Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Benim evim kimseninkine benzemez!

Bunu diyebilmek için evinizin uygun köşelerinde mini projelerle yaratarak büyük kişiselleştirme adımları atmanız şart. İnternetteki DIY sitelerinde gezinerek de dâhiyane fikirler bulabilirsiniz, işte onlardan bazıları...

Haberin Devamı

Duvar mı pencere mi?

Benim evim kimseninkine benzemez

Bir önceki neslin kullanıp kaldırdığı eşyaları kullanarak evinizde tamamen kişisel bir stil yaratmanız mümkün. Pek çok farklı şekilde uygulanabilen bu yöntem, eski pencere kanatlarından güneşte solmuş antika perdelere kadar uzanan geniş bir seçenek dünyası içinde serbestçe dolaşım hakkı veriyor.

Büfeyi baştan yaratmak

Benim evim kimseninkine benzemez

Hayal gücünüzü biraz daha özgür bırakarak bütün ‘eski’leri ‘yeni’ye dönüştürecek yollar bulabilirsiniz. Defolar bile bazen çok etkili! Örneğin büfe kapakları. İstediğiniz renk ve şekildeki yapışkanlı kâğıtları büfe kapaklarına yapıştırın. Uzun ömürlü olması için kapakların üzerine renksiz vernik sürün.

Yatakbaşı mı lazım?

Haberin Devamı

Benim evim kimseninkine benzemez

İlkokuldaki resim dersine geri dönün o zaman. Sulu kıvamlı boya ve kalın bir rulo fırçayla duvarınıza suluboya etkili çizgiler çekin. Seçeceğiniz renkler yatak odanızın tematik renkleriyle uyumlu olduğu takdirde uyandırmak istediğiniz duyguyu yakalayabilirsiniz.

Kutu kutu pense

Benim evim kimseninkine benzemez

Ahşap kutularınızı duvar rafına dönüştürmek için önce kutuların her birini dilediğiniz renkte boyayın/cilalayın. Ardından arkalarına, kutuların ebadında ölçüp keseceğiniz duvar kâğıtlarını desenli yüzü içe gelecek şekilde yapıştırın. Özellikle çocuk odalarına enerji ve renk katacak bir fikir olabilir.

Delikli şapka

Benim evim kimseninkine benzemez

Haberin Devamı

Eski abajur/lamba başlığınızın ölçüsünü alın ve beyaz kumaşla kaplayın. Aldığınız ölçüye göre tığ ya da şişle yününüzü örün. Delikli bir motif seçerseniz ışık yandığında daha güzel bir görüntü yakalarsınız. Örgüyü tamamladıktan sonra kenar bölümlere düğme dikin. Abajurunuzun şapkasına diktiğiniz örgü kılıfı düğmelerinden ilikleyerek takın.

Duvara değil masaya

Benim evim kimseninkine benzemez

Masa örtüsü ya da Amerikan servis kullanmak istemiyorsanız alternatif çözümlere yönelebilirsiniz. Mesela duvar kâğıtları... Mevsime uygun renkli ve çiçekli duvar kâğıtlarını masanıza uygun ölçülerde keserek runner olarak kullanabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları