına düşmeyen etkili yürüyüş planları, karın yağlarından kurtulmayı kolaylaştırıyor. Mekik çekmenin de yararlı olabileceği belirtiliyor. Eğer yürüyüş planı ile günde ortalama 300-500 kalorilik bir kayıp sağlayabilirseniz bu yağların bir hayli azalabileceğinden kuşkunuz olmasın. Karın bölgesinde biriken yağları azaltan bir ilaç veya besin desteği ise henüz bulunamadı. CLA ile kalçalarınız, karnitin veya krom ile göbeğinizdeki yağların eriyeceğini söyleyenlere sakın inanmayın.

Yazarın Tüm Yazıları