Beşiktaş’ta beklenen son

İbrahim Altınsay’ın, Eriksson nedeniyle görevi bırakması ve yönetici Cem Bilge’nin de ‘kader arkadaşını’ izlemesiyle, yönetim, bu ikiliye muhalif olan ağır toplara kaldı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’ın teknik direktör olarak Sven Göran Eriksson ile anlaşma eğilimine girmesinin iki istifaya yol açması, aslında kulübün içini iyi bilenler tarafından beklenen gelişmelerdi. Çünkü ilk istifacı İbrahim Altınsay ile yönetimin ağır topları olarak bilinen, futbol komitesi üyeleri, Tamer Kıran, Deniz Atalay, Ahmet Nur Çebi, Levent Erdoğan ve Seyit Ateş’in yıldızı hiç barışmadı.

Dışarıdan destek verdi

Fikret Orman, yönetim kurulunu oluştururken, Altınsay’dan listesinde yer almasını istemiş ancak o, sadece dışarıdan çalışabileceğini bildirmişti. Altınsay’a inanan Orman da, yönetimin çoğunluğunu karşısına alma pahasına bunu kabul etmiş ve danışmanlık gibi bir görevlendirme yoluna gitmişti.

Yabancıdan yanaydı ama...

Altınsay ile diğer yöneticilerin arasını açan bir başka olay, yeni teknik direktör konusunda patlak verdi. Futbol komitesi üyeleri, Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam ve Hikmet Karaman gibi isimlerle temasa geçince, kaliteli yabancıdan yana olan ve Almanya ile Hollanda’da temaslarda bulunan Altınsay buna tepki gösterdi. Bardağı taşıran son damla ise Eriksson isminin ağırlık kazanması oldu. Eriksson’un devrini tamamlamış olduğunu düşünen Altınsay, Orman’a artık göreve devam edemeyeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Fikret Orman kabul etti

Altınsay’ın gidişi, tartışılırken, Cem Bilge, “Yazık” diye yorum yapınca, Orman’ın buna tepkisi şiddetli oldu. Bilge’yi arayan Başkan’ın sert konuştuğu. onun da, “İbrahim kader arkadaşım. Ben de istifa edebilirim” diye karşılık verdiği öğrenildi. Orman’ın istifayı kabul etmesiyle de ipler tamamen koptu.

‘İstifalara üzülmedim!’

BAŞKAN Fikret Orman, istifalarla ilgili değerlendirme yaparken, hiç üzgün olmadığını söyledi. Orman, “Beşiktaş için önemli konuları çözüme kavuşturmaya çalışırken yönetimde bir takım gelişmeler yaşandı. Beşiktaş taraftarının şunu bilmesini isterim, bu kararlar yönetim kurulumuz içinde bir bölünmeye neden olmayacaktır. Şimdi polemik yapmamalıyız. Kalan sağlar bizimdir. Herkesin yolu açık olsun” dedi.

Altınsay: ‘Başkan destek vermedi!’

Haberin Devamı

İBRAHİM Altınsay, futbol komitesindeki görevini ve danışmanlığı bırakmasının nedeninin, başkan Fikret Orman’dan yeterli desteği görememek olduğunu söyledi. Altınsay, “Futbol komitesi başkanı da bana destek vermedi. Haberim olmadan işler yapıldı. Kalmam anlamsız
olurdu” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları